Meteen naar de inhoud

Weer Cuba juli

Weer Cuba juli

overzicht-weer-cuba-juli

Cuba: het weer in juli

Juli valt midden in het orkaanseizoen in Cuba, maar dit betekent niet dat het per definitie slecht weer is. De regenval neemt weer iets af ten opzichte van juni, en zeker in het oosten van het land zijn de weersomstandigheden vaak nog redelijk goed. In juli en augustus zijn de temperatuur en de luchtvochtigheid hoog, waardoor het soms onaangenaam warm kan zijn. En er bestaat in juli in Cuba dus altijd een kans om in een orkaan terecht te komen.

map-weer-cuba-juli

Toptip

Bezoek Caibarién, een mooi en authentiek Cubaans plaatsje.

ReizenReizen

ReizenReizen

cuba-oldtimer

West-Cuba

Het weer in juli in het westen van Cuba kan omschreven worden als erg warm met een hoge luchtvochtigheid. Wanneer je niet gewend bent aan het Caribische klimaat in Cuba kan dit als niet zo prettig ervaren worden. Bovendien bestaat de kans dat je in deze maand in Cuba in een orkaan terechtkomt. Voordeel is wel dat er minder toeristen zijn in dit gedeelte van het land, waardoor er vaak goede deals voor vliegtickets en reizen te vinden zijn. Neem een kijkje op onze homepage van Cuba voor de beste reisperiode.

Wist je dat...

Bacardi rum oorspronkelijk uit Cuba komt? Nadat Fidel Castro aan de macht kwam is de productie echter verplaatst naar Puerto Rico.

Oost-Cuba

Het is nog altijd regenseizoen in het oosten van Cuba, maar in de maand juli valt er over het algemeen niet zoveel als in de omliggende maanden. Op veel dagen schijnt de zon een flink aantal uur en de temperatuur kan dan ook flink oplopen naar waardes laag in de dertig graden. Ondanks de wat hogere luchtvochtigheid en de winderige avonden, is het weer dus vrij redelijk in juli in Oost-Cuba. Bovendien is de temperatuur van het zeewater heerlijk in deze tijd van het jaar.

cuba-muzikant

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Aniversario de la Revolución (jaarlijks van 25-27 juli).

De eerste grote stap richting de revolutie werd gezet in 1953 door Fidel Castro toen hij in opstand kwam tegen dictator Batista. Dit wordt jaarlijks gevierd door de Cubanen door het hele land.

Festivals en evenementen
Carnaval de Santiago de Cuba (jaarlijks van 21-27 juli).

Het grootste carnaval van Cuba, met kleurrijke straatparades, muziek en dans.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?