Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica oktober

Weer Costa Rica oktober

Overzicht weer Costa Rica oktober

Costa Rica: het weer in oktober

Evenals september, kan oktober qua weer gezien worden als een van de beste of een van de minste maanden voor een bezoek aan Costa Rica, afhankelijk van welk gedeelte je bezoekt. Wil je op reis naar het oosten van het land, dan zit je helemaal goed in oktober. Heb je echter plannen om West- en Centraal-Costa Rica te bezoeken dan doe je er verstandig aan je reis nog een maandje uit te stellen.

Map weer Costa Rica oktober

Toptip

Costa Rica is een prima land om te leren surfen. Veel surfers komen zelfs speciaal naar Costa Rica voor de fantastische golven. Bijvoorbeeld de omgeving van Santa Teresa is een van de beste plekken hiervoor. Via 333Travel.nl kun je deze fantastische surfplek onderdeel maken van je reis naar Costa Rica.

Costa Ricaans aapje

West-Costa Rica

Na september is oktober de natste maand van het jaar. Vooral de zuidelijk gelegen gebieden aan de Stille Oceaan zien extreem veel neerslag. Reken in dit gebied op aanhoudende regenperiodes die soms wel dagen kunnen duren. Het noordwesten is iets droger, maar ook hier dient rekening gehouden te worden met flinke buien. Veel hotels sluiten hun deuren dan ook in deze periode van het jaar. Bij Booking.com kun je echter meestal nog wel een hotelovernachting regelen.

Wist je dat...

Buitenlandse bezoekers door de Costa Ricanen ‘gringo’ of ‘gringa’ genoemd worden?

Centraal-Costa Rica

Het klimaat in Centraal-Costa Rica in oktober is vergelijkbaar met het klimaat in het westen van het land. Dit betekent dat het ook hier veel regent. Alhoewel de meest hevige buien over het algemeen in de avonduren vallen, zijn er ook regelmatig dagen dat het helemaal niet droog wordt. Aan de andere kant zijn er ook dagen dat de zon zich in de ochtenduren nog even laat zien. Maar reken vooral op veel natte dagen als je in oktober in dit gebied reist. Wil je toch liever droog weer tijdens je reis, kijk dan eens op onze pagina met de beste reistijd voor Costa Rica.

Costa Rica vulkaan
Kustlijn van Costa Rica

Oost-Costa Rica

De regio aan de Caraïbische zee kenmerkt zich door prachtig weer in oktober. Deze maand is dan ook een van de betere voor een reis naar het oosten van Costa Rica (bijvoorbeeld met Riksjatravel). Evenals een maand eerder valt het mee met de hoeveelheid neerslag die er valt en is het vooral zonnig en droog weer. Pas tegen het einde van de maand neemt de kans op neerslag wat toe. Daar waar een bezoek aan het westen en midden van het land niet valt aan te raden in oktober, is het oosten van Costa Rica juist een prima keus.

Rondreizen Costa Rica

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Dia de las Raza (jaarlijks op 12 oktober).

Op Columbusdag wordt de aankomst van Columbus in de nieuwe wereld gevierd met verschillende dagen carnaval aan de Caribische kust.

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?