Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica december

Weer Costa Rica december

Overzicht weer Costa Rica december

Costa Rica: het weer in december

Voor het grootste gedeelte van Costa Rica begint in de maand december de droge periode weer. Het westen en midden van Costa Rica zien het weer bijna met de dag verbeteren. Daar waar er in het begin van de maand nog een kleine kans is op een bui is deze later in de maand vrijwel nihil in deze regio. Aan de andere kant ziet het oosten van het land juist erg veel neerslag in december.

Map weer Costa Rica december

Toptip

Beklim de Poas vulkaan, liefst op een heldere dag. Dit laatste kan een flinke uitdaging zijn, want over het algemeen ligt de vulkaan in de mist. Het uitzicht op een helder dag is echter wel adembenemend. Met Get Your Guide kun je deze prachtige vulkaan beklimmen.

Costa Rica zonsondergang

West-Costa Rica

Het westen van Costa Rica laat het regenseizoen definitief achter zich in december. In deze maand kun je dan ook rekenen op veel droog en zonnig weer. Zeker richting het eind van de maand is de kans op een regenbui erg klein. Wanneer deze echter onverhoopt toch voorbijkomt dan valt de regen vaak in de late middag of avond.
Vanaf half december kan het een stuk drukker worden met toeristen die hun vakantie in het prachtige weer komen doorbrengen. Zorg er daarom voor dat je op tijd je vliegtickets en hotelovernachtingen boekt.

Wist je dat...

Alle kerken in Costa Rica naar het westen gericht zijn?

Centraal-Costa Rica

Het klimaat in Centraal-Costa Rica is vergelijkbaar met het klimaat in het westen van het land. Het weer laat hier dus ook snel verbeteringen zien in december. Regen valt veel minder vaak dan een maand geleden, dus het aantal droge dagen neemt snel toe. De sporadische bui die er nog valt, komt bovendien meestal aan het eind van de dag. Hierdoor zal het je reisplannen weinig in de war schoppen.
De temperatuur in de Centrale Vallei komt bovendien zo rond de 23 graden uit in deze tijd van het jaar. Koud is het dus niet.

Costa Rica-vulkaan
Costa Rica bloem

Oost-Costa Rica

Aan de oostkust van Costa Rica is het nat aan het begin van de maand en nog veel natter aan het eind van de maand. Dit gedeelte van het land bevindt zich namelijk midden in het regenseizoen in december. December is zelfs de maand dat het oosten van Costa Rica de meeste neerslag naar beneden ziet komen. Overstromingen zijn dan ook zeker mogelijk, vooral in het noordoosten van het land.
Voor het betere weer in december kunnen wij de overige regio’s van Costa Rica aanraden, maar de oostkust heeft deze maand niet de beste reisperiode.

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Festivals en evenementen
Fiesta de Zapato (jaarlijks op 25 december).
Festiviteiten vinden een week lang plaats met de start tijdens Kerstmis.

Tope Caballos (jaarlijks op 26 december).
Traditionele paardenoptocht in het centrum van San Jose, de volgende dag wordt carnaval gevierd.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?