Meteen naar de inhoud

Weer Cuba augustus

Weer Cuba augustus

overzicht-weer-cuba-augustus

Cuba: het weer in augustus

Juli bracht tijdelijk minder regen naar Cuba, maar in augustus keert het regenachtige weer helaas weer terug. Niet dat het onophoudelijk regent, maar de kans om in enkele buien terecht te komen is vrij groot. Bovendien is het in augustus erg warm in Cuba, zeker ook vanwege de hoge luchtvochtigheid. Ook het orkaanseizoen is nog niet voorbij. Als je dus naar Cuba op vakantie wilt voor het lekkere weer kun je beter nog een paar maanden geduld hebben.

map-weer-cuba-augustus

Toptip

Proef een keer Ropa Vieja, een typisch Cubaanse stoofpot.

hagedis-cuba

West-Cuba

Het kan in augustus ondraaglijk heet zijn in het westen van Cuba. Temperaturen van ruim boven de dertig graden zijn geen uitzondering en door de hoge luchtvochtigheid voelt het vaak een stuk warmer aan. Het westen van Cuba bevindt zich bovendien in het regenseizoen, maar voor heel veel verkoeling zorgt dat niet. Bovendien is ook in deze maand de kans op een orkaan aanwezig, dus de weersomstandigheden voor een rondreis door West-Cuba zijn in augustus verre van ideaal. De beste reistijd voor dit unieke land kun je vinden op onze homepage van Cuba.

Wist je dat...

Cuba een hele goede gezondheidszorg heeft? Het is voor iedereen gratis en wordt gezien als een fundamenteel recht. Omdat het land zoveel dokters heeft, worden zij uitgezonden naar andere landen om daar te helpen.

Oost-Cuba

Augustus is niet de beste maand voor een bezoek aan Oost-Cuba. De hoeveelheid neerslag neemt langzaam maar zeker weer iets toe, na de kleine neerslagdip van juli. Dit betekent overigens niet dat het de hele periode onafgebroken regent, ook de zon laat zich veelvuldig zien in deze tijd van het jaar. Het kan dan ook erg warm worden in Oost-Cuba in augustus, reken erop dat het kwik tot ruim in de dertig graden zal stijgen. Ook in de nachten is het niet vaak kouder dan 20 graden.

cubaanse-kust

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Cuba. Kijk op Publicholidays.la voor alle belangrijke feestdagen in Cuba.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?