Meteen naar de inhoud

Weer Canada oktober

Weer Canada oktober

Overzicht weer Canada oktober

Canada: het weer in oktober

Het weer in Canada in oktober is nog altijd aangenaam om in rond te reizen. Met de komst van de herfst neemt de kans op koude dagen wel flink toe. Ook de eerste sneeuw valt vaak alweer in oktober. Toch zijn er ook volop mooie, zonnige dagen in dit jaargetijde. Oktober is dus misschien niet de beste maand voor een rondreis door Canada, maar zeker ook niet de slechtste. Vooral de prachtige herfstkleuren zullen indruk maken tijdens een vakantie. Kijk eens op TenzingTravel.nl voor de mogelijkheden.

Map weer Canada oktober

Toptip

Een tip voor echte zoetekauwen: Probeer een Beavertails pastry, een soort van platte oliebol met een topping naar keuze. De Beavertails vestigingen zijn verspreid door Canada. Je kunt ze met name vinden in de grote steden.

Noord-Canadese wildernis

Weer Noord-Canada oktober

Oktober valt in de Canadese herfst. Het weer in Noord-Canada is aan verandering onderhevig deze maand. De mooie natuur ziet een veelvoud aan herfstachtige kleuren voorbij trekken. Naarmate de maand vordert wordt de lucht wat kouder en de nachten langer. De eerste sneeuwbuien vallen weer. Dit is het teken voor de Caribou rendieren om aan de grootste landmigratie ter wereld te beginnen. Meer dan 160.000 rendieren trekken richting het zuiden. Oktober kenmerkt ook de start van het seizoen om het noorderlicht te aanschouwen. Oktober is dus een maand met voldoende bezienswaardigheden in Yukon en omgeving (kijk op VanVerre.nl of SNP.nl voor mooie rondreizen). Houdt er wel rekening mee dat het koud kan zijn. In de nachten zakt de temperatuur zeker onder nul. Ook overdag komt het kwik vaak maar net boven het vriespunt uit.

Weer Zuidwest-Canada oktober

Oktober is nog altijd een redelijk goede maand voor een rondreis door Zuidwest-Canada. Het echt mooie weer ligt achter ons, maar toch zijn er nog volop dagen met mooi weer in oktober. Op andere dagen kan het behoorlijk regenen. Bovendien worden de nachten voelbaar kouder. Daar waar in Vancouver de temperatuur ’s nachts daalt naar zo’n 7 graden, daalt het kwik in Banff al onder het vriespunt. De dagen worden wat korter nu de herfst in volle gang is. Dit heeft ook zijn weerslag op het aantal zonuren per dag, gemiddeld 4. Ondanks dat is een bezoek aan dit gedeelte van Canada in oktober zeker de moeite waard. De prachtige herfstkleuren in Jasper National Park of Wells Gray Provincial Park (bijvoorbeeld met Tenzing Travel) zijn adembenemend.

Peyto meer Canada

Wist je dat...

Het staatshoofd van Engeland ook het staatshoofd van Canada is?

Esdoornboom Canada

Weer Oost-Canada oktober

Als je een natuurliefhebber bent is oktober zeker nog een goede maand om naar Oost-Canada te reizen. De spectaculaire kleuren die de herfst met zich meebrengt zijn adembenemend. Dezelfde bomen die Canada zo beroemd maken om zijn Maple Syrup beheersen het landschap door zijn prachtige herfstkleuren. Breng zeker een bezoek aan de Niagara watervallen in oktober. Bovendien heb je deze maand kans ijsberen te zien. Zeker nabij Churchill is de kans hierop aanzienlijk (kijk hiervoor eens op 333Travel.nl). Het is nog altijd vrij aangenaam weer in oktober in het oosten van Canada. Overdag wordt het zo’n 13 graden. De nachten kunnen al wel flink afkoelen tot ongeveer 4 graden. Het weer leent zich dus nog prima voor een bezoek aan Toronto, Ottawa of Montreal.

Rondreizen Canada

Feestdagen in oktober

Nationale feestdagen
Thanksgiving Day (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
Deze officiële feestdag wordt door Canadezen meestal gevierd met dierbaren en staat in het teken van een lekkere maaltijd, met kalkoen. Lees verder over Thanksgiving Day in Canada op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?