Meteen naar de inhoud

Weer Canada november

Weer Canada november

Overzicht weer Canada november

Canada: het weer in november

Het is geen optimaal weer voor een rondreis door Canada in november. Deze maand kan gezien worden als begin van de winter. Dat betekent dat de temperaturen al weer flink gaan zakken. Naast de kou loopt ook het aantal uren daglicht snel terug. Bovendien valt er ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid neerslag deze maand. Al met al niet de beste omstandigheden in november voor een vakantie in Canada. Kijk op onze Canada homepage wanneer het wel ideaal weer is voor een reis door dit prachtige land.

Map weer Canada november

Toptip

Als je een fan ben van brunchen, ga dan zeker hiervoor op pad in Vancouver, want je zal niet snel een betere brunch vinden dan in deze stad. Café Medina is een van de vele aanraders, maar je moet er wel wat geduld voor hebben. Andere goede plekken kun je vinden bij Yelp.

Noorderlicht bij Yellowknife

Weer Noord-Canada november

Met de komst van november breekt de lange winterperiode aan in Noord-Canada. De winter duurt hier 5 maanden. De nachten zijn lang, het is koud en er valt een flinke hoeveelheid sneeuw. Niet echt de omstandigheden om november uit te roepen voor maand met de beste reistijd voor dit deel van Canada dus. Toch zijn er ook positieve aspecten aan een reis in november naar Yukon of de Northwest Territories. Het noorderlicht is namelijk te bewonderen in dit jaargetijde, en Canada is een van de landen waar dit fenomeen het beste te aanschouwen valt. Van oktober tot en met maart valt dit natuurverschijnsel waar te nemen in onder andere Yellowknife en Whitehorse (kijk eens op TenzingTravel.nl voor een noorderlicht reis). Zorg wel voor voldoende kleding tegen de kou, want de temperatuur komt in de nachten rond de -20 graden uit!

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Canada

Weer Zuidwest-Canada november

De dagen worden korter, de eerste sneeuw valt weer en de temperaturen dalen flink. Het is aan het weer te merken dat het november is in Zuidwest-Canada. De temperaturen aan de kust bij Vancouver liggen weliswaar nog boven het vriespunt, maar lekker weer is het niet. Op december na is dit de natste maand van het jaar. Reken op zo’n 19 dagen neerslag in november. De neerslag in de wat hoger gelegen gebieden valt vaak in de vorm van sneeuw. Het is namelijk behoorlijk koud als je Banff en omgeving gaat bezoeken in november. Temperaturen van -10 graden in de nacht komen in deze maand zeker al voor. Wat ons betreft komt november dus zeker niet in aanmerking voor maand met de beste reistijd van Zuidwest-Canada.

Jasper, Canada

Wist je dat...

Canada de grootste ijsberenbevolking ter wereld heeft? Hoewel het zien van ijsberen voor veel toeristen een highlight van hun reis is, kan dit voor locals soms erg gevaarlijk zijn.

Zonsondergang Quebec

Weer Oost-Canada november

Het weer in november in het oosten van Canada is koud, maar dat is nog niets vergeleken met december of januari. In steden als Toronto en Montreal blijft het kwik boven het vriespunt uitkomen overdag. Reken op zo’n 5 graden. In de nachten zal het vaak (licht) vriezen. Zeker richting het einde van de maand kan de wind wel wat koud aanvoelen. De hoeveelheid neerslag is het hele jaar door vrij stabiel. Ook in november valt er zo nu en dan wat regen. Grote kans dat ook de eerste sneeuwbuien weer vallen in deze maand. Dit is overigens een bijzonder gezicht als je de Niagara watervallen bezoekt. Toch is het weer in november in Oost-Canada niet het meest ideale voor een rondreis wat ons betreft. Mocht je wel willen gaan deze maand, neem dan eens contact op met Tenzing Travel voor de mogelijkheden.

Feestdagen in november

Nationale feestdagen
Remembrance Day (jaarlijks op 11 november).

Op deze officiële feestdag in 1918 kwam de 1e Wereld Oorlog ten einde en men herdenkt de gevallen soldaten tijdens de 1e en 2e Wereld Oorlog. Lees verder over deze feestdag op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra