Meteen naar de inhoud

Weer Cuba april

Weer Cuba april

overzicht-weer-cuba-april

Cuba: het weer in april

Heel veel valt er nog niet aan het weer te merken in april, maar het einde van het droge seizoen komt dichterbij in Cuba. Richting het eind van de maand neemt de luchtvochtigheid iets toe, maar nog niet in die mate dat het vervelend is. Over het algemeen is april dan ook nog een goede maand qua weer als je een rondreis door Cuba gaat maken. Reken op een beperkte hoeveelheid neerslag en veel zonuren, zonder dat het te heet wordt.

map-weer-cuba-april

Toptip

Mocht je tijdens je reis door Cuba een auto ter beschikking hebben, let dan goed op dat je voorzichtig en niet te hard rijdt. De wegen zijn bizar slecht!

kust-cuba

West-Cuba

Het weer in april kenmerkt zich in West-Cuba door zonnige, warme dagen. Zeker richting het eind van de maand kan de temperatuur flink oplopen naar waardes van boven de 30 graden. Bovendien neemt dan ook de luchtvochtigheid langzaam maar zeker iets toe, omdat het einde van het droge seizoen in aantocht is. Veel neerslag valt er in april nog niet te verwachten en over het algemeen is het erg aangenaam, zeker ook aan het strand. Zo ligt het water in de Golf van Mexico rond de 27 graden, heerlijk voor wateractiviteiten dus.

Wist je dat...

Honkbal een van de populairste sporten is in Cuba? Het is zeker aan te raden een wedstrijd te bezoeken als je in Cuba bent!

Oost-Cuba

In het oosten van Cuba valt al iets beter te merken dat het regenseizoen op komst is in april. Niet dat er al extreme neerslaghoeveelheden vallen in deze maand, maar in vergelijking met de voorgaande maanden is er een duidelijke toename. Toch is het over het algemeen nog droog en zonnig weer in deze regio in april. De kans op veel zonneschijn is dan ook groot als je naar Oost-Cuba op vakantie gaat. Ondanks een toenemende kans op een bui is april dus nog steeds een geschikte maand om in Oost-Cuba te reizen. Voor nog meer kans op droog weer neem je een kijkje op onze pagina met de beste reistijd voor Cuba.

cubaans-meisje

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).

Een officiële feestdag in Cuba. Lees verder op Publicholidays.la.

Victoria de la bahía de Cochinos (jaarlijks op 19 april).
Deze dag wordt de mislukte militaire invasie tegen Fidel Castro in 1961 herdacht. Het is geen officiële feestdag, maar voor veel Cubanen wel een belangrijke dag om bij stil te staan.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?