Meteen naar de inhoud

Weer Cuba februari

Weer Cuba februari

overzicht-weer-cuba-februari

Cuba: het weer in februari

Het is prachtig weer in Cuba in februari. De temperaturen zijn zeer aangenaam en vanwege het droge seizoen ziet het land weinig neerslag. De zon schijnt weliswaar iets minder uren in vergelijking met wat later in het jaar, maar toch valt er heel wat uurtjes van de zon te genieten in februari. Een winterjas heb je dus absoluut niet nodig. Februari behoort tot één van de maanden met de beste reistijd voor Cuba en kan dan ook gezien worden als uitstekende maand voor een rondreis.

map-weer-cuba-februari

Toptip

Ben je in Havana op zoek naar iets leuks te doen voor ’s avonds? Ga dan eens kijken bij Fábrica de Arte Cubano, een oude gerenoveerde fabriek met cafés, muziek, kunst en dergelijken. Kijk eens op Lastminute.com voor goedkope tickets naar Havana.

ReizenReizen

ReizenReizen

Vinales vallei in Cuba

West-Cuba

Vanwege het tropische klimaat in het westen van Cuba, is het grote delen van het jaar aangenaam weer. Dit geldt zeker ook voor februari. Eigenlijk is het de hele maand zonnig en warm, zonder dat het te heet wordt. Zo ligt de gemiddelde temperatuur in februari in West-Cuba rond de 26 graden. Wellicht dat voor de avonden een dun jasje nodig is, maar zelfs dan wordt het niet vaak kouder dan 17 graden. Groot voordeel van reizen naar Cuba in februari is daarnaast dat er weinig neerslag valt.

Wist je dat...

Liften heel normaal is in Cuba? De meeste inwoners van Cuba bezitten namelijk geen auto en maken daarom veel gebruik van liften. Overheidsvoertuigen zijn volgens de wet zelfs verplicht een lifter mee te nemen.

Oost-Cuba

In navolging van januari, is het ook in februari heerlijk weer in Oost-Cuba. Het weerbeeld is in deze periode redelijk voorspelbaar. De temperatuur ligt rond de 29 graden en er valt weinig neerslag. In februari zijn het aantal dagen dat er wat lichte neerslag valt, op één hand te tellen. De temperatuur van de zee is ook nog altijd aangenaam, met zo’n 25 graden. Mocht je graag eens naar Cuba willen reizen (bijvoorbeeld met 333Travel) dan is februari zeker een goede optie.

Cubaanse iguana

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
In februari zijn er geen nationale feestdagen in Cuba.

Festivals en evenementen
Feria Internacional del Libro de La Habana (jaarlijks in februari).
Tijdens dit boekenfestival in Havana vindt je vele boeken over politiek, maar ook poëzie en fictie. Er worden lezingen gehouden en er vinden verschillende optredens plaats.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?