Meteen naar de inhoud

Weer China maart

Weer China maart

Overzicht weer China maart

China: het weer in maart

Maart wordt gezien als de eerste maand van de lente in China. Het weer in China in maart wordt merkbaar warmer en de hoeveelheid regen begint toe te nemen. Er zijn grote temperatuurverschillen tussen de regio’s. In het noorden kan het nog vriezen, met name in de nachten. Het zuiden daarentegen kent aangename temperaturen. Hier kun je genieten van de prachtige bloesem. Deze maand is de laatste maand van het laagseizoen in China. De prijzen van accommodaties worden meestal vanaf april weer verhoogd, dus kijk snel bij 333Travel voor betaalbare reizen naar China in maart.

Map weer China maart
Grotten van Yungang

Beijing en Noordoost-China

Over het algemeen komen de temperaturen in Beijing en het noordoosten van China in maart niet meer onder nul. De sneeuw begint in de meeste noordoostelijke gebieden te verdwijnen. Er zijn echter uitzonderingen, zoals in Harbin. Hier kan de temperatuur vooral ’s nachts nog tot onder het nulpunt dalen en er kan nog wat sneeuw vallen deze maand. In Beijing is het veelal droog en zonnig weer in maart, met een temperatuur van zo’n 11 graden overdag. Door de frisse wind kan het wat kouder aanvoelen. Al met al zijn het prettige omstandigheden voor een rondreis, met name ook omdat het nog niet zo druk is met andere reizigers. Op Riksjatravel.nl kun je zelf je droomreis samenstellen en plaatsen als Datong, Pingyao en natuurlijk Beijing bezoeken.

Toptip

Ga lekker eten bij een avondmarkt.

Shanghai en Oost-China

Het weer in het oosten van China wordt merkbaar warmer en vochtiger. De regenval neemt toe, met op zo ongeveer de helft van de dagen deze maand neerslag. Hoewel de gemiddelde temperatuur in Shanghai 12 graden is overdag, kan het op sommige dagen nog aardig fris worden. De wind speelt hier wel een rol bij. Maart is samen met februari de beste tijd om Suzhou te bezoeken. Deze periode staan namelijk de prachtige tuinen in bloei. Met Shoestring kun je deze en meer prachtige plekken bezoeken in China.

Celestial Capital Peak

Reizen naar China

Chinese tempel

Centraal-China

Over het algemeen is het goed weer in maart in Chengdu en omgeving. De temperaturen nemen deze maand steeds verder toe en de regenval is nog beperkt. Naarmate de zomer dichterbij komt zal er weer veel meer regen gaan vallen. Doordat het nog niet zo druk is met reizigers, is maart een aanrader voor het bezoeken van de panda’s in Chengdu. Ook de kersenbloesem in Wuhan is zeker de moeite waard om te gaan bewonderen. Met Riksjatravel.nl kun je zelf je China droomreis om maat samenstellen en hierbij een bezoek aan de panda's of Wuhan toevoegen.

Wist je dat...

Er in Tibet veel botermelk gedronken wordt? Dit drankje is volgens ons echt helemaal niet lekker, maar wordt door locals veel gedronken. Het stiekem weggooien is trouwens geen oplossing om er snel vanaf te komen, want dan wordt er snel weer bijgeschonken.

Zuid-China

De temperatuur in het zuiden van China neemt toe met de komst van maart. In Guilin wordt het gemiddeld zo’n 17 graden overdag, dus de dikke winterjassen zijn hier niet meer nodig. Op meer dan de helft van de dagen in maart valt neerslag, wat een rondreis door het gebied wat kan belemmeren. Toch zorgt de regen ook weer voor mooie groene en mysterieuze landschappen rondom Guilin en Yangshuo.
Yunnan kent lenteachtige omstandigheden en hier valt bovendien veel minder regen. Door het milde weer in de omgeving van Lijiang is maart een goede maand om te gaan wandelen door de Tiger Leaping Gorge en ook het Erhai meer bij Dali is een aanrader. Ook rondom Hongkong is het droger en bovendien warmer weer in maart. Prima omstandigheden om bijvoorbeeld Lantau Island te gaan bezoeken (kijk eens op 333Travel.nl voor de mogelijkheden).

Vissers op de rivier omgeving Guilin

Landschap Tibet

Tibet en West-China

Het is nog altijd winters weer in het grootste gedeelte van West-China in maart. Er zijn grote verschillen tussen de temperatuur overdag (in Lhasa 10 graden) en ‘s nachts (in Lhasa -6). Neerslag valt er slechts op enkele dagen deze maand. Ook langs de Zijderoute, in oasestad Dunhuang, is het vrijwel continu droog weer. Ook hier moet je rekenen op een flinke daling in de temperatuur ’s nachts. Let op: Mogelijk kun je deze maand geen bezoek brengen aan Tibet. Het komt namelijk in februari en maart regelmatig voor dat Tibet volledig gesloten is voor buitenlanders. Informeer hiernaar bij een reisorganisatie zoals 333Travel. Mocht je toch de mogelijkheid hebben om naar Tibet te reizen, dan staan de perzikbomen in Nyingchi prachtig in bloei rond de tweede helft van maart. Dit is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis door Tibet.

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Internationale vrouwendag (jaarlijks op 8 maart).
Chinese vrouwen krijgen hiervoor een halve vrije dag. Lees meer over deze dag op Chinahighlights.com.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in China in de omliggende maanden?

Reizen naar China