Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica februari

Weer Costa Rica februari

Overzicht weer Costa Rica februari

Costa Rica: het weer in februari

Het weer is Costa Rica in februari zeer gunstig gezind. Het overgrote deel van het land bevindt zich in het droge seizoen. Veel zonneschijn en warm weer dus in deze periode van het jaar. Aan de oostkust heb je het hele jaar door kans op regen, maar in februari valt er een stuk minder neerslag dan in de voorgaande maanden. Februari is dan ook een erg populaire maand om Costa Rica te bezoeken. Wil je ook in februari naar Costa Rica, boek dan op tijd je vluchten en accommodaties.

Map weer Costa Rica februari

Toptip

Ga eens eten bij een klein lokaal eettentje. Deze worden ‘sodas’ genoemd. Je kunt er lekker eten voor een lage prijs.

Costa Rica kust

West-Costa Rica

De kans op neerslag in februari in het westen van Costa Rica is net zo groot als een maand eerder; vrijwel nihil. Mocht er onverhoopt toch een zeldzaam buitje vallen, dan duurt deze vaak niet langer dan enkele minuten. Reken dan ook op veel zonneschijn en temperaturen van net boven de 30 graden. Evenals een maand eerder is de kans op flinke windstoten groot in dit jaargetijde. Tijdens je reis is het daarom handig om gebruik te maken van de app Windy (IphoneAndroid), zodat je weet wat je iedere dag aan wind kunt verwachten.
Ondanks dat is februari een prima maand voor een bezoek aan dit gedeelte van het land. Het is hier zelfs één van de beste reismaanden van het jaar.

Wist je dat...

Het dragen van een korte broek tot een paar jaar geleden als niet respectvol beschouwd werd in Costa Rica?

Centraal-Costa Rica

Het midden van het Costa Rica ziet prachtig weer in februari. Het aantal dagen dat er regen valt is op één hand te tellen. Mocht er al een bui vallen, dan is dit meestal in de nacht. Over het algemeen is het dan ook erg zonnig weer in deze periode. De temperatuur in de Centrale Vallei loopt overdag op tot net onder de 24 graden. De temperatuur kan daar wel snel dalen als het donker wordt, dus warme kleding valt zeker aan te raden. Al met al is het een prettige periode om rond te reizen door Costa Rica. Ga je graag op reis met andere avonturiers? Onder andere Koning Aap biedt leuke groepsreizen aan naar deze regio.

Hangbrug nabij Arenal vulkaan
Gekleurde vogel in Costa Rica

Oost-Costa Rica

In Oost-Costa Rica laat het weer langzaam maar zeker een verbetering zien in februari. Daar waar het de afgelopen maanden erg veel en vaak regende, neemt dit iets af in februari. Reken nog wel op een regelmatige bui, maar minder frequent dan in januari. Mede als gevolg van de afnemende hoeveelheid neerslag neemt het aantal zonuren per dag weer iets toe. Over het algemeen is februari dus een redelijk goede maand voor een reis door het oosten van Costa Rica. Met Riksjatravel kun je deze prachtige regio en de rest van Costa Rica bezoeken.

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
In februari zijn er geen nationale feestdagen in Costa Rica. Kijk op onze beste reistijd pagina voor de belangrijkste feestdagen in Costa Rica.

Festivals en evenementen
Fiesta Diablitos (jaarlijks, laatste 2 weken van februari).

Tijdens het feest van de kleine duivel wordt het gevecht tussen de Spaanse troepen en de Boruca Indianen nagespeeld. Traditionele kostuums en prachtige maskers worden gedragen tijdens de festiviteiten in Rey Curre (ten zuiden van San Isidro de El General).

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?

Koningaap - Costa Rica

Koningaap - Costa Rica