Meteen naar de inhoud

Weer Cuba juni

Weer Cuba juni

overzicht-weer-cuba-juni

Cuba: het weer in juni

Wanneer je naar Cuba wilt en rekening houdt met het tropische klimaat, dan is onze zomer, en dus ook juni, niet de beste reistijd. Het hele land bevindt zich in het regenseizoen en vanaf juni is ook het orkaanseizoen in Cuba weer van start gegaan. De orkanen komen meestal vanuit zuidoostelijke richting, dus in dit gedeelte van het land wordt vaak de meeste schade aangericht. Ondanks de toenemende hoeveelheid neerslag, heb je zeker ook een flink aantal zonnige, droge dagen in juni.

map-weer-cuba-juni

Toptip

Als je in Cuba ooit ergens moet wachten en er zijn mensen voor je, vraag dan “el ultimo?”, ofwel “wie is het laatst?”. De Cubanen gaan namelijk niet in een nette rij staan wachten, maar zorgen ervoor dat zij weten na wie ze aan de beurt zijn. Als iemand na jou dezelfde vraag stelt is het dus wel handig als jij aangeeft dat je de laatste bent.

ReizenReizen

ReizenReizen

straatbeeld-cuba

West-Cuba

Met de komst van juni is het regenseizoen ook in het westen van Cuba van start gegaan. Juni is in deze regio de maand met de meeste neerslag van het jaar. Ongeveer op de helft van alle dagen in juni valt flink wat neerslag. Vanaf deze maand heb je in Cuba bovendien de kans om in een orkaan terecht te komen. Het orkaanseizoen duurt hier van juni tot en met november. Bovendien is het heet deze maand, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden. Niet de beste maand dus als je naar Cuba gaat voor een vakantie.

Wist je dat...

Fidel Castro het spel Monopoly verbande toen hij aan de macht kwam?

Oost-Cuba

In het oosten van Cuba is het regenseizoen al wat eerder van start gegaan en ook in juni bevindt deze regio zich nog midden in de regentijd. De hoeveelheid die er valt is echter niet zo extreem en vaak vallen de meeste buien aan het eind van de dag. Vaak zijn het wel heftige buien, met flinke windstoten. Toch ga je ook in juni de zon nog regelmatig zien als je naar het oosten van Cuba afreist. De temperatuur schommelt, zoals eigenlijk het hele jaar, rond de 30 graden.

cuba-dorp

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
In juni zijn er geen nationale feestdagen in Cuba.

Festivals en evenementen
San Juan Camagüeyano (jaarlijks van 24-29 juni).

Tijdens dit jaarlijkse carnaval festival in Camagüey worden vele muziek- en dansoptredens georganiseerd.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?