Meteen naar de inhoud

Weer China november

Weer China november

Overzicht weer China november

China: het weer in november

In november begint de winter weer in het noorden van China en de hoger gelegen gebieden. Er zijn grote temperatuurverschillen tussen noord en zuid deze maand. Waar je in het noorden al sneeuw kunt zien vallen, kan het zuiden nog rekenen op temperaturen boven de 20 graden. Mocht je dus een rondreis gaan maken door het hele land, zorg er dan voor dat je op alles bent voorbereid.
November, met name het begin van de maand, is echter wel een van de beste periodes voor een rondreis. Het is veelal droog en zonnig weer, de herfstkleuren zijn te aanschouwen, de echte kou blijft op de meeste plaatsen nog even weg en het is een vrij rustige maand qua reizigers. Dit zorgt ervoor dat aanbieders, zoals Shoestring en 333Travel goede aanbiedingen hebben voor reizen door China.

Map weer China november
Vlieger Beijing

Beijing en Noordoost-China

Beijing en het noordoosten van China koelen verder af in november. Het is veelal helder weer, met in de hoofdstad een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 10 graden. Naarmate de maand vordert neemt de kans op vrieskou tijdens de nachten toe. In november valt soms al de eerste sneeuw in Beijing en omgeving. Op regen hoef je eigenlijk niet te rekenen deze maand. Mocht je verder naar het noorden gaan, bijvoorbeeld naar Harbin of Binnen-Mongolië, reken dan op temperaturen rond het vriespunt overdag en zo’n -12˚C ‘s nachts. Warme kleding is dus geen overbodige luxe in november. De Chinese muur is deze maand een aanrader, met de prachtige herfstkleuren die het landschap sieren.

Toptip

Ga vanuit Songpan op een paardentrek naar Ice Mountain. Een zware, maar wel prachtige tocht.

Shanghai en Oost-China

Met de komst van november dalen de temperaturen in Shanghai en omgeving weer tot onder de 20 graden. Het kwik ligt overdag zo rond de 16/17 graden. In de nachten kan het afkoelen tot een graad of 8. Hoewel het wat frisser is, is het weer over het algemeen zeer aangenaam en droog. Het kan op enkele dagen regenen deze maand, maar de hoeveelheid is niets vergeleken met de afgelopen maanden. Het weer is nu uitstekend voor wandelingen door de Gele Bergen van Huangshan. Ook kun je hier, net als in oktober, nog genieten van de herfstkleuren. Tachuan staat bijvoorbeeld bekend om de fotogenieke omgeving tijdens de herfstmaanden.

Hongcun

omgeving Songpan

Centraal-China

Het centrale deel van China koelt eveneens verder af met de komst van november. Met een gemiddelde temperatuur nog in de dubbele cijfers (zo’n 12 tot 15 graden overdag) is het zeker niet koud in Chengdu, Xi’an en Luoyang.
Daarnaast is het veelal helder en droog weer. Ideale omstandigheden dus voor het bezoeken van bezienswaardigheden, zoals het Panda Breeding Center bij Chengdu of de Bell tower en de stadsmuren van Xi’an. Ook de moslimwijk in Xi’an is een bezoekje waard. Hier kun je bijvoorbeeld ’s avonds gaan eten op de avondmarkt. November is (mede vanwege de herfstkleuren) ook een uitstekende maand om Nationaal Park Jiuzhaigou te bezoeken (neem hiervoor eens contact op met 333Travel). Wil je eerst wat meer lezen over Jiuzhaigou kijk dan op Backpackeninazie.nl.

Wist je dat...

Chinese toiletten vaak een hele bijzondere ervaring zijn? Vaak bestaat een openbaar toilet uit een grote ruimte met een lange sleuf waarin je je boodschap doet. Iedereen gaat dus naast elkaar hangen en als je geluk hebt zit er tussen jou en de persoon naast je nog een klein muurtje (maar alleen aan de zijkant dan).

Zuid-China

In grote delen van China is het in november herfstachtig weer. In het zuiden zal je hier echter weinig van merken. Hier is het nog zonnig zomers weer, met temperaturen die meestal oplopen tot boven de 20 graden overdag. Uitzondering hierop is Yunnan, hoewel het ook hier vaak nog meer dan 15 graden wordt. Wil je je rondreis door China afsluiten met een strandvakantie, dan zijn in november de witte stranden van Hainan aan te raden (kijk hiervoor eens op 333Travel.nl). Hier lopen de temperaturen nog op tot tegen de 30 graden en daarnaast is de droge periode deze maand aangebroken. Overal in het zuiden kan nog wel wat regen vallen, maar de minimale hoeveelheid zal weinig invloed hebben op je vakantie.

Hong Kong

Tibetaanse moeder

Tibet en West-China

Veel zonneschijn en kou, dat is wat je kunt verwachten als je in november naar Tibet en het westen van China afreist. Urumqi en andere plaatsen rondom de Zijderoute kennen koude winters. November is de maand waarin het echt winters weer begint te worden. De gemiddelde temperaturen overdag liggen deze maand nog net boven het vriespunt in de regio Xinjiang. In de nachten vriest het vaak (gemiddeld wordt het dan -7 graden in Urumqi en Lhasa).
In de Tibetaanse stad Lhasa is het overdag nog niet zo koud, het wordt daar gemiddeld 9 graden deze maand. Door de felle zon voelt het al snel aangenaam aan. Ga je verder door Tibet reizen, reken dan op nog lagere temperaturen. Regen hoef je eigenlijk niet te verwachten in november in het westen van China. Wel kan er sneeuw vallen. In november is het laagseizoen in Tibet en de andere westelijke regio’s van China. Hierdoor liggen de prijzen bij reisaanbieders als Sawadee en 333Travel vrij laag deze maand.

Feestdagen in november

In november zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in China.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in China in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Rondreizen Sawadee