Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden juli

Weer Canarische Eilanden juli

overzicht weer Canarische Eilanden juli

Canarische Eilanden: het weer in juli

Het weer in Spanje in juli is over het algemeen warm en zonnig, en de Canarische Eilanden zijn daarop geen uitzondering. De eilanden hebben echter een unieke ligging, waardoor het klimaat milder is dan op het vasteland. De gemiddelde temperaturen op de Canarische Eilanden liggen in juli tussen de 23°C en 27°C, wat ideaal is voor zowel een strandvakantie als een actieve vakantie. Dit zorgt er dan ook voor dat de Canarische Eilanden populair zijn deze maand. Zeker als de zomervakanties in heel Europa beginnen kan het dan ook erg druk zijn op met name Gran Canaria en Tenerife. Ben je op zoek naar rust en wil je toch in juli op vakantie, dan is wellicht een van de kleinere Canarische Eilanden, zoals La Gomera meer geschikt. Kijk eens op &Olives.nl voor heerlijke vakantie mogelijkheden.

map weer Canarische Eilanden juli

Het weer in juli voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in juli op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in juli op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

Strand Tenerife

Weer Tenerife in juli

Juli is de droogste maand van het jaar op Tenerife en ook een van de warmste. Het is echt zomer nu. Gemiddeld wordt het zo’n 25 graden, maar midden op de dag loopt de temperatuur vaak op tot richting de 30 graden (of zelfs daarboven). Denk bij een vakantie op Tenerife aan lange warme avonden met een lekker diner en drankjes buiten op het terras. Liefst nog met uitzicht op zee, zodat je kunt genieten van de prachtige zonsondergang. Ben je gek op zonnen aan het zwembad of op het strand, dan zit je deze maand goed. Als je graag meer van Tenerife wilt zien, dan is wellicht een andere maand beter voor een vakantie. Het is in juli namelijk vrij warm om veel te ondernemen, tenzij je er in de ochtend op uit gaat.

Toptip

Ga naar het relatief rustige strand Playa de Cofete op Fuerteventura.

Weer Gran Canaria in juli

De maand juli betekent hoogzomer voor Gran Canaria. Verwacht zo’n 26/27 graden overdag met veel zon. De kans op regen is nihil in juli. Met name in het noorden kan er een verkoelend briesje waaien. In dit gebied is het daarom ook perfect weer om te surfen. Verder is het echt tijd voor zon, zee en strand over het hele eiland. De stranden in Maspalomas, Anfi del Mar en Playa del Inglés liggen dan ook vol. Doordat de zon laat ondergaat en de temperatuur niet verder daalt dan een aangename 19 graden, kun je heerlijk buiten op een terras genieten van je diner of cocktail. Kijk eens op Sunweb.nl voor goede (lastminute) aanbiedingen in de zomervakantie. Wil je een actieve vakantie op Gran Canaria dan kun je het beste vroeg opstaan of je vakantie uitstellen tot na de zomer.

Gran Canaria

Paragliden Lanzarote

Weer Lanzarote in juli

Juli is de maand met de meeste wind op Lanzarote, maar doordat het warm (gemiddeld 27/28 ˚C) en zonnig is, is dit eigenlijk wel aangenaam. Door deze wind, die voornamelijk in het noorden van het eiland goed te voelen is, kun je uitstekend surfen op Lanzarote. Bij het dorpje La Santa en bij Playa Famara vind je de beste plekken hiervoor. Het zuiden van Lanzarote is iets meer beschut tegen de wind. Hierdoor is het daar nog wat warmer en de kust is wat minder geschikt voor fervent watersporters. Het zeewater is met een gemiddelde van 21 graden eveneens erg lekker om in te zwemmen. Denk ook eens na over het bijzondere onderwatermuseum Museo Atlántico.
In juli hoef je eigenlijk geen regenachtig weer te verwachten op Lanzarote of een van de andere Canarische Eilanden. Neem dus voldoende zonnebrand mee, want je zal de zon veelvuldig zien schijnen. Ook in de avonden blijft het nog aangenaam en de dagen zijn lang. Het is dus heerlijk om ’s avonds buiten te dineren of op het terras te zitten met een drankje.

Wist je dat...

Er nog veel vulkanen actief zijn op de Canarische Eilanden? De recente vulkaanuitbarsting op La Palma (2021) heeft voor flink wat schade gezorgd.

Weer Fuerteventura in juli

In juli is het weer hoogzomer op de Canarische Eilanden en zo ook op Fuerteventura. Samen met augustus is dit de warmste maand van het jaar. Gemiddeld wordt het zo’n 27 graden overdag en de zon schijnt vrijwel continu. Het kwik komt zelfs vaak nog een stuk hoger uit in de middag. De kans op regen is nihil. In juli waait het wel flink op Fuerteventura en dus is deze maand perfect voor wind- en watersporters. Het is zelfs de maand met de meeste wind op het eiland, maar vanwege de zomerse temperaturen is dit niet zo erg. Soms is het echter wel prettig om een beschut plekje op te zoeken.
De avonden zijn heerlijk, want het blijft nog lang licht en de temperatuur blijft hangen op zo’n 19 graden in de nacht. Perfect dus voor een avondje uit in bijvoorbeeld Corralejo.
De prijzen van accommodaties en vliegtickets liggen een stuk hoger deze maand, vanwege de zomervakantie.

Genieten op het strand van Fuerteventura

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Antonio Herrera park

Weer La Palma in juli

Wil je in juli op vakantie naar La Palma, dan kun je heerlijk zonnig weer verwachten. De Canarische Eilanden staan bekend om hun milde klimaat door het jaar heen en dit geldt ook voor de zomermaanden op La Palma. Het is aangenaam warm met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Op het warmst van de dag kan het zo’n 26˚C worden en in de avonden koelt het af tot een graag of 17. Lang niet zo heet dus als op het vastenland van Spanje, waar het kwik overdag vaak boven de 30 graden ligt. Bovendien is de kans op regen op La Palma enorm klein in juli.
Al met al is juli ideaal om de mooie zwarte stranden van het eiland te bezoeken en een duik te nemen in zee. Het aangename weer in juli maakt het bovendien ook perfect om La Palma te gaan verkennen. Zelfs voor wat meer actieve reizigers is juli nog een prima maand, want wandelen kan bijvoorbeeld uitstekend met deze temperaturen. Mocht je interesse hebben in een wandelvakantie naar La Palma, dan kun je terecht bij SNP.

Weer La Gomera in juli

Ben je gek op de combinatie actieve vakantie met zon, zee en strand, dan is juli qua weer prima om La Gomera, een van de kleinste Canarische Eilanden te bezoeken. Het weer is over het algemeen warm en zonnig, met temperaturen rond de 25°C. De zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag en er valt hooguit een verdwaald drupje regen deze maand. De omstandigheden zijn dus prima voor een strandbezoek. Het zeewater is nu ook lekker om in te zwemmen, met een gemiddelde temperatuur van 22°C.
's Avonds daalt het kwik niet heel veel en het wordt eigenlijk niet kouder dan een graad of 18 ’s nachts. Veel warme kleding heb je dus niet nodig als je ’s avonds ergens in de buitenlucht gaat dineren.
Door de zomervakantie en het warme weer is juli een populaire tijd om de Canarische Eilanden, waaronder La Gomera te bezoeken. Desondanks is La Gomera een van de minder drukke eilanden, dus over het algemeen kun je op de meeste plekken nog in alle rust genieten van het prachtige landschap. Wil je zeker zijn van goedkope vliegtickets, boek dan wel ruim op tijd, bijvoorbeeld bij aanbieder Tix die de beste aanbiedingen voor je op een rijtje zet.

Mirador de Abrante

Charco Azul

Weer El Hierro in juli

Het is zomer in juli op de Canarische Eilanden en ook op El Hierro is dat te merken aan het weer. De dagen zijn zonnig en warm deze maand. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 23°C, maar loopt ’s middags vaak een stukje hoger op, zeker in het zuiden van het eiland. ’s Nachts koelt het afhankelijk van de locatie af tot temperaturen tussen de 17 en 21 graden, waardoor een vest of trui soms wel prettig kan zijn.
Er kan op El Hierro altijd een drupje regen vallen en zo ook in juli. Veel hoef je hier echter niet van te verwachten tijdens je vakantie. De zon schijnt gemiddeld 9 uur per dag in juli en dus is het de perfecte tijd van het jaar om te genieten van de prachtige stranden en het heldere water van de oceaan. Het zeewater is met 22 graden heerlijk om te zwemmen, duiken of snorkelen.
De zomervakantie zal iets meer toeristen naar El Hierro trekken, maar dit is bij lange na niet zo erg te merken als op de grotere Canarische Eilanden. Over het algemeen kun je hier echt nog vrijwel in je eentje genieten van de ongerepte natuur. Wil je behalve wandelen en relaxen op het strand nog wat
historische bezienswaardigheden bezoeken, dan kun je het plaatsje Valverde gaan ontdekken of bezoek de vuurtoren ‘Faro de Orchilla’. Kijk op Booking.com voor de heerlijkste plekken om te overnachten op El Hierro.

Unieke vakanties, weg van de massa

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Bajada de Nuestra Señora de los Reyes (om de vier jaar, de eerste zaterdag van juli).
El Hierro viert de herdenking van de Maagd van de Koningen groots om de vier jaar. Een feestelijke processie met folkloredansen en meer. Kijk voor meer informatie op Spain.info.

Fiestas del Carmen (jaarlijks rond half juli).
Op Lanzarote kun je onder andere in de plaatsen Valterra, Arrieta, Teguise, Playa Blanca, La Graciosa, Puerto del Carmen en La Santa verschillende festiviteiten verwachten die in het teken staan van de maagd Carmen. Je kunt hierbij denken aan dans- en muziekoptredens en dergelijken.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars