Meteen naar de inhoud

Weer Canarische Eilanden augustus

Weer Canarische Eilanden augustus

overzicht weer Canarische Eilanden augustus

Canarische Eilanden: het weer in augustus

Het weer op de Canarische Eilanden in augustus is over het algemeen warm en zonnig en er valt vrijwel geen neerslag. Augustus is de warmste maand van het jaar op de Canarische Eilanden, maar gelukkig lopen de temperaturen hier niet zo hoog op als op het vasteland van Spanje. De gemiddelde temperatuur varieert afhankelijk van de locatie, maar over het algemeen ligt deze tussen de 24°C en 28°C.
De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor de zomervakantie, en augustus is de drukste maand van het jaar. Als je dus van plan bent om de Canarische Eilanden in augustus te bezoeken, is het aan te raden om vroeg te boeken om de beste en meest betaalbare vliegtickets en accommodaties te vinden.

map weer Canarische Eilanden augustus

Het weer in augustus voor de 7 grootste Canarische Eilanden

Ben je specifiek op zoek naar het weer in augustus op één van de Canarische Eilanden? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in augustus op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Hiken bij Masca Tenerife

Weer Tenerife in augustus

De warmste maand van het jaar is weer aangebroken op Tenerife met de komst van augustus. Zomer in Tenerife betekent 10 uur zon per dag en het kwik komt regelmatig boven de 30 graden uit. Het is dus echt weer om de stranden van Tenerife te bezoeken. Kijk voor strandvakanties naar Tenerife op Sunweb.nl. Op Hallocanarischeeilanden.com kun je jouw favoriete strand zoeken. Ga je de bergen in, dan liggen de temperaturen wat lager. Met regen hoef je weinig rekening te houden deze maand. Zorg wel voor genoeg zonnebrand, want dat zal je nodig hebben.

Toptip

Ga op El Hierro eten bij restaurant Mirador de La Peña. Een mooiere locatie om te eten kun je bijna niet vinden.

Weer Gran Canaria in augustus

Augustus is met zo’n 27/28 graden de warmste maand van het jaar op Gran Canaria. Het weer is perfect om op het strand of bij het zwembad te relaxen. Wil je liever wat anders ondernemen, dan doe je dat het beste vroeg in de ochtend, voordat de zon op zijn warmst is. Zelfs in de bergen lopen de temperaturen flink op. Ook in de nachten blijft het, met 20 graden, nog redelijk warm. Neem dus vooral luchtige kleding en zwemkleding mee, veel meer heb je niet nodig tijdens je vakantie. Kijk voor de beste aanbiedingen op TUI.nl.

agaete

Charco de los Clicos

Weer Lanzarote in augustus

Ook voor Lanzarote geldt dat je in augustus het warmste weer van het jaar kunt verwachten. De temperaturen liggen overdag gemiddeld rond de 28/29 graden, maar komen regelmatig op het heetst van de dag boven de 30 graden uit. Het zeewater is met een graad of 22 nog wel wat verkoelend. De zon schijnt namelijk ook nog eens veelvuldig, dus af en toe is even afkoelen wel nodig als je op de stranden van Lanzarote gaat zonnebaden. Gelukkig helpt ook de wind meestal een beetje om het draaglijk te houden, want het waait regelmatig op Lanzarote. In de avond wordt het ook niet koud, dus neem vooral veel zomerse kleding en zonnebrand mee.
Omdat in Spanje en de rest van Europa de zomervakantie in volle gang is, is augustus de drukste maand van het jaar voor Lanzarote. Het is dan ook slim om op tijd je vliegtickets en accommodaties te boeken, zodat er nog voldoende keuze is en je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Wist je dat...

Alle Canarische Eilanden oorspronkelijk vooral zwarte lavastranden hadden? Veel stranden zijn inmiddels omgetoverd tot goudgele zandstranden (vanuit de Sahara) vanwege het toerisme. Echter kun je nog steeds wel verschillende stranden met zwart zand vinden, met name op La Gomera, La Palma en El Hierro.

Weer Fuerteventura in augustus

De Canarische Eilanden zijn qua weer in augustus volop in de zomermodus. Op Fuerteventura is het niet anders. Verwacht zo’n 27/28 graden met zon, zon en nog meer zon als je in augustus naar Fuerteventura op vakantie gaat. De temperatuur loopt echter op veel dagen op tot boven de 30 graden. Zorg ervoor dat je je goed insmeert, want de Uv-straling is erg hoog. Zeker met de wind die altijd flink waait op Fuerteventura merk je dit soms niet zo goed en dus kun je gemakkelijk verbranden. Ook de avonden zijn nog heerlijk warm, dus ideaal om lekker buiten van je diner te genieten.
Het zeewater is met 22 graden aangenaam om in te zwemmen. Wel is het nog wat koeler dan de Mediterraanse zee, maar het is in ieder geval verfrissend.
Doordat het overal in Europa zomervakantie is, zal het ook op Fuerteventura druk zijn in augustus. Zorg er dus voor dat je op tijd je vakantie boekt. Ook losse accommodaties en vluchten raken snel uitverkocht.

Rotskust Fuerteventura

Authentieke Canaren Rondreizen

Authentieke Canaren Rondreizen

Santa Cruz de la Palma

Weer La Palma in augustus

La Palma, één van de Canarische Eilanden, is in augustus een populaire vakantiebestemming vanwege het warme weer en de vele uren zonneschijn. De gemiddelde temperatuur op La Palma in augustus is 24°C overdag en dus kun je heerlijk genieten van het strand. In de avonden en nachten koelt het nog wel af, maar met een graag of 18 wordt het zeker niet koud.
De gemiddelde zeewater temperatuur is 23 graden, wat perfect is om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Ga je veel de zon in, zorg dan zeker voor zonnebrand, want de UV-index is hoog deze maand.
In augustus hoef je vrijwel geen regenachtig te weer verwachten als je naar La Palma op vakantie gaat. Mocht je dus naast het strand wat meer van het eiland willen zien, dan is dat deze maand zeker aan te raden. Zo zijn er op La Palma vele prachtige wandelroutes die je kunt lopen. Ga je graag op een georganiseerde wandelvakantie, dan kunnen wij SNP zeker aanraden.
Wil je zelfstandig naar La Palma reizen in augustus, kijk dan op tijd voor goedkope vliegtickets, want de prijzen lopen snel op in deze vakantiemaand. Op Tix.nl kun je vaak nog wel goede aanbiedingen vinden.

Weer La Gomera in augustus

Augustus is een van de maanden met het warmste weer op La Gomera en de rest van de Canarische Eilanden. Het is over het algemeen zonnig en warm, met temperaturen die rond de 26 graden liggen. De zon schijnt gemiddeld 9 uur per dag en de kans op neerslag is erg klein. Ga je graag wandelen, dan raden wij je aan om dit vroeg in de ochtend te plannen, want het kan soms erg warm worden in de middag. Vergeet ook niet om regelmatig zonnebrandcrème te smeren, want je kunt aardig snel verbranden in de felle zon, zeker tijdens het wandelen. Ook speciale UV-werende kleding is handig als je deze maand naar het eiland vertrekt voor een wandelvakantie.
Het zeewater is deze maand warm en perfect om in te zwemmen, met een gemiddelde temperatuur van 23°C. Een duik in de zee is dus een ideale manier om even af te koelen na een actieve ochtend tijdens je vakantie op La Gomera in augustus.

Walvis voor de kust

Faro de Orchilla

Weer El Hierro in augustus

Als je op zoek bent naar een zonovergoten vakantiebestemming voor augustus met een prachtige natuur, dan kun je zeker terecht op El Hierro. Dit kleine Canarische Eiland heeft in augustus aangenaam warm weer, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag. Vaak loopt het kwik echter nog wel wat hoger op in de middag. Als je wilt gaan wandelen kan het soms dan ook aan de warme kant zijn deze maand. Vertrek dus op tijd, zodat je met wat koelere omstandigheden kunt lopen. ’s Nachts koelt het af tot 17-22 graden, afhankelijk van de locatie waar je verblijft. In de bergen is het in de nachten bijvoorbeeld vaak wat frisser dan in de lager gelegen gebieden aan de kust.
Over regen hoef je je vrijwel geen zorgen te maken in augustus, want er valt bijna geen neerslag (gemiddeld slechts 2 mm over de hele maand).
Behalve wandelen kun je met een huurauto de prachtige kust van El Hierro ontdekken. Zo zijn Charco Azul of Charco Manso bijzonder mooie plekken om het water in te gaan. Het zeewater is in augustus aardig opgewarmd en met 23 graden uitstekend geschikt om in te zwemmen of snorkelen.

Unieke vakanties, weg van de massa

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Festividad de Nuestra Señora de Las Nieves (jaarlijks op 5 augustus).
Deze religieuze feestdag wordt gevierd op het eiland La Palma. Iedere 5 jaar vindt bovendien “La Bajada de la Virgin de las Nieves” plaats in Santa Cruz, de hoofdstad van La Palma. Lees hier meer over op Visitlapalma.es.

Asunción de la Virgen ofwel Maria Hemelvaart (jaarlijks op 15 augustus).
Lees meer over deze vrije dag in Spanje op Publicholidays.es.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer op de Canarische Eilanden in de omliggende maanden?