Meteen naar de inhoud

Weer Canada februari

Weer Canada februari

Overzicht weer Canada februari

Canada: het weer in februari

Als je van streng winters weer houdt is een reis naar Canada in februari zeker het overwegen waard. Het kwik komt in grote delen van het land veelal niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. De zon laat zich iets meer zien dan in januari, maar veel heerlijke zonnige dagen zijn er niet in februari. Voor wintersporters is Canada overigens een interessante optie. Het is vaak niet zo duur en als bonus heb je kans het Noorderlicht te zien in februari. 333Travel biedt je de mogelijkheid om in de winter naar Canada te reizen.

Map weer Canada februari

Toptip

Ben je gek op schaatsen en ga je Ottawa bezoeken? Dan mag je zeker het Rideau kanaal niet overslaan. Hier kun je deze maand een prachtige schaatstocht maken over het kanaal dat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Ook Ottawa’s winterlude mag je niet missen (zie feestdagen).

Berggeit Canada

Weer Noord-Canada februari

Vanwege het klimaat in Canada komt het noorden van het land in februari niet in aanmerking voor de maand met de beste reistijd. Het is weliswaar minder koud dan in januari, maar de temperaturen liggen vaak nog ver onder het vriespunt. De nachten zijn nog altijd vrij lang. De zon laat zich dan ook maar een beperkt aantal uur zien in februari. Voor wintersport liefhebbers is februari overigens een redelijk goede maand. De prijzen liggen vaak wat lager en er zijn volop activiteiten en festivals. In deze maand is er bovendien de kans om het noorderlicht te aanschouwen, wat werkelijk een fantastisch gezicht is. Als je dus goed voorbereid bent op de kou, heeft februari in Noord-Canada heel wat te bieden.

Wist je dat...

Canada de langste kustlijn ter wereld heeft?

Weer Zuidwest-Canada februari

Alhoewel de invloeden van de poolwind uit het noorden ook in het zuidwesten van Canada voelbaar zijn, heerst hier een veel milder klimaat. Zo komt de temperatuur in Vancouver overdag net onder de 10 graden uit. Alhoewel de temperatuur in dit deel van Zuidwest-Canada dus redelijk is in februari, valt er wel veel neerslag. Het aantal dagen met regen is groter dan het aantal droge dagen. In de Canadese Rocky Mountains, bij Banff en Jasper, is het aangenaam weer om te skiën (kijk eens op TenzingTravel.nl). Er valt wat minder sneeuw dan de afgelopen 2 maanden en de zon schijnt regelmatig. Houd er wel rekening mee dat het weer op deze hoogte heel snel kan omslaan. Bovendien kan het hier, zeker in de nachten, flink vriezen. Temperaturen van -10 graden zijn geen uitzondering in februari.

Vancouver
Winters Quebec

Weer Oost-Canada februari

Ook in het oosten van Canada is het duidelijk dat de winter nog in volle gang is in februari. De temperatuur in Montreal of Toronto komt vaak niet boven het vriespunt uit. Bovendien staat er vaak een snijdende wind, die het nog kouder aan doet voelen dan het al is. Al met al heeft februari niet de beste weersomstandigheden voor een vakantie in Oost-Canada. Toch zijn er ook in februari bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Wat te denken van een bezoek aan de Niagara watervallen? De gedeeltelijke bevriezing van een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld is uniek in zijn soort. Bovendien is het niet zo druk bij de watervallen in februari en liggen de prijzen van hotels vaak wat lager (kijk hiervoor eens op Booking.com).

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
In februari zijn er geen nationale feestdagen in Canada.


Festivals en evenementen
Ottawa’s Winterlude (jaarlijks in februari).

Dit festival dat jaarlijks de eerste 3 weekenden van februari gehouden wordt in Ottawa, is zeker de moeite waard voor een bezoek. Er worden vele activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de winter. Zo zijn er sneeuwglijbanen, schaatsbanen en er worden ijssculptuur wedstrijden gehouden. Daarnaast kun je genieten van lekker eten en muziekoptredens. Op Canada.ca/winterlude kun je meer informatie vinden.

Quebec Winter Carnival (jaarlijks begin februari).
Dit 10-daagse winterfestival is zeker de moeite van het bezoeken waard. Je kunt onder andere genieten van prachtige ijs- en sneeuwsculpturen, een bezoek aan het ijspaleis en een parade. Voor meer informatie kun je terecht op Carnaval.qc.ca.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?