Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica mei

Weer Costa Rica mei

Overzicht weer Costa Rica mei

Costa Rica: het weer in mei

In mei start het regenseizoen weer voor het grootste deel van Costa Rica. Het is niet zo dat het weer op 1 mei ineens omslaat, dus zeker aan het begin van de maand is de kans op droog weer nog best groot. Daarnaast zal het over het algemeen ook niet non-stop regenen. Het normale weerpatroon is dat het laat in de middag of in de avond regent, waardoor een groot deel van de dag nog altijd droog en zonnig verloopt. Ondanks de start van het regenseizoen is mei dus nog steeds een redelijk goede periode.

Map weer Costa Rica mei

Toptip

Ga op een nachtelijke trek door de jungle. Veel dieren worden juist dan actief en het is erg bijzonder om mee te maken. Dit avontuur kun je onder andere meemaken tijdens een verblijf bij Tipi Jungla.

Heuvellandschap Costa Rica

West-Costa Rica

Aan de Costa Ricaanse westkust neemt de kans op neerslag toe naarmate de maand mei vordert. Vooral het zuidwesten heeft een toenemende kans op regen. Over het algemeen zal je meer droge dan natte dagen meemaken als je deze regio in mei bezoekt. De meeste regen die er valt zal in de avonden en nachten naar beneden komen. Overdag is het dus veelal droog en met temperaturen van net in de dertig graden is het dan prima te hebben in West-Costa Rica. Al met al een goede periode voor een groeps- of privérondreis met Shoestring door Costa Rica.

Wist je dat...

Costa Ricanen hun wederhelft 'la media naranja' (de halve sinaasappel) noemen?

Centraal-Costa Rica

In de Centrale Vallei in het centrum van Costa Rica neemt het aantal dagen dat er neerslag valt sterk toe in mei. Daar waar in april op slechts enkele dagen wat neerslag viel, kun je nu rekenen op zo’n 20 dagen met regenval in de maand. Gelukkig bouwt het regenseizoen zich een beetje op en valt er, zeker aan het begin van de maand, nog een beperkte hoeveelheid neerslag. Ook in dit gedeelte van het land geldt dat het vaak geen hele dagen regent in mei, maar veelal in de late middag- en avonduren.

Costa Rica Vulkaan Poas
Costa Rica orchidee

Oost-Costa Rica

De afgelopen maanden was het al niet helemaal droog aan de oostkust, maar in mei zie je de neerslaghoeveelheid snel groeien. Het regenseizoen bereikt het oosten van Costa Rica over het algemeen wat eerder in mei dan in de rest van het land. In tegenstelling tot het westen en midden van het land, is de kans op een bui hier de hele dag door wat nadrukkelijker aanwezig. Gelukkig trekken de meeste regenbuien vaak snel weer weg en zijn er ook veel droge periodes. Wil je toch wat meer zonzekerheid? Kijk dan eens op onze pagina met de beste reistijd voor Costa Rica.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Nationale feestdag in Costa Rica.

Dia de San Isidro Labrador (jaarlijks op 15 mei).
Verering van de beschermheilige voor boeren. Dieren en de oogst worden gezegend.

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?