Meteen naar de inhoud

Weer China april

Weer China april

Overzicht weer China april

China: het weer in april

April is qua weer een van de beste maanden voor een reis door China (bijvoorbeeld met 333Travel). De temperaturen lopen verder op. Met name het zuiden kent dagtemperaturen van ruim boven de 20 graden. In de bergen en het hoge noorden kan het echter nog vrij koud worden en in de nachten vriest het hier vaak nog deze maand. Rond april staan de bloemen weer in bloei en de bomen kleuren prachtig groen. Al met al is april een echte lentemaand. Een goede tijd voor mooie wandelingen dus. Let er wel op dat er in de centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s zo nu en dan wat regen kan vallen.

Map weer China april
Harbin Sofia kathedraal

Beijing en Noordoost-China

Het weer in april in Beijing (overdag zo’n 20 graden) en de rest van het noordoosten van China is aangenaam. De dag en nacht temperaturen liggen vrij ver uit elkaar deze maand. Het is dan ook verstandig om wat warme kleding mee te nemen, met name voor de avonden. Naarmate je verder naar het noorden gaat, wordt het ook overdag koeler (gemiddeld 13 graden in Harbin). Er valt nog weinig regen in deze regio in april, waardoor het uitstekend weer is om bijvoorbeeld de Chinese muur te bezoeken. De muur bij Mutianyu kent in dit jaargetijde prachtige uitzichten. Een minpuntje voor april in deze regio is dat je soms zandstormen kunt treffen.

Toptip

Ga wandelen bij de Tiger Leaping Gorge in Yunnan.

Shanghai en Oost-China

Het weer is veranderlijk in april in het oosten van China. Het kan koud en nat zijn, maar ook warm en zonnig. Gemiddeld wordt het in deze regio zo’n 18 graden en op de helft van de dagen in april kan er neerslag vallen. Naarmate de maand vordert wordt het echter steeds warmer. In Shanghai kan de temperatuur al oplopen naar zo’n 30 graden. In Suzhou en Hangzhou kun je, net als in maart, genieten van de prachtige bloesem. Tip: In Nanhui vindt eind maart/begin april het Perzikbloesemfestival plaats, waar je kunt genieten van het mooie natuurschoon, traditionele dans- en muziekoptredens en perzikproducten. Vanaf april wordt het wel wat drukker met andere reizigers, en de hotelprijzen zullen dan ook snel oplopen.

Shanghai

Zhangjiajie brug

Centraal-China

Het is meestal zonnig en aangenaam warm weer in april in het centrale deel van China. In Chengdu wordt het gemiddeld zo’n 22 graden overdag. In het begin van de maand zal het wat frisser zijn dan aan het einde van de maand. De hoeveelheid regen neemt wat toe, maar er valt nog niet zoveel regen als er de komende maanden zal vallen. De natuur van Zhangjiajie is prachtig in deze tijd, met vaak een fotogenieke laaghangende mist. Bezoek hier bijvoorbeeld eens de Suoxi-vallei.
Wil je het terracotta leger in Xi’an bezoeken? Dan is april ook hier een uitstekende maand voor, de komende maanden zal het in deze stad vaak te warm zijn. Daarnaast begint het toeristenseizoen na deze maand weer op gang te komen, dus is dit de ideale tijd voor een rondreis door China. Reisaanbieder Riksjatravel.nl biedt voordelige reizen op maat aan, waardoor je zelf jouw droomreis door deze regio kunt samenstellen.

Wist je dat...

Rochelen en op de grond spugen heel normaal is in China? Bereid je er vast op voor, want je zult het veel horen tijdens je reis.

Zuid-China

Het zuiden van China is al vrij warm in april, met name richting het einde van de maand. In Guilin valt regelmatig wat regen (gemiddeld 21 dagen per maand), waardoor de temperaturen niet zo hoog liggen. Hier koelt het ’s avonds ook nog flink af. Ook in Yunnan liggen de temperaturen gemiddeld nog rond de 20 graden. Hongkong daarentegen is een stukje warmer (+/- 25 graden) en met een hoge luchtvochtigheid kan het nog warmer aanvoelen. Hier valt veel minder regen dan in Guilin. April is een uitstekende maand voor een boottocht over de Li rivier, van Guilin naar Yangshuo. Er staan dan vele bloemen in bloei, wat het uitzicht vanaf de boot nog mooier maakt.

Chinese vrouw

Vervoer Tibet

Tibet en West-China

April is een goede maand voor een bezoek aan Tibet en het westen van China. Het weer is aangenaam, de sneeuw op de bergen zorgt voor een prachtig uitzicht en het is nog rustig met bezoekers. Overdag is het zonnig met in Lhasa zo’n 13 graden, maar door de hoogte is het best aangenaam in het zonnetje. Het is wel belangrijk om je goed in te smeren, want je verbrand snel. In de nachten kan het nog licht vriezen. Mocht je het Everest base camp willen bezoeken, breng dan warme kleding mee, want hier kan het nog heel erg koud worden. Regen valt er weinig in dit deel van China, slechts enkele dagen per maand.

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Qingming (jaarlijks begin april).
Op deze dag herdenken de Chinezen hun overleden voorouders, maken hun graven schoon en offeren voedsel. Het is echter ook een viering van de lente, een dag waarop iedereen naar buiten gaat en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Iets wat veel gedaan wordt op deze dag is vliegeren. Ook op de dagen rondom deze feestdag wordt er vaak feest gevierd. Kijk eens op Chinahighlights.com voor meer informatie.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in China in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Rondreizen Sawadee