Meteen naar de inhoud

Weer Canada januari

Weer Canada januari

Overzicht weer Canada januari

Canada: het klimaat in januari

Het is koud weer in januari in Canada. De winter is in volle gang deze maand. Beren en andere dieren zitten midden in hun winterslaap. De lange nachten zorgen ervoor dat de hoeveelheid natuurlijk licht beperkt is. Een bezoek aan Canada in januari is in onze ogen dan ook alleen aan te raden als je de pistes opzoekt. De omstandigheden voor wintersporters zijn namelijk ideaal deze maand. Kijk voor wintersportreizen eens op 333Travel.nl.

Map weer Canada januari

Toptip

Ga ijswijn proeven in de Niagara regio in het zuiden van Ontario. Deze wijn is gemaakt van bevroren druiven en zeker voor liefhebbers van dessertwijn een aanrader.

Hondenslee

Weer Noord-Canada januari

Een bezoek aan het noorden van Canada in januari is alleen geschikt voor echte winterliefhebbers. Het weer in januari is wat je mag verwachten als je aan Noord-Canada in de winter denkt. Het is erg koud en er valt flink wat sneeuw. Vanwege dit klimaat is het dan ook geen hoogseizoen in Canada in dit jaargetijde. De temperatuur in Yukon en de Northwest territories kan zomaar tot -20 graden of nog veel kouder zakken. En dan hebben we het nog niet eens over de nachten… Uiteraard zijn de verschillen in de regio groot. Hoe verder naar het noorden, hoe kouder het wordt. Wat ons betreft is januari dus niet de beste maand voor een bezoek aan deze regio, zeker ook omdat de dagen vrij kort zijn.

Wist je dat...

Er in Canada 6 verschillende tijdszones gehanteerd worden?

Weer Zuidwest-Canada januari

In tegenstelling tot het noorden van Canada, is de winter in het westen van het land minder streng. Het warme water uit de stille oceaan zorgt ervoor dat de temperatuur hier vaak nog net boven het vriespunt uitkomt. In de wat hoger gelegen gebieden, zoals Banff in de Rocky Mountains, kan het wel flink vriezen. Als je fan bent van wintersport, kom je daar in januari zeker aan je trekken. Waar het in de bergen vooral sneeuwt, is het in steden als Calgary en Vancouver vooral regen dat er valt. Januari is een vrij natte maand, met bijna 20 dagen met neerslag. Bovendien laat de zon zich maar een beperkt aantal uur per dag zien. Het weer in januari is dus niet het meest ideale voor een rondreis door Zuidwest-Canada.

Empress hotel in Victoria
Niagara watervallen

Weer Oost-Canada januari

Als je een rondreis wilt maken in het oosten van Canada heeft januari niet het meest optimale weer. De temperatuur zakt overdag naar een aantal graden onder nul. Het is in dit gedeelte van Canada wel wat minder regenachtig dan in het westen van het land. Toch dien je ook in Toronto en Montreal wel rekening te houden met een regelmatige bui. Een bezoek aan de Niagara watervallen in januari is overigens wel een unieke ervaring. Bepaalde delen van de waterval zijn bevroren en bedekt met een laag ijs en sneeuw. De opstijgende koude dampen geven het geheel een mystieke twist. Kijk eens op 333Travel.nl als je dit unieke natuurverschijnsel in de winter wilt bezoeken.

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Lees meer over oud en nieuw in Canada op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?