Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica maart

Weer Costa Rica maart

Overzicht weer Costa Rica maart

Costa Rica: het weer in maart

Net als in februari is het ook in maart heerlijk weer in Costa Rica. Het grootste gedeelte van het land bevindt zich nog altijd in een droge periode. Het weer aan de Caribische oostkust is redelijk goed te noemen, terwijl het weer in West- en Centraal-Costa Rica nagenoeg perfect is. Het begin van maart ziet een beperkte hoeveelheid toeristen, maar vanwege springbreak kan het richting het eind van de maand een stuk drukker zijn.

Map weer Costa Rica maart

Toptip

Neem voldoende muggenspray mee naar Costa Rica, want deze zal je nodig hebben.

Costa Rica strand

West-Costa Rica

In navolging van januari en februari is het ook in maart fantastisch weer aan de westkust. Het regenseizoen is nog ver weg en dit betekent over het algemeen droog en zonnig weer. De kans dat je in een regenbui terechtkomt in deze periode is zeer klein. De temperatuur is de liefhebbers van warm weer gunstig gezind met waardes van net in de 30 graden. Een bezoek aan het westen van Costa Rica is dus zeker aan te raden in maart. Wil je graag ultiem van de natuur in dit prachtige land genieten? Neem dan eens een kijkje bij SNP Natuurreizen.

Wist je dat...

De levensverwachting in Costa Rica een van de hoogste ter wereld is?

Centraal-Costa Rica

Ook in de Centrale Vallei en Arenal is het prachtig weer in maart. Het is zelfs één van de beste reismaanden voor deze regio. De hoeveelheid neerslag die er valt is, evenals de eerste maanden van het jaar, verwaarloosbaar. Mocht er toch een zeldzame bui vallen in deze periode dan gebeurt dat over het algemeen in de nacht. In de hoger gelegen gebieden loopt de temperatuur overdag op richting de 25 graden, in de avonden en nachten kan het echter flink afkoelen.

Vulkaan
Costa Rica schildpad

Oost-Costa Rica

In het oosten van Costa Rica neemt de hoeveelheid neerslag die er valt in maart nog wat verder af. Er blijft echter nog wel regelmatig een regenbui voorkomen. De hoeveelheid neerslag neemt dus verder af en over het algemeen vindt de regenval aan het einde van de middag of in de avond plaats. Voldoende ruimte dus voor de zon om zich zeer regelmatig te laten zien. Al met al een redelijk positief weerbeeld voor een bezoek aan Oost-Costa Rica in maart. Prima weer dus om het avontuur op te zoeken en te verblijven in het regenwoud in het Selva Bananito reservaat.

Sawadee reizen Costa Rica

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Dia de San José (jaarlijks op 19 maart).

De dag van San José is een katholieke feestdag om de heilige San José te eren.

Semana Santa (jaarlijks in maart of april).
Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag maken hier onderdeel van uit. Tijdens deze heilige week zijn er verschillende religieuze processies en diensten. Vanaf Witte Donderdag is veel gesloten tot na Pasen. Kijk voor exacte data op Publicholidays.co.cr.

Festivals en evenementen
Dia del Bolero Nacional (jaarlijks de tweede zondag van maart).

Elk jaar is er in San Antonio de Escazú een parade met ossenkarren, traditionele kostuums, muziek en dans.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Costa Rica