Meteen naar de inhoud

Weer Cuba mei

Weer Cuba mei

overzicht-weer-cuba-mei

Cuba: het weer in mei

Het hoogseizoen met toeristen is voorbij in mei. Dat betekent dat er in deze maand goede deals mogelijk zijn. Reden voor deze afname van toeristen is dat het weer in Cuba verslechterd in mei. Zeker in het oosten van Cuba valt flink wat regen en daar is het regenseizoen dan ook echt begonnen. Ook het westen van Cuba ziet een toename van neerslag in mei. Bovendien stijgen de temperaturen verder naarmate mei vordert. Mocht je de mogelijkheid hebben dan is een reis wat eerder in het jaar wellicht een betere keuze.

map-weer-cuba-mei

Toptip

Vaak kun je in Cuba bij casas particulares (een soort homestay / bed & breakfast) erg goed eten, soms beter dan in restaurants. Verblijf je dus op een leuke plek, vraag aan je gastheer/vrouw of je ook kunt blijven eten. Zo kunnen zij wat extra geld verdienen en ben jij blij met een heerlijke maaltijd.

ReizenReizen

ReizenReizen

cuba-guajiro

West-Cuba

Verwacht in mei veel zon en stijgende temperaturen, maar ook een toenemende kans op regen in West-Cuba. Dagen met een temperatuur van 30 graden zijn geen uitzondering in deze maand en het is dan ook duidelijk dat de hete zomer voor de deur staat. In mei is het echter nog niet zo heet dat het reizen in Cuba onaangenaam is. De luchtvochtigheid is nog niet zo hoog als in de komende maanden het geval zal zijn, als het regenseizoen in Cuba echt begint. Al met al nog een redelijke maand om naar het westen van Cuba af te reizen.

Wist je dat...

Er geen giftige planten of dieren in Cuba zijn?

Oost-Cuba

Mei is de maand met de meeste neerslag in het oosten van Cuba. Het regent niet alle dagen, gemiddeld zo’n beetje om de dag. Toch is het over het algemeen, ook op de droge dagen, geen comfortabel weer. Er staat in deze maand namelijk vaak een flinke wind. De temperatuur is nog altijd behoorlijk hoog, met zo’n 30 graden. Alhoewel de kans op lekkere, zonnige periodes zeker nog wel aanwezig is, lijkt een vakantie in Oost-Cuba in een andere periode beter aan te raden. Kijk eens op onze homepage van Cuba voor de beste reisperiode.

waterval-cuba

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?