Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica januari

Weer Costa Rica januari

Overzicht weer Costa Rica januari

Costa Rica: het weer in januari

Januari is qua weer zeker een goede maand voor een reis naar Costa Rica. In het grootste gedeelte van het land is het zonnig en droog. Alleen de oostkust van het land ziet nog flink wat neerslag in deze periode van het jaar. Het begin van januari is het piekseizoen qua hoeveelheid toeristen, waardoor hotels vaak hogere prijzen vragen dan later in de maand. Regel dus op tijd je accommodatie, zodat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Map weer Costa Rica januari

Toptip

Probeer eens een typisch Costa Ricaans ontbijtje, zoals ‘gallo pinto’, wat onder andere uit rijst en bonen bestaat.

Kustlijn Costa Rica zonsondergang

West-Costa Rica

Het westen van Costa Rica bevindt zich in het droge seizoen. De hoeveelheid neerslag die er valt is dus zeer minimaal, wat januari tot een prima maand maakt om in dit gedeelte van het land te reizen. De temperatuur loopt op tot net iets boven de 30 graden, met zeer grote kans op veel zonneschijn.  Verwacht in dit gedeelte van het land, zeker in het noordwesten, wel veel harde wind. Wil je de toeristenmassa mijden dan kun je beter wat later in de maand of in februari of maart naar Costa Rica gaan.

Wist je dat...

Meer dan 10% van alle vlinders ter wereld in Costa Rica leeft, terwijl het landoppervlak slechts 0,03% van de wereld omvat?

Centraal-Costa Rica

Ook in Centraal-Costa Rica kun je in januari over het algemeen rekenen op zonnig weer. De temperatuur komt in deze tijd van het jaar vaak niet boven de 23 graden uit. Zeker in de avonden en nachten kan het in de Centrale Vallei fris worden. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval iets van warme kleding bij je hebt. In veel regenbuien ga je in januari waarschijnlijk niet terechtkomen, de hoeveelheid neerslag die er valt is zeer beperkt. Een goed moment dus voor een reis naar deze regio. Riksjatravel kan je helpen bij het samenstellen van bijzondere individuele rondreizen op maat.

Costa Rica vulkaan Arenal
Costa Rica toekan

Oost-Costa Rica

Het oosten van Costa Rica bevindt zich nog in het regenseizoen in januari. Verwacht dan ook zeer regelmatig een bui, met af en toe hevige neerslag die soms wel meer dan een dag aan kan houden. Pas wanneer februari in zicht komt neemt de kans op neerslag iets af. De temperatuur is overigens prima met gemiddeldes van net onder de 30 graden. Ben je op zoek naar zonnig en droog weer dan kun je in januari dus beter een bezoek aan West- of Centraal-Costa Rica brengen. Wil je toch graag eens naar de oostelijke regio, waaronder nationaal park Tortuguero, kijk dan eens op onze homepage van Costa Rica voor de beste reistijd.

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Festivals en evenementen
Fiestas Palmares (jaarlijks, twee weken vanaf half januari).
Deze periode staat vol met festiviteiten in Palmares. Er wordt onder andere gedanst, er zijn parades, stierengevechten en vuurwerk.

Fiestas Patronales de Santa Cruz (jaarlijks 14 - 20 januari).
Populair religieus festival met muziek en dans in Alajuelita, Dulce Nombre en Santa Cruz.

Behalve het weer in januari ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?