Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden september

Weer Canarische Eilanden september

overzicht weer Canarische Eilanden september

Canarische Eilanden: het weer in september

Over het algemeen is het weer op de Canarische Eilanden in september nog steeds warm en zonnig met dagtemperaturen die liggen tussen de 23°C en 28°C, afhankelijk van de locatie. In het begin van september is het nog zomers, maar naarmate de maand vordert nemen de temperaturen iets af in vergelijking met augustus. Over het algemeen is september een vrij droge maand op de Canarische Eilanden, maar er kan wel af en toe een bui vallen, met name op de westelijke eilanden, zoals La Gomera en La Palma.
De rust keer langzaam weer wat terug op de Canarische Eilanden in september, de temperaturen zijn iets milder en de zon schijnt nog steeds veelvuldig. Al met al past september dan ook zeker thuis in het rijtje van maanden met de beste reistijd voor de Canarische Eilanden. Een ideale maand dus om je vakantie te boeken. Kijk voor de beste aanbiedingen op Sunweb.nl.

map weer Canarische Eilanden september

Het weer in september voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in september op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in september op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

Puerto Cruz

Weer Tenerife in september

Hoewel de zomervakanties in grote delen van Europa weer voorbij zijn, loopt het zomerse weer nog even door op Tenerife. De drukte op de stranden neemt weer af, waardoor het in september heerlijk toeven is. Temperaturen liggen nog steeds hoog, zo rond de 28 graden overdag. Richting het einde van de maand neemt de kans op regen iets toe, maar er zal nog steeds weinig neerslag vallen.
De zee is door de warme zomermaanden goed opgewarmd, dus zwemmen of watersporten is echt aan te raden in september. Wil je daarnaast wat meer zien van het eiland, dan is het dorpje Masca mooi om te bezoeken. De weg er naartoe is prachtig, al is deze voor mensen met wagenziekte wel een uitdaging.
Wil jij op een mooie plek overnachten tijdens je vakantie naar Tenerife, kijk dan eens bij Eliza was here.

Toptip

Huur een auto (bijvoorbeeld via Easyterra.nl) en bezoek wat meer van Gran Canaria en Tenerife dan alleen de stranden, want er is ook nog zoveel moois te zien. De dorpjes Teror, Tejeda en Artenara op Gran Canaria of Taganana op Tenerife zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken.

Weer Gran Canaria in september

Het eerste deel van september is nog altijd volle bak zomers op Gran Canaria. Gemiddeld is het deze maand nog 26/27 graden overdag. Zwemweer is het zeker ook, want de zee temperatuur is deze maand nog 23 graden. De extreme drukte neemt af op het eiland, doordat voor velen de vakantie naar Gran Canaria weer voorbij is. Vanaf half september begint het weer iets te veranderen en neemt de kans op regen licht toe, met name in het noorden. Ook de temperatuur zakt iets naarmate de maand vordert op Gran Canaria, maar koud zal het zeker niet worden. De nachten blijven aangenaam met 20/21 graden, dus het is nog altijd goed toeven als je in de avond op pad gaat.

Gran Canaria bergen

kerkje op Lanzarote

Weer Lanzarote in september

Ook in september is het nog niet afgelopen met het zomerse weer op Lanzarote. Het blijft deze maand nog altijd zonnig en warm en de kans op regenachtig weer is klein. Ook nu kun je dus nog zomerse kleding dragen, maar vergeet niet om zonnebrand te smeren.
September is ideaal voor een bezoek aan de stranden, want de temperatuur ligt nog altijd rond de 28 graden en het zeewater is deze maand op zijn warmst. De enorme hitte van augustus is wel wat uit de lucht in september. Verder neemt de enorme hoeveelheid bezoekers aan het eiland weer wat af deze maand, hoewel Lanzarote het hele jaar door redelijk levendig is.
Als je wat meer van Lanzarote wilt zien, huur dan zeker een auto en ga dan bijvoorbeeld de zonsondergang bekijken bij Los Hervideros. Ook de dorpjes Teguise, Yaiza of Haría zijn de moeite waard.

Wist je dat...

Er op La Gomera een hele speciale taal is, namelijk een fluittaal, ofwel Silbo Gomero. De fluittaal werd vroeger gebruikt om over grotere afstanden te communiceren door de valleien op La Gomera. Tegenwoordig wordt het niet meer door iedere bewoner gebruikt, maar je kunt nog steeds wel mensen vinden die fluitend kunnen communiceren.

Weer Fuerteventura in september

In september is het nog altijd zomers weer op Fuerteventura en de andere Canarische Eilanden. De temperatuur op Fuerteventura ligt rond de 27/28 graden, met name in de eerste 2 weken van september. Het zeewater is in september op zijn warmst en is door de hoge temperaturen in de zomer opgewarmd tot zo’n 23 graden. Het is dus heerlijk zwemweer als je deze maand naar Fuerteventura op vakantie gaat.
De harde wind die je in juli en augustus op Fuerteventura treft neemt in september weer wat af. Regen valt in er deze maand ook nauwelijks. Met gemiddeld zo’n 2 mm regen in september kun je er vanuit gaan dat je hier weinig last van zal ondervinden als je naar het eiland afreist.
Halverwege september keert de rust weer wat terug op het eiland en de prijzen van vluchten en accommodaties dalen weer. Wat ons betreft is dit echt een perfecte maand voor een bezoek. Wil je wat meer van het eiland zien dan de stranden, denk dan eens aan het historische stadje Betancuria.

Ruige natuur Fuerteventura

Dolfijnen voor de kust van La Palma

Weer La Palma in september

Nu de zomervakanties voor velen weer voorbij zijn in september, keert de rust weer wat terug op de Canarische Eilanden en dat geldt ook voor La Palma. Het weer blijft echter nog vrijwel gelijk als in augustus, zeker aan het begin van de maand. De gemiddelde temperatuur op La Palma ligt rond de 23 graden, maar ligt begin september vaak hoger midden op de dag. De zon schijnt veelvuldig. De kans op regen neemt wat toe, naarmate september vordert. Gemiddeld valt er op zo’n 4 dagen wat neerslag, maar dit blijft bij een beperkte hoeveelheid. De kans dat je hier last van zal hebben tijdens je vakantie naar La Palma is klein. Genoeg mogelijkheden om te gaan wandelen dus als je in september op het eiland bent.
Behalve de vele wandelmogelijkheden staat La Palma ook bekend om de mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten. Hoewel zeezoogdieren in september geregeld te zien zijn, zijn de maanden maart tot en met juni hier nog beter voor.
Het zeewater is ook erg aangenaam deze maand, dus een duik in het water is zeker aan te raden tijdens je vakantie naar La Palma in september.

Weer La Gomera in september

In september begint officieel de herfst weer op La Gomera en de rest van de Canarische Eilanden. Het weer is echter nog steeds zomers, met een graad of 26 ˚C en veel zon. Het zeewater is zo’n 24 graden, dus je kunt zeker een duik nemen in zee deze maand. De zon schijnt gemiddeld 8 uur per dag en ook ’s avonds is het nog zeer aangenaam, want het koelt nauwelijks af (19-20 graden). Ideaal dus om ’s avonds lekker buiten te dineren of een avondwandeling te maken.
Zeker in het begin van de maand valt er nauwelijks neerslag. De kans op regen neemt wel iets toe naarmate september vordert, maar blijft alsnog beperkt tot een dag of 2/3 met in totaal zo’n 11 mm. Dit zal je vakantieplannen dus weinig in de war schoppen.
Ga genieten van de prachtige natuur, door bijvoorbeeld een wandeling in National Park Garajonay te maken. Eilandhoppen tussen Tenerife en La Gomera is ook een aanrader deze maand, omdat het weer perfect is en de rust ook op Tenerife wat is teruggekeerd na de drukke zomer. Voja.Travel en SNP bieden je deze mogelijkheid. SNP heeft bijvoorbeeld een wandelreis op de eilanden La Gomera, Tenerife en La Palma. Al met al biedt september de perfecte weersomstandigheden voor een heerlijke vakantie op La Gomera of een van de andere Canarische Eilanden.

La Gomera kust

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

El Hierro natuur

Weer El Hierro in september

Begin september is het op alle Canarische Eilanden en dus ook op El Hierro nog zomers weer. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 24 graden, maar zeker in het begin van de maand kunnen de waarden nog wat hoger oplopen overdag. Naarmate september vordert begint het eiland de overgang te maken naar de herfst. De temperaturen lopen iets terug en de kans op neerslag neemt weer wat toe. Gemiddeld valt er echter nog steeds weinig regen deze maand. Reken op een dag of 3 met een kleine hoeveelheid neerslag. Dit betekent dat de kans groot is dat je kunt genieten van veel zonnige dagen met heldere blauwe luchten tijdens je vakantie op El Hierro in september. Soms kan er wel wat wind waaien, maar over het algemeen is het vooral een verkoelend briesje.
De watertemperatuur is op zijn warmst deze maand en ligt rond de 24 graden, wat perfect is om te zwemmen, te duiken en andere watersporten te beoefenen. Ga je graag wandelen, dan kan dat deze maand ook heel goed, bijvoorbeeld bij El Sabinar de La Dehesa. Begin september kan het midden op de dag echter nog wel vrij warm zijn als je in de zon wandelt. Zorg er dus voor dat je op tijd vertrekt en een pet of hoed meeneemt. Smeer ook voldoende zonnebrand, want de zon is nog erg krachtig deze maand.

Unieke vakanties, weg van de massa

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Festividad de la Virgen del Pino (jaarlijks op 8 september).

Dit grote feest op Gran Canaria zorgt voor festiviteiten in de hele maand. Het vindt voornamelijk plaats rondom het dorp Teror, wat in deze periode als pelgrimsoord dient. Kijk voor meer informatie op Grancanaria.com.

Festividad de la Virgen de Los Dolores (jaarlijks op 15 september).
Deze feestdag wordt gevierd op Lanzarote en La Graciosa met verschillende processies.

La Romería de la Virgen de la Peña (jaarlijks de derde zaterdag van september).
Dit religieuze feest ter ere van de beschermheilige wordt ieder jaar gevierd op Fuerteventura met een processie en andere traditionele activiteiten. Het feest duurt enkele dagen.

Festivals en evenementen
Fiesta de los Faroles (jaarlijks op 24 september).
Dit feest op El Hierro is ter herdenking van Nuestra Señora de los Reyes, beschermheilige van het eiland. Het feest vindt o.a. plaats op de avond voorafgaand, dus op 23 september. De oude wandelpaden richting La Dehesa, waar je het sanctuarium van de beschermheilige kun vinden, worden verlicht.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra