Meteen naar de inhoud

Weer Canada september

Weer Canada september

Overzicht weer Canada september

Canada: het weer in september

Het is fantastisch weer in september voor een rondreis door Canada. Alhoewel in het noorden het kwik al weer flink kan zakken, is het over het algemeen een prettige temperatuur. De natuur ligt er prachtig bij in dit jaargetijde en ook de zon laat zich regelmatig zien. Bovendien is het een stuk rustiger met toeristen in september. Een bezoek aan Canada in september is dus een absolute aanrader. Kijk voor jouw droomreis eens op Tenzingtravel.nl of Riksjatravel.nl.

Map weer Canada september

Toptip

Ga tijdens de jaarlijkse zalmtrek snorkelen met honderden zalmen bij de Campbell rivier. Dit kan bijvoorbeeld met Oceanfix Dive Centre.

Omgeving Yellowknife

Weer Noord-Canada september

De herfst duurt in het noorden van Canada slechts 2 maanden, van september tot oktober. Dit is wel een prachtig seizoen om in deze mooie natuurrijke regio te reizen. Niet alleen is het een stuk minder druk met toeristen, en dus goedkoper (kijk voor een uitgebreid reisaanbod op 333Travel.nl). Ook de verandering van de natuur is fantastisch om te zien, met een veelvoud aan herfstkleuren. Naarmate september vordert zakt de gemiddelde temperatuur steeds wat verder. Over het algemeen komt de temperatuur nog wel boven de 10 graden uit. De nachten kunnen al wel flink koud worden, met temperaturen net boven het vriespunt. Het regent niet bijzonder veel in september in Noord-Canada, maar er is altijd wel kans op een bui.

Wist je dat...

Canadezen overal altijd netjes in de rij staan? Bij het instappen in een trein of bus zal er dus niet snel iemand voor zijn beurt instappen.

Weer Zuidwest-Canada september

Wat ons betreft is september een van de maanden met de beste reistijd voor Zuidwest-Canada. De temperatuur in Vancouver schommelt rond de 20 graden. Ook in de Rocky Mountains is het overdag aangenaam weer. De nachten kunnen daar wel koud worden. Reken in Banff op temperaturen net boven het vriespunt. De hoeveelheid neerslag in september is over het algemeen beperkt. Toch kan het wel een aantal dagen regenen in deze maand. Groot voordeel van een rondreis in september is bovendien dat de prijzen lager liggen dan in augustus. Het hoogseizoen is weer voorbij. Bovendien is de grote zalmtrek nu echt in volle gang. Grizzly beren en andere roofdieren trekken richting de rivieren op zoek naar verse vis. Het aanschouwen van dit prachtige schouwspel bij Bella Coola Valley is een absolute aanrader. CanadaPLUS kan je helpen om dit onderdeel te maken van je reis naar Canada.

Rendieren Jasper Canada

ReizenReizen

ReizenReizen

Kerk in Caraquet

Weer Oost-Canada september

Ook voor het oosten van Canada is september een heerlijke maand om in rond te reizen. Je pikt nog net het laatste beetje zomer mee, voordat de herfst haar intrede doet. Temperaturen zijn ideaal voor een lange natuurwandeling of stedentrip. Wat te denken van een bezoek aan Toronto of Montreal? De temperatuur schommelt rond de 20 graden en de zon laat zich veelvuldig zien. Ook in september heb je in Oost-Canada, zoals elke maand, kans op een regenbui. Doordat er het hele jaar door wat regen valt is de natuur in elk seizoen prachtig. Aan het eind van de maand kleuren de blaadjes geel, oranje en rood. Een bezoek aan het Algonquin Provincial Park of de Niagara watervallen is in september dan ook een absolute aanrader (kijk eens op TenzingTravel.nl voor een bezoek aan deze bezienswaardigheden).

Feestdagen in september

Nationale feestdagen
Labour Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
De Canadese ‘dag van de arbeid’ zien velen als einde van de zomer en men neemt de tijd om er nog even tussenuit te gaan met familie of vrienden. Veel bedrijven en overheidsgebouwen zijn gesloten. Lees meer over deze Canadese feestdag op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra