Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden november

Weer Canarische Eilanden november

overzicht weer Canarische Eilanden november

Canarische Eilanden: het weer in november

Hoewel de temperaturen met de komst van de herfst iets lager liggen dan in de voorgaande maanden, is november nog steeds een goede tijd voor een vakantie naar de Canarische Eilanden. Het weer op de Canarische Eilanden in november is over het algemeen mild en zonnig, met temperaturen die schommelen tussen de 19°C en 23°C. De kans op een bui neemt nog wat verder toe deze maand, met name in de bergen en de noordelijke delen van de Canarische Eilanden. Over het algemeen blijft het echter veel vaker droog dan dat het regent. De minste regen valt op Fuerteventura en Lanzarote en dit zijn ook meteen de warmste Canarische Eilanden in november.

map weer Canarische Eilanden november

Het weer in november voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in november op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in november op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Taganana Tenerife

Weer Tenerife in november

Dankzij de ligging voor de kust van Afrika hebben de Canarische Eilanden eigenlijk het hele jaar door zonnig en warm weer, dus ook in november. Dit geldt ook voor Tenerife. De temperatuur loopt deze maand overdag op tot zo rond de 23/24 graden. De avonden op Tenerife kunnen wel wat fris zijn, dus een vest of jas meenemen is wel een aanrader.
Hoewel november een van de natste maanden van het jaar is, is de kans groot dat je weinig of geen regen ziet als je Tenerife bezoekt deze maand. De regenval blijft slechts beperkt tot enkele dagen en valt voornamelijk in het noorden van het eiland. Ook kan hier heel soms een wind (La Calima) waaien, die het zand uit de Sahara meebrengt en het zicht wat vermindert. El Teide zorgt er dan voor dat het zuiden van Tenerife minder last heeft van de zandstorm. Al met al zal je tijdens je vakantie kunnen genieten van het heerlijke zachte klimaat, zeker in het zuiden van Tenerife.

Toptip

Beklim Roque Nublo op Gran Canaria en geniet daar van het prachtige uitzicht. Het beste kom je vroeg in de ochtend, want in de middag kan het (zeker in het weekend) druk worden. Zorg in dit jaargetijde zeker voor wat warmere kleding, want boven op de top kan het erg fris zijn.

Weer Gran Canaria in november

Met een graad of 23 wordt het ook in november niet koud op Gran Canaria. Op de stranden of terrassen is het met regelmatig zonneschijn nog aangenaam toeven. In de nacht koelt het in een plaats als Maspalomas af tot een graad of 17. Zeker niet koud dus. Wel is het te merken dat de wind iets frisser is deze maand en ook is er wat meer kans op bewolking of regen. Gemiddeld regent het zo’n 3 dagen in november. Ga je de bergen in dan kan het wel een paar graden kouder worden. Hier valt ook redelijk wat regen, dus wees hierop voorbereid als je gaat rondtoeren op het eiland. Kijk voor betaalbare huurauto's op Easyterra.nl.
Vanaf het einde van deze maand begint Gran Canaria al in de kerststemming te komen en de straten worden versierd met lampjes.

Haven Puerto de Mogán

Lanzarote strand

Weer Lanzarote in november

Het weer in november op Lanzarote? Verwacht een graad of 23/24 en regelmatig zon. Lanzarote is dus een uitstekende winterzonbestemming. Ook in de avonden en nachten is het niet echt koud te noemen, want de gemiddelde nachttemperatuur is nog ongeveer 16 graden. En het is er bovendien vrij rustig in november, wat betekent dat je in alle rust kunt genieten van de stranden of de andere mooie plekken op het eiland. Als je een auto huurt kun je veel van deze plekken ontdekken. Leuke dorpjes op Lanzarote zijn bijvoorbeeld Teguise, Yaiza of Punta de Mujeres en ook de wijngaarden van La Geria zijn een bijzondere plek om te bezoeken.
Reken op Lanzarote op zo’n drie dagen met regen in november. Als het echter droog en zonnig is kun je deze maand zelfs nog zwemmen. Het zeewater is namelijk nog zo’n 21 graden.

Wist je dat...

De Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen?

Weer Fuerteventura in november

Net als het hele jaar is het ook in november vaak zonnig weer op Fuerteventura en alle andere Canarische Eilanden. Met een graad of 23/24 is het heerlijk om je vakantiedagen door te brengen op het strand of aan het zwembad. Omdat het zeewater nog vrij aangenaam is (21 graden) kun je bovendien prima een duik nemen.
Mocht je in november naar Fuerteventura op vakantie gaan, weet dan wel dat er een kans is op bewolking en regen. Veel regen zal je echter niet zien, want gemiddeld valt er slechts op een dag of drie wat neerslag. Fuerteventura wordt namelijk grotendeels afgeschermd van de regenval door de ligging nabij Lanzarote.
November is, ondanks het vaak mooie weer, een van de rustigste maanden op Fuerteventura. Je kunt dan dus in alle rust genieten van het mooie eiland. Zo kan je de Corralejo zandduinen niet missen tijdens je verblijf op het eiland.

Landschap Fuerteventura

Rotskust La Palma

Weer La Palma in november

In november begint het weer op La Palma geleidelijk te veranderen naarmate de herfst vordert. Over het algemeen is het weer nog steeds mild en aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 19 graden liggen. Midden op de dag loopt het kwik nog regelmatig op tot een graad of 23. Tijdens een vakantie op La Palma in november is het dan ook heerlijk weer om te gaan wandelen, lekker van het zonnetje te genieten op het strand of een terrasje te pakken. Ga je ’s avonds op pad, neem dan zeker een jas mee, want in de nachten koelt het redelijk wat af.
Het zeewater is nog een graad of 22 deze maand, dus op de warmere dag kan er zelfs nog gezwommen worden.
Hoewel er op een dag of 7 wat regen kan vallen, met name in het oosten, is november over het algemeen nog steeds een droge maand op La Palma. Zeker als je het vergelijkt met Nederland. Het is dus een goede tijd om het eiland te verkennen en te genieten van de prachtige natuur. Kijk eens op Tix.nl voor goede vliegticketaanbiedingen.

Weer La Gomera in november

In november zijn er veranderingen in het weer te merken op de Canarische Eilanden en dat geldt ook voor La Gomera. Nu het herfst is, wordt het wat koeler weer op La Gomera vergeleken met de afgelopen maanden. De gemiddelde dagtemperatuur loopt echter nog steeds op tot 22 graden. Koud is het dus zeker niet.
’s Nachts koelt het in november wel verder af tot een graad of 16, dus wat warmere kleding is aan te raden. Ook als je de bergen in gaat moet je rekenen op lagere temperaturen. Een 3 in 1 jas is hiervoor zeker aan te raden. Deze zijn ook handig voor als het regent op La Gomera. In november neemt de kans op regen namelijk verder toe. Gemiddeld valt er ongeveer 65 mm regen over de hele maand, verdeeld over 5 dagen. De hoeveelheid neerslag varieert echter afhankelijk van de locatie op het eiland. Het overgrote deel van de regen valt in het noorden van La Gomera. In het zuiden van het eiland is de kans op droog en zonnig weer nog steeds vrij groot. November is dan ook best een goede maand voor een vakantie naar La Gomera. Kijk hiervoor eens op &Olives.nl.

La Gomera natuur

Playa de Tacorón

Weer El Hierro in november

El Hierro, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, heeft een subtropisch klimaat dat het hele jaar door vrij mild is. Er is weinig variatie in temperatuur tussen de seizoenen.
November is echter een van de natste maanden op het eiland, wat betekent dat er meer kans is op regen en bewolkte dagen dan in de zomermaanden. Over het algemeen valt er op een dag of 5 regen en in totaal valt er zo’n 73 mm. Op veel dagen schijnt desondanks gewoon de zon, dus november is zeker geen slechte tijd voor een vakantie naar El Hierro. Een garantie op droog weer kun je echter niet krijgen, zeker niet als je de bergen in trekt. Hier valt namelijk de meeste regen, terwijl het zuiden relatief gezien een heel stuk droger is. Ga je wandelen in de bergen, zorg dan dat je de laatste weersvoorspellingen goed in de gaten houdt en zorg voor een goede wandeluitrusting. Bij Bever kun je hier meer informatie over vinden.
De gemiddelde temperatuur in november ligt rond de 20 graden overdag, met een minimumtemperatuur van ongeveer 14 graden 's nachts. In de middag kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 24 graden, afhankelijk van de zonneschijn en de bewolking. De zeewater temperatuur ligt rond de 23 graden. Het water is dus nog steeds warm genoeg om te zwemmen.

Auto Huren bij easyterra

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Todos los Santos ofwel Allerheiligen (jaarlijks op 1 november).
Vele Spanjaarden bezoeken op deze officiële vrije dag het graf van hun geliefden. Lees verder over Allerheiligen in Spanje op Publicholidays.es.

 

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?