Meteen naar de inhoud

Weer Canada mei

Weer Canada mei

Overzicht weer Canada mei

Canada: het weer in mei

Met de komst van mei is het seizoen met mooier weer aangebroken. Het weer in mei in Canada valt het beste te omschrijven als lenteachtig. De temperaturen worden aangenamer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de bloemen staan weer in bloei. Prima omstandigheden dus voor een rondreis om optimaal te genieten van de prachtige natuur die Canada te bieden heeft.

Map weer Canada mei

Toptip

Breng een bezoek aan de stad Edmonton. Deze stad, met zijn vele festivals, barst van de leuke plekken en is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de prachtige Canadese natuur. Mocht je graag georganiseerd op reis gaan, Tenzing Travel kan je helpen bij het organiseren van een reis naar Edmonton en omgeving.

Uil

Weer Noord-Canada mei

Het is mooi weer in Noord-Canada in mei. Na de koudere wintermaanden is de lente nu echt doorgebroken in de staten grenzend aan Alaska. De gemiddelde temperatuur komt overdag weer ruim boven de 10 graden uit. In de nachten kan het, zeker aan het begin van de maand, nog wel eens vriezen. Het wat warmere weer zorgt ervoor dat de natuur weer in bloei komt. Bovendien is mei een goede maand om beren te spotten in Canada. Het klimaat in deze maand is verder prima geschikt om Dawson City en omgeving te bezoeken. Deze regio is vooral bekend vanwege de Klondike Goldrush. Met 8 uur zon per dag en een beperkte hoeveelheid neerslag is het sowieso een maand voor buitenactiviteiten. Zo kun je prachtige wandelingen maken bij Kluane national park met zijn indrukwekkende Mount Logan (kijk hiervoor eens op SNP.nl).

Wist je dat...

Canada het op één na grootste land ter wereld is? Toch woont er minder dan 1% van de wereldbevolking.

Weer Zuidwest-Canada mei

Het is aangenaam weer in mei in het zuidwesten van Canada. Er valt beduidend minder neerslag in vergelijking met de voorgaande maanden. Toch kan er altijd wel wat regen vallen. De temperatuur loopt verder op, reken op zo’n 17 graden in Vancouver. Zodra het zonnetje schijnt, en deze schijnt in mei zeer regelmatig, is het erg lekker weer. Veel campings gaan weer open na het winterseizoen, dus mocht je willen gaan kamperen, dan kan dat vanaf deze maand weer. Breng in mei eens een bezoek aan Wells Gray Provincial Park (o.a. zwarte beren) of Elk Island National Park (o.a. bizons) met Tenzing Travel. Overigens kan er in mei ook nog geskied worden. Het seizoen in Whistler en Banff loopt weliswaar op zijn einde, maar de omstandigheden in mei zijn vaak nog goed. Het weer in mei in dit gedeelte van Canada leent zich dus voor vele activiteiten.

Canadese natuur
Niagara Canada

Weer Oost-Canada mei

De lente is in volle gang in mei en dat is te merken aan het weer in Oost-Canada. De temperatuur loopt flink op. Op een zonnige dag, en daar zijn er best een aantal van in mei, kan het tegen de 20 graden worden. Prima omstandigheden dus om een bezoek te brengen aan de steden Toronto of Montreal. Ook een bezoek aan Ottawa of Algonquin Provincial Park is zeker aan te raden met het weer dat mei te bieden heeft. Zoals eigenlijk het hele jaar door kan er altijd wel een bui vallen. Mede hierdoor zijn de Niagara watervallen overigens het hele jaar door indrukwekkend. Zeker in mei is een bezoek aan dit natuurschoon de moeite waard. De vele narcissen en gekleurde tulpen zijn adembenemend in deze periode. Kijk eens op Riksjatravel.nl voor scherp geprijsde rondreizen naar Oost-Canada in mei.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Victoria Day (ieder jaar op de maandag vóór 25 mei).

Canadezen vieren de geboortedag van Koningin Victoria, die in het verleden veel heeft betekend voor het land. Tijdens deze nationale feestdag zijn er vele activiteiten die de moeite waard zijn, zoals parades en vuurwerk. Lees verder op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?