Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica augustus

Weer Costa Rica augustus

Overzicht weer Costa Rica augustus

Costa Rica: het weer in augustus

Het is over het algemeen redelijk goed weer in augustus in Costa Rica met name aan het begin van de maand. Het mini droogteseizoen dat zich in juli heeft ingezet loopt nog door tot halverwege augustus. Over het algemeen neemt de neerslaghoeveelheid tegen het eind van de maand weer toe. Het is hoe dan ook verstandig om een paraplu mee te nemen, want de kans om in een bui terecht te komen is in het hele land aanzienlijk.
Evenals juli is ook augustus een drukke maand voor wat betreft het aantal toeristen in Costa Rica, zeker het begin van de maand.

Map weer Costa Rica augustus

Toptip

Pak ook eens een lokale bus. Deze is niet alleen goedkoper dan de toeristenbus, maar je ontmoet er ook veel locals.

Iguana Costa Rica

West-Costa Rica

Zeker het begin van de maand augustus kent veel droge periodes in West-Costa Rica. Wat later in de maand neemt de neerslagkans flink toe. Daar waar aan het begin van de maand de meeste buien vaak pas aan het begin van de avond vallen, is dit tegen het eind van de maand anders. De neerslag begint dan vaak vroeg in de middag, duurt langer en is ook heftiger. Het aantal uur dat de zon zich per dag laat zien neemt dan ook af naarmate augustus vordert. De beste reistijd is het dan ook zeker niet deze maand.

Wist je dat...

Mensen in Costa Rica elkaar vaak groeten met ‘pura vida’ ofwel ‘puur leven’? Deze uitspraak wordt ook veel gebruikt als reactie op vrijwel alle opmerkingen.

Centraal-Costa Rica

Met temperaturen halverwege de twintig graden is het in augustus aangenaam in de Centrale Vallei. Het weerbeeld toont verder veel gelijkenissen met het westen van Costa Rica. Dat wil zeggen dat het aan het begin van augustus het beste weer is, met pas laat in de namiddag een bui. Richting het eind van de maand zullen er meer en hevigere buien vallen, wat als voorbode gezien kan worden voor het weer in september in dit gedeelte van het land.

Costa Rica el Arenal vulkaan
Kustlijn Costa Rica

Oost-Costa Rica

Na het neerslaggeweld van juli, ligt de hoeveelheid regen in augustus weer iets lager. Echter dient ook in deze maand rekening gehouden te worden met regelmatige buien, zeker in het begin van de maand. Naarmate de maand vordert wordt het steeds droger in Oost-Costa Rica. Plan je je reis naar Costa Rica in augustus dan kun je dus het beste het westen en midden van het land eerst bezoeken. Dit kun je zelf zo samenstellen bij onder meer Riksjatravel. De temperatuur komt in deze regio rond de 30 graden uit deze maand, dus koud is het zeker niet.

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen
Dia de Nuestra Señora de la Virgen de los Ángeles (jaarlijks op 2 augustus).

Nationale feestdag ter ere van de heilige van Costa Rica, La Negrita. Pelgrims uit het hele land komen speciaal naar de processie van Sa José tot de Basiliek van Cartago, veel van hen te voet.

Día de la Madre (jaarlijks op 15 augustus).
Maria ten Hemelopneming is een nationale feestdag in Costa Rica.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?