Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica november

Weer Costa Rica november

Overzicht weer Costa Rica november

Costa Rica: het weer in november

In november slaat het weer om in Costa Rica. In het westen van het land is het einde van het regenseizoen in zicht, terwijl november juist als het begin van het regenseizoen gezien kan worden in het oosten van het land. De meeste zonnige dagen zijn aan het begin van de maand dan ook nog te verwachten in Oost-Costa Rica, terwijl de kans op zon tegen het eind van de maand juist groter is in West-Costa Rica. Voor alle regio's geldt echter dat dit niet de beste reisperiode is.

Map weer Costa Rica november

Toptip

Volg een cursus Spaans in Costa Rica. Het onderwijsniveau is hoog en het dialect in Costa Rica is makkelijk te verstaan.

Zonsondergang kust Costa Rica

West-Costa Rica

Het weer in november in het westen van Costa Rica is een beetje een gok. Normaal gesproken is dit de laatste maand van het regenseizoen in deze regio. In sommige jaren start het droge seizoen al vroeg in november, terwijl het in andere jaren nog overvloedig regent in vrijwel de hele maand. Hou in deze maand dus rekening met een regelmatige bui, waarbij het tijdstip naarmate november vordert steeds later op de dag komt te liggen. Wil je toch graag in deze periode reizen? Kijk dan eens op TUI.nl voor goede aanbiedingen.

Wist je dat...

Er in Costa Rica behalve Spaans ook veel Engels gesproken wordt?

Centraal-Costa Rica

Centraal-Costa Rica bevindt zich op het keerpunt van regen- naar droogseizoen. Over het algemeen valt november nog voor het grootste gedeelte in het regenseizoen. De kans op neerslag is dus nog groot, maar de buien vallen minder vaak en zijn minder hevig dan in oktober. Naarmate de maand vordert, neemt ook de voorspelbaarheid van de neerslag toe. Zoals in veel maanden is dan de kans het grootst dat de neerslag tegen het eind van de middag of begin van de avond valt.

Costa Rica Montesuma oropendola
Reptiel in Costa Rica

Oost-Costa Rica

Het is in Oost-Costa Rica in november een stuk natter dan in de voorgaande maanden. De neerslag begint weer meer en meer te vallen en neemt in hoeveelheid toe naarmate de maand vordert. De grootste kans op droger weer heeft het zuidoosten van het land. Wat verder naar het noorden aan de Caribische kust is de neerslagkans echter groter. De temperaturen zijn overigens prima in deze tijd van het jaar, met gemiddeldes van net onder de 30 graden.

Feestdagen in november

Nationale feestdagen
Dia de los Muertos (jaarlijks op 2 november).

De dag dat wordt stilgestaan bij de overledenen.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?

Sawadee reizen Costa Rica

Sawadee reizen Costa Rica