Meteen naar de inhoud

Weer Cuba januari

Weer Cuba januari

overzicht-weer-cuba-januari

Cuba: het weer in januari

Het weer in Cuba is heerlijk in januari. Deze maand valt in het droge seizoen van Cuba, met vrijwel de hele maand warm en droog weer. De temperatuur in het oosten van Cuba ligt in januari iets hoger dan in het westen, maar ook daar komt de temperatuur vaak boven de 25 graden uit. Als je dus op zoek bent naar een zonvakantie in januari, is Cuba een goede optie.

map-weer-cuba-januari

Toptip

Voor lekkere vis en schaaldieren gecombineerd met een relaxte vibe ga je naar de stad Baracoa.

havana-cuba

West-Cuba

Het klimaat in West-Cuba in januari is mild te noemen. Het hele land bevindt zich midden in het droge seizoen, met slechts op enkele dagen een beperkte hoeveelheid neerslag. Met zo’n 6 a 7 uur zonneschijn per dag, schijnt de zon wel wat minder in vergelijking met andere maanden. Alhoewel het een van de koudste maanden van het jaar is, komt de temperatuur in het westen van Cuba nog altijd rond de 25 graden uit. Een goede maand dus als je een rondreis door West-Cuba wilt gaan maken.

Wist je dat...

De cocktail ‘Cuba libre’ in Cuba bekend staat onder een andere naam? Namelijk als ‘Mentirita’, ofwel klein leugen.

Oost-Cuba

Januari is misschien wel een van de maanden met de beste reistijd voor Oost-Cuba. De gemiddelde temperatuur komt net onder de 30 graden uit en met temperaturen van tegen de 20 graden is het ook in de nachten niet koud te noemen. Het is niet de maand met de meeste zonuren, maar met gemiddeld 7 zonuren per dag schijnt deze wel zeer regelmatig. Daarnaast zijn ook de zwemcondities in de Caribische zee goed te noemen. Januari is een prima maand dus voor een vakantie in het oosten van Cuba.

citrusvruchten-cuba

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Triunfo de la Revolución (jaarlijks op 1 januari).

Op deze dag vieren de Cubanen de overwinning tijdens de Cubaanse revolutie en de eerste dag van het jaar. Er zijn straatfeesten, concerten en dergelijken door het hele land. Lees hier meer over op Publicholidays.la.

Nieuwjaarsviering (jaarlijks op 2 januari).

Geboortdedag van José Martí (jaarlijks op 28 januari).
José Martí was een van de leiders tijdens de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog en wordt nog steeds gezien als een nationale held. Deze dag is geen officiële feestdag, maar voor veel Cubanen wel een belangrijke dag om bij stil te staan.

Festivals en evenementen
Havana International Jazz Festival (jaarlijks half januari).
Bekende en minder bekende jazz muzikanten van over de hele wereld komen jaarlijks naar Havana voor dit festival. Zeker een aanrader voor jazzliefhebbers.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?