Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden maart

Weer Canarische Eilanden maart

overzicht weer Canarische Eilanden maart

Canarische Eilanden: het weer in maart

De Canarische Eilanden staan vanwege het milde weer bekend als ideale winterzonbestemming en dat is ook het geval in maart. Terwijl het in Nederland nog vaak erg koud kan worden deze maand, kun je op Gran Canaria, Lanzarote en de andere eilanden vaak genieten van warm en zonnig weer in maart. De temperaturen lopen langzaam wat op en liggen gemiddeld tussen de 18 en 21 graden, afhankelijk van het eiland dat je bezoekt. De hoeveelheid neerslag neemt nog verder af in maart, al kan er nog wel een regenbui vallen.

map weer Canarische Eilanden maart

Het weer in maart voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in maart op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in maart op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

Tenerife Masca natuurpark

Weer Tenerife in maart

Het weer op Tenerife begint op te warmen met de komst van maart. Deze maand zal je nog vaker de zon zien, want de hoeveelheid bewolking neemt af naarmate de maand vordert. Mocht er een bui vallen, dan zijn die vaak van korte duur. Ook La Calima, de wind vanuit de Sahara kan deze maand soms voor wat ongemak zorgen (o.a. vermindert zicht i.v.m. zand in de lucht).
De meeste dagen van je vakantie naar Tenerife zullen echter vervuld zijn met een heldere hemel en zonneschijn. In het zuiden is de kans sowieso groot dat het droog blijft. In de middag loopt de temperatuur meestal op tot boven de 20 graden. Het is regelmatig zelfs zo lekker warm dat het goed toeven is op de stranden en voor sommigen zelfs in de zee.
Er zijn op Tenerife prachtige plekjes om de zonsondergang te bewonderen. Zoek dus 's avonds tijdens je diner een mooi plekje hiervoor. De vuurtoren bij Punta de Teno in het uiterste westen van Tenerife is bijvoorbeeld een prachtige plek om de zon te zien ondergaan. In de avond koelt het nog wel flink af, dus kleed je hierop. Ook in de bergachtige gebieden is het deze maand nog vaak erg koud, dus wees hierop voorbereid als je de bergen in gaat. Op El Teide kan nog steeds redelijk veel sneeuw vallen, wat echt mooi is om te zien van een afstand. Het maakt echter wel dat deze vulkaan lastig te bezoeken valt in maart.

Toptip

Wil je op Tenerife echt op een bijzondere plek overnachten? Kijk dan eens op Hrlacorreadelalmendro.com.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Weer Gran Canaria in maart

In maart loopt de temperatuur op alle Canarische Eilanden weer wat op en dat geldt ook voor Gran Canaria. Overdag kun je een gemiddelde temperatuur van 21/22 graden verwachten. In de bergen is het frisser (zo’n 17 graden) en er kan nog wat regen vallen. Aan de kust (met name in het zuiden), blijft het echter veelal droog en zonnig. Ideaal weer dus om door de zandduinen van Maspalomas te wandelen of de kloof Barranco de las Vacas te bezoeken.
Net als in februari, komt het ook in maart soms voor dat er zandstormen vanuit de Sahara komen overwaaien. Deze zijn vaak kortdurend, maar kunnen wel vervelend zijn. Mocht je er precies tijdens ‘La Calima’ zijn, dan is de westkant van Gran Canaria de beste plek om je vakantie door te brengen, omdat je er hier weinig last van hebt. Kijk voor de ideale accommodatie op Gran Canaria op Trivago.nl.

Trappen van Firgas

Cactussen Lanzarote

Weer Lanzarote in maart

In maart maakt de winter plaats voor de lente op Lanzarote en dat betekent dat er bloemen in bloei komen. Naarmate de maand maart vordert lopen de dagtemperaturen op tot zo’n 23 graden. Er valt op Lanzarote zo’n 14 mm regen verspreid over 3 dagen deze maand. Over het algemeen schijnt de zon echter zo’n 7 uur per dag in maart, waardoor deze maand prima is voor een bezoek aan het eiland. Neem zeker je zonnebrand en zomerkleding mee tijdens je vakantie naar Lanzarote in maart. Ook warme kleding is aan te raden, omdat het nog afkoelt naar 14 graden in de nacht.
Mirador del Río is echt een must als je op Lanzarote bent. Hier heb je een indrukwekkend mooi uitzicht over het eiland, de zee en het nabijgelegen eiland La Graciosa. Wil je dit eiland zelf ook bezoeken, dan is dat tevens een optie vanuit Lanzarote. Vanuit Órzola kun je dan de boot nemen, die je in een half uur naar La Graciosa brengt. Kijk voor meer informatie hierover op Biosferaexpress.com.es of Lineasromero.com.

Wist je dat...

Je op de Canarische Eilanden een gerecht kunt bestellen met een best gekke naam? Ropa Vieja, wat ‘oude kleren’ betekent, is een stoofpot met o.a. vlees en kikkererwten.

Weer Fuerteventura in maart

In maart begint de lente weer op Fuerteventura en die brengt nog iets meer zon en warmte met zich mee. Met een temperatuur van 21/22 graden kun je perfect zonnebaden op de stranden of aan het zwembad. Ook raden wij je daarnaast aan om echt wat van het eiland te gaan bekijken, want dat is zeker de moeite waard. Huur een auto en rijd bijvoorbeeld tussen de zandduinen door in het Corralejo Natural Park.
Slechts op gemiddeld 3 dagen valt er wat regen in maart. In totaal is dit echter maar zo’n 14 mm, wat betekent dat je er maar weinig last van zal hebben tijdens je vakantie naar Fuerteventura in maart.
De wind waait, zoals het hele jaar door op Fuerteventura, maar dit is meestal een aangenaam briesje deze maand. Hierdoor merk je soms niet dat er toch best een felle zon schijnt, dus smeer je goed in met zonnebrandcrème tijdens je vakantie op Fuerteventura. Vind jouw ideale vakantie bij Eliza was here.

Fuerteventura vanuit de lucht

Fuencaliente de la Palma

Weer La Palma in maart

Maart is een goede maand om La Palma te bezoeken. Het is een maand waarin de lente begint en de natuur op het eiland op haar mooist is. De amandelbomen zijn vaak nog mooi roze gekleurd deze maand. De temperatuur op La Palma stijgt langzaamaan en gemiddeld gezien ligt deze in maart overdag rond de 19 graden. In de avonden koelt het nog redelijk veel af, dus het is aan te raden om warmere kleding mee te nemen voor de avonduren. Ook als je graag wandelt is een jas zeker nodig, want in de bergen is het weer moeilijk te voorspellen en kan het soms flink koud worden. Het is slim om een goede wandeluitrusting aan te schaffen. Kijk hiervoor eens op Bever.nl.
De dagen op La Palma zijn vaak zonnig en helder, met af en toe wat bewolking. Maart is over het algemeen droger dan de voorgaande maanden. Gemiddeld valt er nog op ongeveer 7 dagen neerslag, maar de hoeveelheid die valt is flink gedaald. Over het algemeen zal je deze maand tijdens je vakantie op La Palma weinig last hebben van regen, zeker als je niet aan de oostkust komt.

Weer La Gomera in maart

In maart begint het weer op La Gomera warmer en droger te worden, met gemiddelde temperaturen die rond de 20 graden liggen. Het is een prima tijd om het eiland te bezoeken, omdat de natuur ontwaakt na de wintermaanden en de flora in bloei staat. Maart is een rustige maand voor een bezoek aan la Gomera. Je kunt dus vaak zonder andere mensen van de prachtige natuur genieten.
De kans op neerslag op La Gomera wordt weer kleiner in maart. Toch kan er nog steeds af en toe een bui vallen. Er valt zo’n 38 mm, verspreid over 6 dagen. Dit zal je vakantie naar La Gomera dus niet zoveel beïnvloeden. Ga bijvoorbeeld op pad om te wandelen rondom Vallehermoso en Roque Cano. Wil je liever niet op eigen houtje naar La Gomera reizen om te gaan wandelen, dan kunnen we je SNP aanraden. Zij bieden een hele mooie wandelreis naar La Gomera aan.
De zeewatertemperatuur rond La Gomera is in maart nog steeds wat aan de lage kant, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Het is dus nog niet de beste tijd om te zwemmen in maart, tenzij je goed tegen koud water kunt. Maar je kunt alsnog genieten van de zee vanaf de stranden of de kustpaden van La Gomera. Ook op het terras is het deze maand vaak heerlijk in het zonnetje.

Haven La Gomera

Authentieke Canaren Rondreizen

Authentieke Canaren Rondreizen

Valverde

Weer El Hierro in maart

In maart is het weer op El Hierro over het algemeen mild en aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van 18°C overdag. De dagen zijn langer en de zon schijnt ongeveer 7 uur per dag. De nachten kunnen wel wat koeler zijn, met temperaturen die dalen tot ongeveer 12°C. Warmere kleding kan dus zeker niet ontbreken in je koffer.
Het eiland staat bekend om zijn groene landschappen en het is geen verrassing dat er in de wintermaanden flink wat regen kan vallen. Dit geldt ook voor de maand maart. Over het algemeen kan er op een dag of 4 neerslag vallen, maar de regenbuien op El Hierro zijn veelal kort en hevig. Het is dan ook aan te raden om een waterdichte jas mee te nemen als je van plan bent om in deze periode naar El Hierro te reizen. De meeste regen valt echter in de bergen en het noordelijke deel van het eiland, waardoor je soms in het zuiden nergens last van zal hebben. Dit geldt ook voor de wind, die in het zuiden een stuk minder waait dan in het noorden.
Al met al is maart een prachtige maand om El Hierro te bezoeken vanwege de aangename temperaturen en de mooie groene natuur, maar ben je er wel van bewust dat het ook een keer kan regenen tijdens je vakantie.

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari of maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Op alle Canarische Eilanden viert men Carnaval met kleurrijke optochten, straatfeesten en andere festiviteiten. Het grootste Carnavalsfeest vindt plaats in Santa Cruz de Tenerife.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Eerste Paasdag zijn officiële feestdagen in bepaalde delen van Spanje, waaronder de Canarische Eilanden. Kijk op Publicholidays.es voor de exacte data en voor meer informatie over Pasen in Spanje.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?