Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica september

Weer Costa Rica september

Overzicht weer Costa Rica september

Costa Rica: het weer in september

De zomerstop van het regenseizoen in West- en Centraal-Costa Rica is in september weer voorbij. September is voor deze regio’s namelijk de maand met de meeste neerslag. Het oosten van Costa Rica kent daarentegen een totaal ander klimaat. Hier is september juist de droogste maand van het jaar. Het is dus sterk afhankelijk van welk deel van Costa Rica je wilt gaan bezoeken of september aan of af te raden valt.

Map weer Costa Rica september

Toptip

Laat je eens rondleiden op een van de vele koffieplantages en koop aan het einde van de tour koffie met hoge korting.

Costa Rica palmbomen op het strand

West-Costa Rica

Neem je regenspullen maar mee als je het westen van Costa Rica gaat bezoeken in september. Dit is de maand met de meeste neerslag van het jaar voor dit gedeelte van het land, dus weer hierop voorbereid (kijk bijvoorbeeld eens op Backpackspullen.nl). Vooral het zuidwesten ziet enorme hoeveelheden regen naar beneden komen in dit jaargetijde. Op het schiereiland Osa is veel dicht vanwege de enorme hoeveelheid regen. Overigens is het in het noordwesten ook vooral regen wat de klok slaat, maar daar is nog een kleine kans op een droge ochtend.

Wist je dat...

Er vrijwel geen straatnamen zijn in Costa Rica? Een adres bestaat over het algemeen uit een omschrijving van de locatie.

Centraal-Costa Rica

Ook Centraal-Costa Rica bevindt zich in september op het absolute hoogtepunt van het regenseizoen. Dat betekent ook in dit gebied zo’n beetje elke dag flinke hoeveelheden regen. De meeste neerslag valt in de namiddag en avond, maar er zijn ook dagen bij dat het de hele dag regent. Zonaanbidders doen er verstandig aan om een paar maanden eerder of later naar dit gedeelte van het land te reizen. Kijk snel op onze homepage van Costa Rica voor de beste reistijd van deze regio. Wanneer je toch in september naar Costa Rica wilt is de oostkust een veel betere optie.

Costa Rica landschap
Costa Rica Halsbandarassari

Oost-Costa Rica

Daar waar de rest van het land kampt met hevige regenbuien, is september de beste maand van het jaar voor een bezoek aan Oost-Costa Rica. Met temperaturen van net onder de dertig graden en weinig neerslag zijn de omstandigheden om in dit gedeelte van het land te reizen ideaal. Het aantal zonuren per dag ligt hoger dan in de voorgaande maanden. Een bezoek aan het oosten van Costa Rica in september is dus zeker een aanrader. 333Travel kan je helpen bij het samenstellen van een reis door dit deel van het land.

Rondreizen Costa Rica

Feestdagen in september

Nationale feestdagen
Dia de la Independencia (jaarlijks op 15 september).

De dag dat Costa Rica onafhankelijk werd van Spanje in 1821 wordt gevierd met veel muziek en dans en de aankomst van de vrijheidslantaarn. Het hele land komt tot stilstand en gezamenlijk wordt het volkslied gezongen. In de avonduren gaan kinderen met lantaarns de straat op. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.co.cr.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?