Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden oktober

Weer Canarische Eilanden oktober

overzicht weer Canarische Eilanden oktober

Canarische Eilanden: het weer in oktober

Als je op zoek bent naar een zonnige Europese vakantiebestemming in de herfst, dan zijn de Canarische Eilanden een perfecte keuze. Over het algemeen is het weer op de Canarische Eilanden in oktober namelijk nog steeds zonnig en aangenaam, hoewel de temperaturen wel iets afnemen ten opzichte van september. De gemiddelde dagtemperaturen liggen in oktober tussen de 21°C en 25°C, afhankelijk van de locatie. De hoeveelheid regen ligt over het algemeen nog steeds vrij laag op de Canarische Eilanden in oktober. Het is echter wel mogelijk dat er af en toe een korte bui valt.
In termen van de beste reistijd voor de Canarische Eilanden, is oktober ideaal voor mensen die op zoek zijn naar zonnig weer met mildere temperaturen en minder drukte dan in de zomermaanden. Het is ook een populaire tijd voor gezinnen om de Canarische Eilanden te bezoeken vanwege de herfstvakantie. Ben je echter op zoek naar een strandvakantie en gegarandeerd droog weer met hoge temperaturen, dan is wellicht juli of augustus een betere optie.

map weer Canarische Eilanden oktober

Het weer in oktober voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in oktober op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in oktober op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

Tenerife

Weer Tenerife in oktober

Het begint in oktober weer wat af te koelen op de Canarische Eilanden en dat geldt ook voor Tenerife. De temperatuur ligt overdag echter nog steeds ruim boven de 20 graden, dus echt koud wordt het niet. De zon schijnt veelvuldig en het zeewater is ook nog prima (zo’n 23 graden), dus mocht je in oktober een zon, zee, strandvakantie willen dan is Tenerife een ideale bestemming. Oktober is ook een goede maand om te gaan duiken voor de kust van Tenerife. Aan het einde van de maand is de kans op een regenbui of stormachtig weer iets groter, maar dit zal beperkt blijven tot een enkele dag. Wil je de regenachtige herfst in Nederland ontvluchten, kijk dan eens op TUI.nl voor de mogelijkheden.

Toptip

Wil je op Lanzarote het Timanfaya National Park bezoeken? Bekijk dan (ruim vantevoren) de optie voor een wandeltocht door het park. Je kunt dit drukbezochte natuurpark niet op eigen houtje bezoeken en een wandeltocht zal je de meest bijzondere ervaring opleveren. De andere optie is om met een tourbus door het park te gaan, maar hierbij zijn er geen stops, wat natuurlijk zonde is. Wil je meer informatie over wandelen door Timanfaya National Park, kijk dan eens op Miteco.gob.es of Guidetocanaryislands.com.

Weer Gran Canaria in oktober

Gran Canaria staat bekend als het eiland van de eeuwige lente, en dat is tijdens een vakantie in oktober ook vaak weer goed te merken. Met een graad of 25 overdag is het heerlijk als de zon schijnt. Doordat het zeewater nog warm is kun je dan comfortabel zwemmen in zee. In oktober zijn er echter ook wel enkele dagen waarop het wat kan regenen. In het zuiden zal dit beperkt blijven tot zo’n 3 dagen deze maand. Het noorden ziet vaak meer regen. Hou het lokale weerbericht dus in de gaten als je in de noordelijke regio wilt gaan rondkijken. In de nacht koelt het hier ook redelijk veel af, tot ongeveer 16 graden. In het zuiden ligt de nachttemperatuur nog wat hoger (19 ˚C), al raden we ook voor hier wel aan een vest of trui mee te nemen.
Ben je op zoek naar een bestemming voor de herfstvakantie, dan is Gran Canaria zeker aan te raden, want zeker in het zuiden is het nog heerlijk weer in oktober.

Gran Canaria hiken

Cactussen Lanzarote

Weer Lanzarote in oktober

Wil je in oktober nog genieten van zon en warm weer, dan is Lanzarote een uitstekende vakantiebestemming. Deze maand voelt het met een gemiddelde temperatuur van 25 graden haast nog zomers aan op het eiland.
De extreme hitte is nu weer uit de lucht, dus het weer is nu ideaal om wat van Lanzarote te zien. Timanfaya National Park is erg indrukwekkend en deze maand kun je het park ook in alle rust bezoeken. Na de drukte in de zomermaanden is een groot deel van oktober namelijk redelijk rustig. Een uitzondering hierop is de herfstvakantie. Als je echter buiten de herfstvakantie reist, zal je goede aanbiedingen kunnen vinden qua accommodaties en vliegtickets.
Houdt er rekening mee dat er een hele kleine kans is op regen in oktober op Lanzarote, al zal het je vakantie waarschijnlijk weinig beïnvloeden. Gemiddeld regent het namelijk in heel de maand oktober zo’n 2 dagen op Lanzarote.

Wist je dat...

De kanarie naar de Canarische Eilanden vernoemd is? Op de eilanden komen ook nog wilde kanaries voor.

Weer Fuerteventura in oktober

Oktober is qua weer een heerlijke maand voor een vakantie naar Fuerteventura. Met een graad of 25/26 en veel zon kun je echt nog genieten van zon, zee, strand deze maand. Doordat de temperatuur van het zeewater nog op zo’n 22 graden is, kun je op Fuerteventura ook vaak nog goed zwemmen in oktober.
Op zo’n twee dagen in oktober kan er wel wat regen vallen op het eiland, maar dat zal niet heel zoveel zijn dat het je vakantie veel zal beïnvloeden. Richting het einde van de maand is de kans op bewolking wel iets groter. Over het algemeen hoef je echter alleen maar zomerse kleding in te pakken, want de zon zal veelvuldig schijnen. Alleen voor de avonden is een trui of vest wel lekker, want dan zal het kwik dalen tot zo’n 18/19 graden.
Met uitzondering van de herfstvakantie is het vrij rustig in oktober op Fuerteventura. Dit merk je vaak ook aan de prijzen van hotels en vliegtickets. Zit je vast aan de herfstvakantie, dan raden wij je aan op tijd te boeken. Kijk voor goedkope vakanties eens bij TUI.

Fuerteventura

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

El Callejoncito

Weer La Palma in oktober

Oktober is een uitstekende tijd om La Palma te bezoeken, want het weer is over het algemeen mild en zonnig met weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur op La Palma in oktober ligt rond de 21 graden. Het kan aan het begin van de maand overdag echter nog vaak warmer worden, met temperaturen die soms boven de 25 graden uitkomen. In de avond daalt het kwik tot onder de 20 graden. Neem dus zeker wat warme kleding mee voor als je ’s avonds op pad gaat of als je in de bergen gaat wandelen. De zee is met 24 graden nog steeds warm genoeg om te zwemmen, dus het is een goed moment om van de stranden te genieten voordat de winter begint.
Ga je in oktober op vakantie naar La Palma, dan zijn er genoeg activiteiten te doen. Een aanrader is het verkennen van het eiland te voet. Als je namelijk een van de Canarische Eilanden zou moeten noemen die bekend staat om zijn adembenemende natuur en prachtige wandelmogelijkheden, dan is het wel La Palma. Er zijn vele wandelpaden op het eiland, waaronder in het Nationaal park Caldera de Taburiente. Verder staat het eiland bekend als een van de beste plekken ter wereld om de sterrenhemel te bewonderen.

Weer La Gomera in oktober

Ga je graag buiten de drukke zomervakantie op reis, dan is oktober qua weer een ideale maand om La Gomera te bezoeken. Over het algemeen liggen de temperaturen hoog genoeg om het strand te bezoeken en niet te warm om activiteiten te ondernemen. Gemiddeld ligt de temperatuur in oktober overdag rond de 24 graden en in de nacht koelt het niet verder af dan een graad of 18. Heerlijk dus om in de avond op het terras te zitten.
De zee is, met een gemiddelde watertemperatuur van 23 graden, zelfs nog warm genoeg om te zwemmen. In oktober is er weinig regen op La Gomera, met een gemiddelde neerslag van 38 mm verspreid over 5 dagen deze maand. Dit betekent dat je veel zonneschijn kunt verwachten tijdens je vakantie. Ga je graag wandelen, dan is oktober daar een van de beste maanden voor op La Gomera. Kijk voor de meest bijzondere wandelvakanties op SNP.nl. Wil je liever zelfstandig op reis naar La Gomera, kijk dan voor goedkope vliegtickets en autohuur op Tix.nl.

Uitzicht La Gomera

Unieke vakanties, weg van de massa

Unieke vakanties, weg van de massa

Kust El Hierro

Weer El Hierro in oktober

In oktober is de herfst weer begonnen op El Hierro en de andere Canarische Eilanden en dat betekent dalende temperaturen en een toenemende kans op neerslag. Overdag wordt het vaak een graad of 22 en er valt op zo’n 4 dagen wat regen. Meestal zijn dit geen langdurende buien, dus over het algemeen kun je deze maand genieten van het prachtige weer op El Hierro.
In de bergen moet je wel rekenen op mist, die eigenlijk het hele jaar kan voorkomen. Ook kan het hier wat natter en kouder zijn dan aan de kust. Met name in het zuiden is het vaker mooi weer. Als je dus hier een accommodatie kiest, heb je een grote kans dat je helemaal geen regen treft tijdens je vakantie in oktober. Ook is de nachttemperatuur hier wat hoger dan in de bergen. Gemiddeld wordt het ’s nachts een graad of 16, dus een vest of trui kan wel prettig zijn.
Ga je graag dit prachtige eiland ontdekken, dan is een huurauto
eigenlijk wel een must. Zonder eigen vervoer kun je maar weinig van El Hierro zien tijdens je vakantie en dat is natuurlijk zonde. De natuur hier is namelijk schitterend en er zijn vele wandelpaden verspreid over het eiland. Kijk voor meer informatie hierover op Elhierro.travel.

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Festividad de Nuestra Señora de Guadalupe (jaarlijks op de maandag na de eerste zaterdag van oktober).
Op La Gomera viert men ieder jaar dit feest ter ere van hun beschermheilige met onder andere een processie. Ieder 5 jaar wordt het feest echt groots gevierd gedurende meerdere dagen.

Fiesta Nacional de España (jaarlijks op 12 oktober).
De dag van Spanje is jaarlijks een vrije dag. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan verder op Publicholidays.es.

 

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?