Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden december

Weer Canarische Eilanden december

Overzicht weer Canarische Eilanden december

Canarische Eilanden: het weer in december

De Canarische Eilanden staan bekend om het zonnige en warme weer in december. Veel Nederlanders reizen dan ook af naar de eilanden om hier hun kerstvakantie door te brengen. In december is de gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden tussen de 17-21 graden, met de laagste waarden op La Palma. Daarentegen zijn Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote de warmste Canarische Eilanden in december. De temperaturen zijn echter erg afhankelijk van de locatie op ieder eiland, aangezien de bergen en het noorden vaak koeler zijn.
December is de natste maand van het jaar op de Canarische Eilanden, maar zelfs nu valt het erg mee met de hoeveelheid regen die er valt. De minste regen valt in december op Lanzarote en Fuerteventura. La Palma daarentegen is het natste Canarische Eiland, maar ook hier heeft de zon ruimschoots de overhand.
Veel steden en dorpen op de eilanden zijn in december versierd met kerstverlichting en er worden kerstmarkten en evenementen georganiseerd. Al met al is december dus een gezellige en aangename tijd voor een vakantie naar de Canarische Eilanden. Het is echter ook een van de drukste tijden van het jaar. We raden je daarom aan om accommodaties en vliegtickets ruim van tevoren te boeken.

map weer Canarische Eilanden december

Het weer in december voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in december op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in december op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

El Teide National Park Tenerife

Weer Tenerife in december

Het begin van de winter betekent op Tenerife niet direct dat het koud is. Sterker nog, de zon kan het eiland in december nog aardig opwarmen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 19-20 graden, maar midden op de dag kan het regelmatig wel zo’n 22 graden worden. Dit varieert echter wel per regio. Hoger gelegen gebieden op het eiland, zoals Vilaflor, zien veel lagere temperaturen. Mocht je dus plannen hebben om deze regio te gaan bezoeken, neem dan zeker wat warme kleding mee. Regen valt er op een paar dagen deze maand, maar als je geluk hebt blijft het zonnig en droog. Soms kun je zelfs een verkoelende duik nemen in de zee.
Net als alle Canarische Eilanden wordt ook Tenerife druk bezocht in de kerstvakantie. Wil je ook graag in deze periode naar Tenerife op vakantie, wacht dan niet te lang met boeken en kijk eens op Sunweb.nl.

Toptip

Ga wandelen door de Masca vallei op Tenerife.

Weer Gran Canaria in december

Gran Canaria is een fantastische winterzonbestemming. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 21 graden en regelmatig zon kun je in december nog genieten van de prachtige stranden. Op zo’n 4/5 dagen kan je regen verwachten in grote delen van Gran Canaria. In de bergen valt er meer neerslag, dus check het weerbericht als je plannen hebt om een plaatsje als Tejeda te bezoeken.
Ben je gek op kerstmis, dan is Gran Canaria erg leuk in december, want het hele eiland is dan in de kerstsfeer. De straten en winkels hangen vol met kerstversiering en er zijn verschillende kerstmarkten die je kunt bezoeken. Wat ook echt leuk is tijdens je vakantie naar Gran Canaria in december zijn de prachtige zandsculpturen op het strand van Las Canteras. Kijk voor meer informatie op Belendearena.es. Via reisaanbieder Sunweb kun je voor december vaak goedkope vakanties naar Gran Canaria vinden.

Strand Gran Canaria

Lanzarote vulkaan

Weer Lanzarote in december

Wil je weten hoe warm het is op Lanzarote in december? Dankzij de ligging dichtbij Afrika wordt het in december gemiddeld nog 21/22 graden op het eiland. Je hoeft dus zeker geen winters weer te verwachten als je in de kerstvakantie naar Lanzarote op vakantie gaat. De dagen zijn veelal vervuld met zonneschijn. Toch is december ook wel een maand waarin het bewolkt kan zijn of er zelfs regen kan vallen. De regen blijft echter meestal beperkt tot een dag of vier over deze hele maand. Als de zon volop schijnt heb je ook deze maand nog kans dat je in zee kunt zwemmen. Is dit niet het geval, dan is het vaak alleen al heerlijk om lekker in het zonnetje op het strand te liggen. Voor de avonden heb je wel wat warme kleding nodig, maar overdag is een vest of trui vaak overbodig.
De kerstversiering op Lanzarote deze maand maakt het ideale wintertripje helemaal af. Ook kun je kerstmarkten bezoeken en worden er verschillende activiteiten over het eiland georganiseerd. Al met al kunnen wij december zeker aanraden voor een bezoek aan Lanzarote. Wees wel op tijd met het boeken van vluchten en accommodaties als je in de kerstvakantie wilt gaan, want dan zal je niet de enige zijn.

Wist je dat...

De Canarische Eilanden een andere tijdszone hebben dan Spanje? Spanje loopt 1 uur voor op de Canarische Eilanden.

Weer Fuerteventura in december

Net als op de andere Canarische Eilanden is het in december heel wat mooier weer op Fuerteventura dan in Nederland. Met veel zon en een temperatuur van 20/21 graden is het hier vaak aangenaam toeven in december. Je zal dan ook niet de enige zijn die hier kerstvakantie komt vieren.
Wees je er wel van bewust dat zelfs op het droogste Canarische Eiland Fuerteventura niet altijd de zon schijnt. December is zelfs de natste maand van het jaar hier. Maar ondanks dat, regent het gemiddeld slechts op zo’n 3 dagen deze maand en bovendien regent het nooit de hele dag. Al met al is Fuerteventura dus een prima vakantiebestemming in de winter.
Ga je je koffer pakken voor een vakantie naar Fuerteventura in december, vergeet dan niet ook wat warmere kleding mee te nemen, want in de nachten koelt het nu wel redelijk wat af (+/- 14 graden).

Windmolen Tefía Fuerteventura

Zonsondergang La Palma

Weer La Palma in december

In december kan het weer op La Palma onvoorspelbaar zijn, met een mix van zonnige en bewolkte dagen en een kans op regen. De gemiddelde temperatuur is 18 graden, maar het kan op sommige dagen wat kouder aanvoelen vanwege de wind. Anderzijds zijn er ook dagen waarop de temperatuur ‘s middags oploopt tot een graad of 21-22, waardoor het heerlijk is in het zonnetje.
In december valt gemiddeld de meeste regen op La Palma en over het algemeen zijn er deze maand zo’n 8 dagen met neerslag. Vaak zijn er echter (met name in het westen) wel plekken te vinden waar het droog is en de regen houdt ook meestal geen dagen aan.
Ga je wandelen op La Palma, weet dan dat het weer in december snel kan veranderen in de bergen, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en de laatste voorspellingen checkt. Bij Bever hebben ze hele fijne 3 in 1 jassen die wind- en waterproof zijn. Deze zijn ideaal voor de bergwandelingen op La Palma. Ook in de avonduren zijn dergelijke jassen handig, want 's nachts kan het kwik dalen tot ongeveer 13 graden op La Palma.
Het leuke aan december op de Canarische Eilanden, waaronder La Palma is dat je overal mooie verlichting tegenkomt en er vele activiteiten (waaronder kerstmarkten) georganiseerd worden.
December is al met al een redelijk goede maand voor een vakantie naar La Palma. Als je echter zeker wilt zijn van droog weer dan kun je beter nog een paar maanden wachten. Kijk eens op onze beste reistijd pagina voor alternatieve maanden voor een vakantie naar La Palma en de andere Canarische Eilanden.

Weer La Gomera in december

Wil je in de kerstvakantie naar La Gomera, een van de kleinere Canarische Eilanden? Met een graad of 20°C en regelmatig zon is dit zeker geen slecht idee. Reken erop dat je in het zonnetje best regelmatig in een shirtje kunt zitten. Heerlijk toch! In december koelt het op La Gomera ’s nachts wel weer af tot een graad of 14, dus een jas meenemen is wel slim.
Voor sommigen is het zeewater deze maand nog warm genoeg om in te zwemmen, maar voor de meeste mensen is het te fris. Desondanks is het prima toeven op de zwarte stranden in december. La Gomera is een vrij klein eiland, dus het is ook makkelijk te doen om met een huurauto verschillende plekken op het eiland te bezoeken. De vallei Valle Gran Rey is bijvoorbeeld schitterend.
Wel is het belangrijk om te weten dat er deze maand best wat regen kan vallen. December is namelijk over het algemeen de natste maand op La Gomera, met op een dag of 6 kans op neerslag. Gemiddeld valt er in totaal zo’n 71 mm regen in de hele maand. De meeste regen valt echter in de bergen, dus als je goed de laatste weersvoorspellingen in de gaten houdt, hoeven de buien die af en toe vallen helemaal niet je vakantie naar La Gomera te verpesten.

Garajonay National Park La Gomera

El Hierro landschap

Weer El Hierro in december

Net als op de andere Canarische Eilanden blijft het ook in december nog aangenaam weer op El Hierro. Verwacht veel zon en een graad of 18 overdag, wat natuurlijk heerlijk is als je dit vergelijkt met de kou in Nederland. In december kan je echter geen garantie krijgen dat het droog blijft op El Hierro. December en november zijn namelijk de natste maanden van het jaar op dit eiland. Met name in de bergen kan er dan best wel wat regen vallen. Reken over het algemeen op een dag of 5 (met in totaal 74 mm) neerslag deze maand en regelmatig mist.
Blijf je echter aan de zuidkust, dan kan het zijn dat je helemaal geen regen of mist ziet. De meeste mensen komen echter naar El Hierro om de indrukwekkende natuurgebieden te ontdekken en dus is het belangrijk dat je de weersvoorspellingen goed in de gaten houdt. Daarnaast kan goede regenkleding wel handig zijn. Ook een warme jas kun je wel gebruiken deze maand, want in de avonden koelt het af tot zo’n 13 graden. De 3 in 1 jassen van Bever.nl zijn bijvoorbeeld heel handig als je in december naar El Hierro afreist.
Ondanks dat er best af en toe wat regen kan vallen op El Hierro, zijn de meeste dagen in december gewoon vervuld met zon, waardoor het net als de andere Canarische Eilanden een heerlijke winterzonbestemming is. Kijk voor vliegtickets naar Valverde, El Hierro op Tix.nl.

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Constitución (jaarlijks op 6 december).
Op deze officiële feestdag herdenkt men het opstellen van een nieuwe grondwet in 1978. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.es.

Día de la Inmaculada Concepción (jaarlijks op 8 december).
Op deze vrije dag viert men de onbevlekte ontvangenis van Maria. Je kunt hier meer over lezen op Publicholidays.es.

Navidad ofwel Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Vanaf eind november komen de inwoners van de Canarische Eilanden echt in de kerststemming en worden er overal prachtige versieringen opgehangen. Ook zijn er verschillende kerstmarkten op de eilanden. Voor Spanjaarden is Kerstavond een belangrijke kersttraditie. Men komt met de hele familie bij elkaar voor een uitgebreide maaltijd. Lees meer over kerst in Spanje op Spanjeweetjes.nl.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars