Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica juni

Weer Costa Rica juni

Overzicht weer Costa Rica juni

Costa Rica: het weer in juni

In juni kun je in Costa Rica onvoorspelbaar weer verwachten. Het regenseizoen bevindt zich in juni namelijk in de beginfase in Costa Rica, waardoor je in het hele land zo ongeveer om de dag kans maakt op een flinke regenbui. Gelukkig valt ook in juni veel neerslag in de nacht, terwijl het overdag regelmatig droog weer is in Costa Rica.
De temperaturen blijven echter, zoals vrijwel het gehele jaar rond de 30 graden schommelen. Uitzondering hierop zijn de hoger gelegen gebieden, waar het kwik niet boven de 25 graden uitkomt.

Map weer Costa Rica juni

Toptip

Neem in het Tortuguero National Park een kijkje bij een van de zeldzame broedplaatsen van de met uitsterven bedreigde lederschildpad. Met de bouwstenen van Riksjatravel kun je dit onderdeel maken van je reis door Costa Rica.

Landschap in Costa Rica

West-Costa Rica

Het westen van Costa Rica ziet een behoorlijk aantal natte dagen in juni. Over het algemeen starten de dagen zonnig en droog. Naarmate de dag vordert neemt de kans op bewolking echter toe en aan het eind van de middag valt er vaak een bui. Meestal duurt deze bui niet langer dan een uur. Dankzij deze vrij regelmatige dagelijkse regenperiode is een bezoek aan West-Costa Rica goed mogelijk in juni. Door sommigen wordt deze bui zelfs als prettige verkoeling van het warme weer gezien. Wil je het toch liever droog houden tijdens je reis, kijk dan eens op onze homepage van Costa Rica voor de beste reistijd in deze regio.

Wist je dat...

Costa Rica na Ecuador de meeste bananen ter wereld exporteert?

Centraal-Costa Rica

Het weerbeeld in Centraal-Costa Rica is in juni vrijwel gelijk aan dat van mei. Dit betekent dat er per week gemiddeld op zo’n 5 dagen neerslag valt. Het neerslagbeeld is ook in dit gedeelte van het land redelijk voorspelbaar. In de ochtend zijn de luchten vaak blauw en is de kans op zonneschijn volop aanwezig. Aan het begin van de avond is de kans op een regenbui het grootst. De temperatuur schommelt in deze periode overdag rond de 25 graden. Al met al is een vakantie naar Costa Rica goed mogelijk in deze periode. SNP Natuurreizen biedt bijvoorbeeld prachtige rondreizen aan om dit mooie land te ontdekken.

Resort nabij El Arenal vulkaan
Kokosnoten aan het strand van Costa Rica

Oost-Costa Rica

Alhoewel het op veel dagen regent in juni in het oosten van Costa Rica, neemt de hoeveelheid die er valt iets af ten opzichte van een maand eerder. Ook in dit gedeelte van het land is de kans op regen in de avond en nacht het grootst, maar de kans op hele dagen neerslag is wel aanwezig in juni. Toch is er ook een kans op zonnige periodes in deze periode van het jaar. Vaak begint de dag namelijk met een flinke dosis zonneschijn.

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Costa Rica. Op onze Costa Rica homepage kun je een overzicht vinden van alle belangrijke feestdagen. Ook Publicholidays.co.cr geeft een goed overzicht hiervan.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?

Koningaap - Costa Rica

Koningaap - Costa Rica