Meteen naar de inhoud

Weer Cuba december

Weer Cuba december

overzicht-weer-cuba-december

Cuba: het weer in december

In december start het droge seizoen weer in Cuba. Dit betekent dat de dagen zonovergoten zijn, met heerlijke temperaturen van net geen 30 graden. December scoort dan ook hoog op het lijstje ‘maanden met beste reistijd voor Cuba’. Een prima maand dus om naar Cuba te reizen (bijvoorbeeld met Riksjatravel) om even aan de Nederlandse kou te ontsnappen.

map-weer-cuba-december

Toptip

Eet je graag vegetarisch? Ga dan eens naar het restaurant La Berenjena in Viñales.

hagedis-in-cuba

West-Cuba

December is een van de maanden met de beste reistijd voor het westen van Cuba. Het regen- en orkaanseizoen is afgesloten en daarvoor in de plaats is rustig, zonnig en warm weer gekomen. Buien zijn vrij zeldzaam in deze maand, december is namelijk een van de droogste maanden in West-Cuba. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden kun je je eigenlijk geen betere omstandigheden wensen. Het enige nadeel is wellicht dat het toeristenseizoen in volle gang is, met bijbehorende prijzen als gevolg. Bij TUI kun je echter vaak nog wel goede aanbiedingen vinden.

Wist je dat...

Mobiele telefoons tot 2008 verboden waren in Cuba?

Oost-Cuba

Na flink wat natte maanden is het in december definitief voorbij met het regenseizoen in het oosten van Cuba. De kans op serieuze neerslag is verwaarloosbaar deze maand. Niet verwonderlijk dan ook dat het een populaire maand is voor een vakantie naar Cuba. Het kan dus druk zijn bij populaire bezienswaardigheden. Temperaturen van tegen de 30 graden, met slechts af en toe een licht zeebriesje zorgen voor vrijwel constant heerlijk weer. Het is dat het zeewater wat aan de frisse kant is, anders zouden er weinig verbeterpunten overblijven…

dolfijnen-cuba

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Overlijdensdag Antonio Maceo (jaarlijks op 7 december).

Antonio Maceo speelde een belangrijke rol in de Cubaanse onafhankelijkheid van Spanje. Zijn sterfdag is geen officiële feestdag, maar voor veel Cubanen wel een belangrijke dag om bij stil te staan.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Sinds 1998 weer een officiële feestdag in Cuba.

Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?