Meteen naar de inhoud

Weer China mei

Weer China mei

Overzicht weer China mei

China: het weer in mei

Mei is een van de beste maanden voor een rondreis door China qua weer. Het is de laatste lentemaand en dat betekent nog altijd aangenaam zonnig weer. De temperaturen beginnen naar de zomer toe steeds verder op te lopen en de hoeveelheid regen die er valt wordt steeds groter. In het uiterste zuiden liggen de temperaturen boven de 30 graden. Rondom 1 mei (Dag van de Arbeid, vrije dag in China) kan het in het openbaar vervoer en in hotels druk zijn. Mocht je rond deze periode willen reizen, houd hier dan rekening mee. Krijg je graag veel achtergrondinformatie tijdens je rondreis, dan kunnen we je de reizen van Shoestring aanraden. Met hen ontdek je alle ins en outs van China.

Map weer China mei
Verboden stad

Beijing en Noordoost-China

Het weer in mei in het noordoosten van China is heerlijk. De temperaturen liggen boven de 20 graden, maar lopen nog niet tropisch hoog op. Op enkele dagen kan wat regen vallen, maar het is vaker mooi weer dan niet. In mei is het zelfs in Beijing regelmatig mogelijk om blauwe luchten te zien. Dit is iets wat niet altijd vanzelfsprekend is in de grote steden in China. De nachten zijn nog wat fris (rond de 13 graden in Beijing), dus neem ook wat warme kleding mee. De Chinese muur is in dit jaargetijde prachtig, doordat de wilde bloemen in bloei staan en het gras tegen de bergen prachtig groen ziet. Great Wall Adventure Club biedt je de mogelijkheid om te overnachten op dit bijzondere bouwwerk.

Toptip

Probeer in China niet alleen de grote steden te bezoeken, maar ook wat kleinere plaatsjes, waardoor je het authentieke China leert kennen.

Shanghai en Oost-China

In mei neemt de hoeveelheid regenval flink toe in het oosten van China. Op ongeveer de helft van de dagen deze maand valt regen. Koud weer is het echter niet. Shanghai kent een gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden en met een hoge luchtvochtigheid voelt het nog wat warmer aan. Het weer is dus nog prima om buitenactiviteiten te ondernemen. Neem voor de zekerheid wel een paraplu mee. Aanraders in deze regio zijn bijvoorbeeld een wandeling over De Bund in Shanghai, de prachtige tuinen van Suzhou of het prachtige landschap bij Huangshan (met o.a. 333Travel kan je deze bestemmingen bezoeken).

Hangzhou meer

Danxia

Centraal-China

Het weer in mei in het centrale deel van China is aangenaam, met een gemiddelde dagtemperatuur van 26 graden in Chengdu en relatief weinig neerslag. Het kan om de dag wat regenen, hoewel de meeste regen ’s nachts of vroeg in de ochtend valt. Al met al zal je dus prima weer hebben voor een rondreis langs plaatsen als Xi’an en Chengdu in mei. De hoeveelheid regen zal de komende maanden nog flink gaan toenemen tot een hoogtepunt in juli en augustus. Mocht je dus de mogelijkheid hebben om buiten de zomerperiode te reizen, dan is dat zeker aan te raden. Let er wel op dat 1 mei een feestdag is en de dagen eromheen drukker en duurder zijn. Dit is bijvoorbeeld erg goed merkbaar in Zhangjiajie, waar dan vele Chinezen naartoe reizen.

Wist je dat...

Hong Kong een hele goede plek is om lekkere toetjes te eten? De mensen daar zijn er dol op en je hebt dan ook vele toetjeswinkels.

Zuid-China

In het zuiden van China kunnen de temperaturen in mei al aardig oplopen. Het kan overdag tegen de 30 graden worden in Hong Kong en de rest van het zuiden. Zomers weer dus. Dit gaat echter wel gepaard met veel regen. In Guilin en Yangshuo zijn er zo’n 19 dagen in mei waarop je regen kunt verwachten. Het komt dan wel met bakken uit de hemel vallen. Vaak zijn het buien die in de nachten of ochtenden vallen, waardoor je overdag nog wel het een en ander kunt doen buiten.
Naarmate je in Yunnan verder naar het westen gaat wordt het een heel stuk droger en iets frisser (gemiddeld 24 graden in Dali). De Longji rijstterrassen bij Ping'an staan er mooi bij deze maand. Wil je deze fotogenieke bestemming bezoeken, neem dan eens een kijkje op Riksjatravel.nl.

Karstgebergte Li rivier

Tibetaans gezin

Tibet en West-China

Mei is qua weer een van de beste maanden voor een reis door Tibet of voor het volgen van de oude zijderoute in het westen van China. De winterse kou is verdwenen en overdag zijn de temperaturen aangenaam (met gemiddeld 17°C in Lhasa en 24°C in Urumqi). De nachten zijn fris, maar vriezen zal het niet meer doen. Het is veelal droog en zonnig weer. Op enkele dagen kan wat regen vallen, maar dit is niets vergeleken met de hoeveelheid die er in de andere regio’s valt. Het zal je reis dan ook weinig beïnvloeden. Het Yamdrok-meer is een prachtige bestemming in dit jaargetijde. Neem eens een kijkje bij 333Travel als je deze plek aan je reis wilt toevoegen.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in China in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - China