Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden februari

Weer Canarische Eilanden februari

overzicht weer Canarische Eilanden februari

Canarische Eilanden: het weer in februari

De Canarische Eilanden kennen geen echte koude winter, zoals in Nederland en zijn dus uitstekend geschikt als winterzonbestemming. Het hele jaar door kun je op de Canarische Eilanden mild weer met veel zon verwachten en dat geldt dus ook voor februari. De maand februari staat wel bekend als een relatief koele en natte maand, maar over het algemeen zal je hier weinig last van hebben tijdens je vakantie. Op de meeste eilanden valt de neerslag namelijk vooral in het noorden en in de bergen, terwijl het zuiden relatief droog blijft. Hierdoor is er bijna altijd wel droog weer te vinden.
De Canarische Eilanden zien in februari bovendien al minder regen dan in januari. Het eiland La Palma heeft de hoogste kans op regen in februari, terwijl Fuerteventura de droogste bestemming is. Als je je afvraagt welk Canarisch eiland het warmste is in februari, dan zijn dat de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote, waar het gemiddeld 20 graden wordt deze maand.

map weer Canarische Eilanden februari

Het weer in februari voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in februari op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in februari op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

El Teide Tenerife in de winter

Weer Tenerife in februari

In februari kan je vooral zonnig weer verwachten tijdens je vakantie op Tenerife. In de middag loopt de temperatuur op Tenerife vaak op tot zo’n 21-22 graden in februari, dus het is zeker niet koud. Qua weer zijn er in de wintermaanden veel verschillen tussen het noorden en zuiden van het eiland. Met name in Noord-Tenerife zal je in februari wat vaker wolken zien dan in andere maanden. Hier is de kans op regen ook groter dan in het zuiden van Tenerife. Het is deze maand wellicht slim om je accommodatie in het zuiden te boeken en uitstapjes naar het noorden te maken. Toch heeft ook het zuiden geen 100% zonzekerheid. Zelfs hier is het mogelijk dat er af en toe wat regen valt tijdens je vakantie. Dit zal echter ook snel weer voorbij zijn en je vakantie weinig beïnvloeden.
’s Nachts koelt het af tot zo’n 12 graden, dus naast zomerse kleding is het slim om ook een jas mee te nemen. Mocht je El Teide willen beklimmen, dan kun je beter een andere maand uitkiezen. In februari valt er namelijk vaak veel sneeuw op El Teide, wat ervoor zorgt dat een bezoek lastiger te realiseren valt. Wel zorgt de sneeuw op El Teide over het hele eiland voor prachtige uitzichten.

Toptip

Ga op Lanzarote eens kijken hoe de wijn bij Bodega La Geria verbouwd wordt. De omgeving daar is heel bizar.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Weer Gran Canaria in februari

Februari is misschien wel de koudste maand van het jaar op Gran Canaria. Gelukkig wordt het nooit echt koud weer op dit Canarische eiland, zeker niet in het zuidwesten, waar het in februari zo’n 20/21 graden wordt overdag. Ook is dit een van de natste maanden, maar veel regen zal je niet treffen tijdens je vakantie (gemiddeld 3 dagen deze maand). Je zal vooral vaak de zon zien schijnen als je in februari naar Gran Canaria reist en dan is het heerlijk toeven in je zomerkleding. In de schaduw en ’s avonds kun je wel een trui gebruiken.
Het weer in de bergen is volledig anders dan op de rest van het eiland. Zo liggen de temperaturen een stuk lager en het komt zelfs wel eens voor dat er in de omgeving van Tejeda sneeuw ligt in februari.
La Calima, de wind uit de Sahara, kan op Gran Canaria het hele jaar door zorgen voor een zandstorm. In februari is deze kans nog net iets groter dan de rest van het jaar. Mocht je tijdens een zandstorm op het eiland zijn, dan kun je aan de westkant de beste omstandigheden verwachten.

Arucas Gran Canaria

Lanzarote rotsen en strand

Weer Lanzarote in februari

Het weer op Lanzarote is net als op de andere Canarische Eilanden het hele jaar door aangenaam en dat geldt ook voor februari. Hoewel Lanzarote geen tropisch eiland is, kun je op veel dagen deze maand nog een dagtemperatuur verwachten rond de 20/21 graden. De zon is over het algemeen ook regelmatig aanwezig, waardoor je zelfs in deze wintermaand nog lekker kunt luieren op het strand. In het zuiden van Lanzarote kan het net wat warmer en zonniger zijn dan in het noorden. Doordat het eiland echter relatief vlak is, zijn er geen hele grote regionale verschillen in het weer.
Als je pech hebt kun je tijdens je vakantie naar Lanzarote enkele dagen met bewolking en/of regen treffen. Regenval blijft op Lanzarote in de hele maand februari beperkt tot 21 mm verspreid over een dag of 3. De kans op neerslag is alsnog dus niet heel groot. In de nacht koelt het af tot zo’n 13 graden, dus wat warme kleding is wel aan te raden.

Wist je dat...

Je niet helemaal naar Rio de Janeiro (Brazilië) hoeft om groots Carnaval te vieren? Dit doen ze ook in Santa Cruz de Tenerife namelijk. Het is na het Carnaval in Rio het grootste Carnaval ter wereld. Voor meer informatie kun je terecht op Carnavaldetenerife.com.

Weer Fuerteventura in februari

Ook op Fuerteventura wordt het in februari veelal zonnig weer. Met een graad of 20/21 is het heerlijk toeven op de stranden. Zwemmen in de zee is voor de meesten echter te koud, met een water temperatuur van 18 graden. Wil je wat meer van Fuerteventura zien dan de stranden, dan is februari hier een goede maand voor. Bezoek met een huurauto bijvoorbeeld de dorpen El Cotillo of Betancuria, waar je ook nog wat historie kunt proeven.
In februari zal je overdag regelmatig zomerse kleding aan hebben tijdens je vakantie naar Fuerteventura. ’s Avonds koelt het wel af, dus zorg ervoor dat je ook wat warme kleding inpakt. Regen valt er eigenlijk nauwelijks op het eiland, zo ook in februari. Reken op zo’n 3 regenachtige dagen in de hele maand. Al met al is een winterzon vakantie naar Fuerteventura in februari dus prima te doen. Kijk voor de beste aanbiedingen op Sunweb.nl.

Tefia windmolen Fuerteventura

Unieke vakanties, weg van de massa

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

La Palma natuur

Weer La Palma in februari

Het weer op La Palma is vaak aangenaam in februari, zeker vergeleken met Nederland. De dagen zijn veelal zonnig en helder deze maand, met af en toe wat wolken en regen. Wel kan het weer in de bergen en aan de kust vaak sterk verschillen. In de bergen kan het bijvoorbeeld kouder zijn dan aan de kust en in het oosten valt vaak net wat meer neerslag.
Verwacht gemiddeld een dagtemperatuur van 16-18 ˚C en een dag of 7/8 met wat regenval deze maand. La Palma is ook niet voor niks zo groen. Het is daarom slim om voor de zekerheid wat regenkleding mee te nemen, al is de kans ook groot dat je zonder neerslag je vakantie kunt doorbrengen op het eiland. Verder is het aan te raden om wat lichte kleding met korte mouwen in te pakken, mocht je lekker in het zonnetje op het strand gaan liggen. Warmere kleding is voor de avonden zeker nodig. In de nachten kan het namelijk flink afkoelen.
Wandelen is een van de belangrijkste redenen om naar La Palma af te reizen. In februari is het weer uitstekend om te wandelen op La Palma, want het is dan nog niet te warm. Deze periode is bovendien prachtig omdat de amandelbomen in bloei staan. Zorg voor je vertrek wel dat je goede wandelschoenen mee neemt. Kijk voor de beste wandelschoenen op Bever.nl.
Mocht je tijdens carnaval op La Palma zijn, neem dan zeker even een kijkje in Santa Cruz de La Palma. Wil je meer lezen over het carnaval hier, kijk dan eens op Visitlapalma.es.

Weer La Gomera in februari

Terwijl het in Nederland vaak nog echt winters weer is in februari, kun je op La Gomera en de andere Canarische Eilanden over het algemeen mild en zonnig weer verwachten. De gemiddelde temperatuur op La Gomera is deze maand 19 graden. Het is aan te raden om een lichte jas of trui mee te nemen voor de koelere avonden en ook als je de bergen in gaat. Kijk eens op Bever.nl voor handige kleding voor tijdens het wandelen. Ook goede schoenen zijn zeker nodig, omdat de paden soms glad zijn door regenval.
De maand februari ziet al weer een afname in hoeveelheid neerslag ten opzichte van januari, hoewel er nog steeds op zo’n 6 dagen wat regen kan vallen. Over het algemeen vallen de regenbuien in het noorden en deze zijn vaak kort en niet erg intens. Je kunt dus nog zeker genieten van zonneschijn en heldere blauwe luchten tijdens je vakantie naar La Gomera. Het zal op sommige dagen zelfs lekker zijn om te zonnebaden op het strand, maar voor zwemmen is het zeewater met zo’n 19 graden nog wat aan de frisse kant.
Al met al is februari een redelijk goede tijd voor een vakantie naar La Gomera vanwege het milde weer en de afwezigheid van drukte in het hoogseizoen.

Dorpje La Gomera

Vuurtoren El Hierro

Weer El Hierro in februari

Op El Hierro, een van de kleinste Canarische Eilanden, is het weer in februari redelijk gelijk aan dat van januari. De temperatuur ligt rond de 17 graden, met af en toe wat uitschieters naar boven en beneden. Vaak schijnt de zon op El Hierro, maar er kan op een dag of 4 wat regen vallen. De hoeveelheid die dan valt neemt al iets af, dus hele dagen regen hoef je niet te verwachten. Wel kan er regelmatig bewolking en mist voorkomen op El Hierro, wat soms erg jammer is als je een wandeling gepland hebt. Zorg voor laagjes kleding als je de bergen in trekt, want de weersomstandigheden kunnen snel veranderen. Op Bever.nl kun je fijne 3 in 1 jassen en andere goede wandelspullen kopen die handig zijn tijdens het wandelen op El Hierro.
Zwemkleding zal je waarschijnlijk niet nodig hebben als je in februari naar El Hierro op vakantie gaat. Voor de meeste mensen is het zeewater namelijk te koud om te zwemmen deze maand. Al kan het soms wel warm genoeg zijn om op het strand te gaan zonnebaden.

Sunweb - Tactische winterzon campagne

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Op alle Canarische Eilanden viert men Carnaval met kleurrijke optochten, straatfeesten en andere festiviteiten. Het grootste Carnavalsfeest vindt plaats in Santa Cruz de Tenerife.

Festividad de la virgen de Candelaria (jaarlijks op 2 februari).
Dit feest op Tenerife wordt jaarlijks gevierd met processies. De maagd (in het Spaans “virgen”) van Candelaria wordt gezien als de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Op deze dag herdenkt men het ontdekken van een afbeelding van de maagd in een grot in de plaats Candelaria op Tenerife.

Festivals en evenementen
Amandelbloesemfestival in Tejeda (jaarlijks in februari).
Kijk voor meer informatie op Spain.info.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars