Meteen naar de inhoud

Weer Canada juli

Weer Canada juli

Overzicht weer Canada juli

Canada: het weer in juli

Het weer in Canada in juli? Prachtig! Qua weer is het misschien wel een van de beste maanden van het jaar voor een rondreis. Het is namelijk hartje zomer in Canada, met temperaturen in de twintig graden. Er is veel ruimte voor de zon, ook al is er altijd kans op wat neerslag in juli. Het enige nadeel is dat juli in de vakantie valt. Dit betekent dat het drukker en daarmee duurder is dan buiten het toeristenseizoen. Leg je hotels dus tijdig vast om zeker te zijn van beschikbaarheid (kijk eens op Booking.com).

Map weer Canada juli

Toptip

Ben je tijdens je verblijf in Ottawa toe aan een rustpauze? Haal dan eens een overheerlijk ijsje bij Moo Shu. Dit kleine zaakje gebruikt alleen verse lokale producten.

Caribou rendier

Weer Noord-Canada juli

In Noord-Canada is het hoogtepunt van de zomer weer aangebroken in juli. Temperaturen lopen op naar boven de 20 graden en de zon laat zich veelvuldig zien. De nachten zijn bovendien kort want vaak gaat de zon pas net voor middernacht onder. De avonden zijn dan meestal nog heerlijk om door te brengen in het zonnetje. Voor veel mensen is juli dan ook een van de maanden met de beste reistijd voor noordelijk Canada. Helaas betekent dit wel dat het overal wat drukker is met bezoekers. Zorg ook in deze maand overigens wel voor wat warme kleding. Op Backpackspullen.nl kun je hele handige reiskleding vinden. Het kan in de nachten op hoger gelegen gebieden namelijk nog vrij koud worden.

Wist je dat...

Zowel Engels als Frans de officiële talen zijn van Canada? De meeste Franstalige Canadezen wonen in de provincie Québec.

Weer Zuidwest-Canada juli

In navolging van juni is ook juli een maand met prachtige weersomstandigheden voor een vakantie in Canada. Qua weer is het misschien wel de maand met de beste reistijd voor het zuidwesten van het land. De temperatuur komt in Vancouver net iets boven de 20 graden uit en het is erg zonnig. Bovendien is juli de maand met de minste neerslag per jaar. Heerlijk weer dus om Wells Gray Provincial Park met zijn prachtige watervallen en meren te bezoeken. Ook voor andere Nationale Parken (zoals Yoho en Glacier) is juli een zeer geschikte maand. Ook in Banff in de Rocky Mountains, in de winter een skioord, is het prachtig zomers weer. Mocht je in deze zomervakantie maand graag met kinderen een rondreis maken, dan is deze regio zeer geschikt. Riksja Travel en SNP hebben een mooi aanbod gezinsreizen.

Nordegg, Canada

ReizenReizen

ReizenReizen

Nova Scotia

Weer Oost-Canada juli

Toegegeven, het kan wat drukker zijn met toeristen in juli dan in andere maanden, maar het weer is prachtig deze maand. Breng een bezoek aan de fantastische steden Toronto, Montreal of Québec City. Met een temperatuur halverwege de twintig graden en een zonnetje dat veelvuldig schijnt is het goed toeven. Wel kan er met enige regelmaat een bui vallen.
Ook als natuurliefhebber kom je in juli aan je trekken in het oosten van Canada. Sla deze maand zeker de Niagara watervallen niet over! Ook de Thousand Islands regio is een bezoek in juli meer dan waard. Zorg er wel voor dat je niet te lang wacht met boeken om nog een aantrekkelijke prijs te krijgen. 333Travel.nl heeft vaak aantrekkelijk geprijsde rondreizen in Canada in juli.

Feestdagen in juli

Nationale feestdagen
Canada Day (jaarlijks op 1 juli, behalve wanneer het op zondag valt, dan wordt het op maandag gevierd).
Sinds deze dag in 1867 heeft Canada zijn eigen grondwet en dit wordt tot op de dag van vandaag groots gevierd. Je kunt genieten van onder andere muziekoptredens, parades en vuurwerk. De Canadezen dragen tijdens deze nationale feestdag vaak de nationale kleuren. Veel bedrijven en overheidsinstanties zijn gesloten. Wil je meer lezen over Canada Day, kijk dan eens op Publicholidays.net.

Festivals en evenementen
Festival International de Jazz de Montréal (jaarlijks eind juni - begin juli).
Dit muziekfestival is een van de grootste jazzfestivals ter wereld. Naast jazzmuziek zijn er ook vele andere soorten muziek te horen. De meeste optredens zijn gratis en ook voor kinderen is er veel te doen. Op de website Montrealjazzfest.com kun je meer informatie vinden.

Calgary Stampede (jaarlijks in juli).
Dit rodeo festival in Calgary is één van de grootste festivals in Canada. Behalve rodeo wedstrijden kun je ook genieten van muziekoptredens en andere festiviteiten. Interessant? Kijk verder op Calgarystampede.com.

Celebration of light (jaarlijks enkele avonden eind juli).
Jaarlijks wordt in Vancouver dit prachtige vuurwerk evenement gehouden. Behalve vuurwerkshows kun je genieten van overheerlijk eten en muziekoptredens. Voor meer details kijk je op Hondacelebrationoflight.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra