Meteen naar de inhoud

Weer China augustus

Weer China augustus

Overzicht weer China augustus

China: het weer in augustus

Het weer in China in augustus is vergelijkbaar met dat van juli. Het is warm en regenachtig in grote delen van het land. Temperaturen lopen op tot boven de 30 graden en soms zelfs tot tegen de 40 graden. Redelijk veel regenval maakt het reizen door China deze maand dan ook niet ideaal. Ondanks het weer is augustus een van de drukste maanden voor het toerisme in China. Bij vrijwel alle bezienswaardigheden zal je grote groepen Chinezen treffen die tijdens de zomervakantie hun eigen land willen bekijken. Mocht je in augustus naar China willen, let er dan op dat je op tijd je accommodaties en vervoer boekt. De prijzen liggen hoog en alles raakt snel vol.

Map weer China augustus
Chengde

Beijing en Noordoost-China

Het noordoosten van China is warm in augustus. In Beijing wordt het gemiddeld 30 graden overdag, maar met een hoge luchtvochtigheid voelt het aardig wat warmer. De eerste helft van de maand is warmer dan richting eind augustus.
Ga je nog verder naar het noorden, dan tref je wat aangenamere temperaturen. Zo wordt het in Harbin en Binnen-Mongolië rond de 26 graden. Naast het heerlijke weer daar kun je bovendien wat ontsnappen aan de drukte van Beijing, Pingyao en andere grote trekpleisters. Het is namelijk echt hoogseizoen in augustus, alle Chinezen trekken er tijdens de zomervakantie op uit. Mocht je de Chinese muur willen bezoeken, dan is het wellicht verstandig om Badaling over te slaan en te kiezen voor een minder bezocht alternatief. Regen kun je deze maand nog wel regelmatig verwachten, hoewel de hoeveelheid al wat minder is dan in juli.

Toptip

Als je met 2 personen ergens gaat eten is het vaak voldoende om samen een maaltijd te delen. De porties in China zijn namelijk echt groot.

Shanghai en Oost-China

Met augustus is een hevige regenmaand aangebroken voor Shanghai en omgeving. Hoewel het niet dagelijks regent, maar zo om de dag, valt er wel veel op regenachtige dagen. Met name richting eind augustus is er een kans op flinke regenstormen. Daarnaast is het deze maand net als in juli nog erg warm weer. Reken op zo’n 31 graden gemiddeld (in Nanchang en Hangzhou nog net wat warmer) overdag en weinig verkoeling in de avonden. De hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je graag op zoek gaat naar wat afkoeling tijdens je reis. Dit kun je bijvoorbeeld vinden in Huangshan of ga bootje varen in een van de waterstadjes, zoals Zhujiajiao. Een andere aanrader deze maand is het Qingdao Bier festival. Zie Feestdagen.

Xitang

Tenzing Travel

Tenzing Travel - China

Omgeving Zhangjiajie

Centraal-China

Ondanks dat het in augustus iets minder warm is dan in juli is het nog altijd heet in Centraal-China. Temperaturen kunnen nog altijd richting de 40 graden gaan in een stad als Xi’an, maar gemiddeld wordt het zo’n 31 graden overdag in de meeste plaatsen. De hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de vergelijking met een oven voor Xi’an of Wuhan geheel terecht is. Gelukkig kun je ook veel gekoelde musea bezoeken, zoals het Shaanxi History Museum. Daarnaast zijn bergachtige gebieden zoals Tianmen Mountain National Park wat verkoelend in deze maand. Let er wel op dat het overal druk is met andere reizigers vanwege de zomervakantie.
Richting eind augustus neemt de temperatuur overal in de regio langzaam wat af. Ook nu is het nog regenseizoen, waardoor je regelmatig regen kunt verwachten. Het zijn flinke buien die er kunnen vallen, dus zorg tijdens je reis voor wat binnen activiteiten die je kunt ondernemen.

Wist je dat...

China maar liefst 14 buurlanden heeft?

Zuid-China

In augustus is de kans groot dat je flink wat regen tegenkomt in Hongkong. Het kan er bovendien flink stormen. In Guilin neemt de hoeveelheid regen iets af, maar nog altijd kun je op de helft van de dagen deze maand regen verwachten. Het is ook deze maand nog erg warm in het zuiden van China. Temperaturen van boven de 30 graden zijn de norm. Met een hoge luchtvochtigheid is het flink zweten geblazen. De regen zorgt dan soms juist voor een welkome afkoeling.
In Yunnan ligt de temperatuur wat lager. In Lijiang bijvoorbeeld wordt het overdag gemiddeld 21 graden. Hier kan echter ook net als in de andere zuidelijke plaatsen redelijk wat neerslag vallen, dus zorg dat je regenkleding meeneemt. Vanwege de hitte, de regen en het feit dat augustus in het hoogseizoen valt is het wellicht slim om een andere maand te overwegen. Mits je niet aan de zomervakanties vast zit tenminste.

Rivierkreeften

Reizen naar China

Bidwiel Tibet

Tibet en West-China

Tibet heeft een aangenaam klimaat voor een rondreis in augustus. Door de hoogte is het een stuk koeler dan in de laaggelegen gebieden van China. Gemiddeld wordt het overdag 19 graden in Lhasa. De nachten zijn met zo’n 7 graden een stuk frisser. Hoewel het ook hier regenseizoen is, kun je over het algemeen zonder al te veel problemen rondreizen. De meeste regen valt namelijk in de namiddag of avond. Ga je richting het gebied van de Zijderoute, dan zal je weinig regen zien. Wel liggen de temperaturen hier veel hoger dan in Tibet. Vooral in Turpan zal het kwik geregeld rond de 40 graden liggen. Gelukkig is de luchtvochtigheid hier laag, maar toch, geen ideale temperatuur om bezienswaardigheden te bezoeken.

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen
In augustus zijn er geen nationale feestdagen in China.

Festivals
Qingdao Bier festival (jaarlijks in augustus).
Een soort Oktoberfest in China, met vele soorten bier, eetkraampjes en muziekoptredens. Voor meer informatie hierover kun je terecht op Thatsqingdao.com.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in China in de omliggende maanden?

Koningaap - China

Koningaap - China