Meteen naar de inhoud

Weer Costa Rica april

Weer Costa Rica april

Overzicht weer Costa Rica april

Costa Rica: het weer in april

De maand april heeft het warmste weer van het jaar in Costa Rica en kan gezien worden als laatste maand van het droge seizoen. April is een van de drukste maanden met toeristen, zeker rond Pasen. Niet alleen internationale toeristen komen op het mooie weer af, maar ook de Costa Ricanen zelf trekken er veelvuldig op uit in deze maand.

Map weer Costa Rica april

Toptip

In het grootste gedeelte van het land kun je water gewoon uit de kraan drinken, wat beter is voor het milieu en je portemonnee. Let er echter wel op dat dit niet overal slim is, zoals bijvoorbeeld in het zuiden van de oostkust.

Aligator Costa Rica

West-Costa Rica

Geniet van het zonnige en droge weer in West-Costa Rica zolang het nog kan. April valt nog in de beste reisperiode, maar is de laatste maand voordat het regenseizoen begint. Het aantal dagen dat er een beetje neerslag valt is op één hand te tellen en als er al iets valt is dit normaal gesproken in de nacht. De temperaturen kunnen flink oplopen in dit jaargetijde, met uitschieters tot halverwege in de dertig graden. Prima weer dus voor een vakantie naar dit gedeelte van Costa Rica. Lijkt het je leuk om zelf je reis samen te stellen? Bouw dan je droomreis door Costa Rica met Riksjatravel.

Wist je dat...

Costa Rica 7 actieve vulkanen heeft, en de Arenal vulkaan een van de actiefste ter wereld is?

Centraal-Costa Rica

Alhoewel er in april langzaam maar zeker iets meer neerslag valt dan in de voorgaande maanden, blijft dit een goede maand voor een bezoek aan Centraal-Costa Rica. Ook hier geldt dat de (beperkte) neerslag die er valt hoofdzakelijk in de avond en nacht zal vallen. De thermometer laat overdag temperaturen zien van rond de 25 graden en ook is de kans op flink wat zonneschijn aanzienlijk in april. Al met al prima omstandigheden in april rondom San José. Neem eens een kijkje op TenzingTravel.nl voor een avontuurlijke rondreis per auto.

Costa rica monteverde
Zonsopkomst Costa Rica

Oost-Costa Rica

Evenals de voorgaande maanden, is ook april als relatief droge maand te omschrijven voor Oost-Costa Ricaanse begrippen. Reken ook in april op een regelmatige bui, maar over het algemeen zijn deze vluchtig van aard en trekken de wolken daarna snel weer weg. Waarschijnlijk ga je zonnebrand meer nodig hebben dan je paraplu. Met temperaturen van net in de dertig graden blijft het daarnaast warm in dit gedeelte van het land.

Rondreizen Costa Rica

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Dia de Juan Santamaria (jaarlijks op 11 april).
Nationale feestdag om de nationale held Juan Santamaria te herdenken, een heroïsche strijder uit de 19e eeuw. Er zijn parades, dans en muziek tijdens de festiviteiten in Alejuela.

Semana Santa (jaarlijks in maart of april).
Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag maken hier onderdeel van uit. Tijdens deze heilige week zijn er verschillende religieuze processies en diensten. Vanaf Witte Donderdag is veel gesloten tot na Pasen. Kijk voor exacte data op Publicholidays.co.cr.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Costa Rica in de omliggende maanden?