Meteen naar de inhoud

Weer Cuba maart

Weer Cuba maart

overzicht-weer-cuba-maart

Cuba: het weer in maart

Ook in maart is het nog altijd prachtig weer in Cuba. Deze maand valt nog in het droge seizoen van Cuba. Reken dus op weinig neerslag, veel zon en heerlijke temperaturen in maart. De gemiddelde temperatuur blijft net onder de 30 graden steken. Op de wat warmere dagen staat er vaak een heerlijk briesje, waardoor het niet te heet aanvoelt. Ook maart is dus een prima maand om in Cuba op vakantie te gaan.

map-weer-cuba-maart

Toptip

Wil je wat afwijken van de gebaande paden? Bezoek dan dorpjes die wat van de kust af liggen. Soms is een klein stukje al genoeg om geen andere toeristen meer tegen te komen. Kijk eens bij de bouwstenen van Riksjatravel voor leuke, nog vrijwel onontdekte plekjes.

cuba-trinidad

West-Cuba

Langzaam maar zeker beginnen de temperaturen in West-Cuba iets verder op te lopen naarmate de maand maart vordert. Met gemiddeld 28 graden is het een heerlijke temperatuur. Bovendien is de luchtvochtigheid nog niet zo hoog als in de zomer. Daarnaast schijnt de zon nog net wat vaker in vergelijking met de voorgaande maanden. Ook met veel neerslag hoef je in maart nog geen rekening te houden. Sterker nog, het is de droogste maand van het jaar. Al met al is maart misschien wel de maand met de beste reistijd voor West-Cuba.

Wist je dat...

Het tot 2014 verboden was om auto’s te importeren in Cuba? Dit is de reden dat de meeste auto’s op het eiland klassiekers zijn uit de jaren 50, voordat het verbod werd ingesteld. Ondanks dat het verbod inmiddels is opgeheven, blijft het lastig voor inwoners om een auto te importeren.

Oost-Cuba

Ook het klimaat in maart is het oosten van Cuba gunstig gezind. Het is hier over het algemeen een paar graden warmer dan in het westen, maar in deze maanden is het nog niet onaangenaam heet. Daarnaast valt maart in het droge seizoen van Cuba, wat betekent dat er niet veel neerslag valt. Richting het eind van de maand neemt het aantal zonuren wat toe, maar ook aan het begin van de maand valt er al volop van de zon te genieten. Weinig reden dus om in maart niet naar Oost-Cuba af te reizen (bijvoorbeeld met 333Travel).

pelikaan-cuba

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).

Een officiële feestdag in Cuba. Lees verder op Publicholidays.la.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?