Meteen naar de inhoud

Weer Canada maart

Weer Canada maart

Overzicht weer Canada maart

Canada: het weer in maart

De maand met de beste reistijd voor Canada is maart zeker niet. Toch is het alweer vrij aangenaam rondreizen, zeker richting het eind van de maand. Het einde van de winter is namelijk weer in zicht in Canada in maart. Het is nog wel veelal koud weer, maar de zon komt weer iets vaker achter de wolken tevoorschijn. Heb je de mogelijkheid je reis naar Canada iets later in het jaar te plannen, dan is dit wel aan te raden.

Map weer Canada maart

Toptip

Ben je een fervent wintersporter? Dan is Canada zeker een goede optie. Voor een redelijke prijs kun je hier genieten van de rust, de perfecte sneeuw en een prachtige natuur. Tenzing Travel en 333Travel.nl bieden wintersportreizen naar Canada aan.

Ijsbeer Canada

Weer Noord-Canada maart

De winter loopt weer op zijn einde in het noorden van Canada met de komst van maart. Dit betekent echter niet dat het gedaan is met de kou. In de omgeving van Watson Lake komt de temperatuur overdag bijvoorbeeld net onder het vriespunt uit. Zorg dus voor voldoende winterse kleding (bijvoorbeeld via Backpackspullen.nl), want dit zal zeker nodig zijn. Gelukkig worden de dagen in maart zienderogen langer. De zon laat zich weer regelmatig zien en er valt slechts een beperkte hoeveelheid neerslag. Al met al is maart nog niet de beste maand voor een bezoek aan Yukon, de Northwest Territories en Newfoundland. Toch is een rondreis in dit gebied in maart al goed mogelijk. Neem contact op met Tenzing Travel voor de mogelijkheden.

Wist je dat...

Steden als Vancouver en Ottawa goed per fiets te verkennen zijn? Via Bajabikes.eu kun je vóór je reis al een leuke fietstocht uitkiezen.

Weer Zuidwest-Canada maart

Alhoewel maart zeker nog niet de maand is met de beste reistijd voor Zuidwest-Canada, is het wel al beter weer dan in januari of februari. Zo komt de temperatuur in Vancouver weer in de dubbele cijfers uit. Zeker aan het eind van de maand is te merken dat de lente in de lucht zit. Het begin van maart kan, zeker in de Rocky Mountains en andere hoger gelegen gebieden, nog flink koud zijn. De zon laat zich gelukkig weer wat vaker zien in deze periode. Zeker met de besneeuwde bergen geeft dit prachtige plaatjes bij bijvoorbeeld Jasper National Park of Lake Louise. Bovendien ontwaken veel dieren in maart uit hun winterslaap. Alhoewel het nog niet het beste seizoen is om walvissen te spotten, is dit al wel mogelijk in maart in de buurt van Tofino.

Rocky Mountains Canada

ReizenReizen

ReizenReizen

Toronto in de schemering

Weer Oost-Canada maart

Het weer in maart is zeker nog niet optimaal in het oosten van Canada. De kou is nog niet uit de lucht. De temperatuur ligt gemiddeld een paar graden boven nul, maar het kwik daalt nog regelmatig tot onder het vriespunt. In Montreal ligt zelfs vaak nog sneeuw tot het einde van de maand. Mocht je deze stad of een stad als Toronto willen bezoeken in maart, zorg dan voor voldoende winterse kleding. Dit zal je ook nodig hebben als je een bezoek wilt brengen aan de Niagara watervallen. Ook hier kunnen delen nog bevroren en ondergesneeuwd zijn. Op zonnige dagen is het hier overigens wel ontzettend mooi. Bovendien ontwijk je de grote hoeveelheden toeristen die er later in het seizoen zijn. Toch zouden wij maart niet aanraden als een van de maanden met de beste reistijd voor dit deel van Canada.

Rondreizen Canada

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).

Een officiële feestdag in Canada. Kijk voor exacte data op Publicholidays.net.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Niet overal in Canada is paasmaandag een feestdag. Kijk voor meer informatie over Pasen in Canada op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?