Meteen naar de inhoud

Weer Canada december

Weer Canada december

Overzicht weer Canada december

Canada: het weer in december

Canada kent een echte winter, en dat is te merken aan het weer als je in december naar dit land reist. De thermometer geeft waarden ver onder het vriespunt aan en er valt behoorlijk wat sneeuw. De natuur blijft niettemin indrukwekkend. Wat te denken van het Noorderlicht of de gedeeltelijk bevroren Niagara watervallen. Toch staat december niet in de lijst van maanden met de beste reistijd voor Canada. Zou je wel graag een winterse reis maken naar Canada, neem dan eens contact op met Tenzing Travel.

Map weer Canada december

Toptip

Ben je op zoek naar avontuur? In Jasper National Park kun je een bevroren waterval beklimmen! De organisatie Rockaboo Mountain Adventures organiseert deze en andere klim- en skitochten.

Ijsberenfamilie

Weer Noord-Canada december

Een van de koudste maanden van het jaar is aangebroken in december in Noord-Canada. De temperatuur kan overdag zakken tot -20 graden en in de nachten kan het zo nog maar 10 graden kouder zijn. De zon krijgt weinig ruimte om zich te laten zien, want het is laat licht en vroeg donker. Toch heeft de Canadese winters ook mooie dingen te bieden. Wat te denken van een rit op een hondenslee of sneeuwmobiel. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je in deze koude maanden een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld aanschouwen, het noorderlicht. Plaatsen als Churchill, Yellowknife en Whitehorse zien een toename van bezoekers de afgelopen jaren, dus zorg er voor dat je tijdig je accommodatie boekt. Neem eens een kijkje op Booking.com voor beschikbaarheid in december. Voor reizen naar deze regio kun je contact opnemen met Tenzing Travel.

Weer Zuidwest-Canada december

Het weer in december in Zuidwest-Canada kan omschreven worden als koud en nat. Er valt een flinke hoeveelheid neerslag en het is slechts een enkele dag droog. Aan de kust bij Vancouver komt de temperatuur nog iets boven het vriespunt uit. In de hoger gelegen gebieden nabij Banff in de Rocky Mountains, schommelt de temperatuur tussen de -4 en -10 graden overdag. Bovendien kan er een flinke wind staan, waardoor het nog kouder aanvoelt. Toch breekt de zon ook af en toe door. Op die momenten is het aangenaam weer. Whistler is een van de wintersportoorden waar het dan aangenaam skiën of snowboarden is (kijk voor reizen eens op TenzingTravel.nl). Als je niet naar Canada reist om te gaan wintersporten kun je betere een andere reisperiode uitzoeken om naar dit mooie land te reizen.

Moraine meer

Wist je dat...

Amerikanen en Canadezen vaak grappen over elkaar maken net als Nederlanders en Belgen dat doen?

Montreal rendier

Weer Oost-Canada december

Liefhebbers van koud weer komen ook in Oost-Canada aan hun trekken in december. De temperatuur komt vaak niet boven het vriespunt uit. Daar waar het overdag vaak maar een paar graden vriest in Montreal en Toronto, zakt de temperatuur in de nachten naar -10 graden. Dit past dan wel weer bij het kerstgevoel, wat je in deze steden en in de natuurgebieden in Québec zeker zult krijgen. Het is ook winters weer bij de Niagara watervallen. Sommige delen van de waterval kunnen zelfs bevroren raken in deze tijd van het jaar, een prachtig gezicht. Het gratis winter licht festival bij het Niagara Park is overigens ook echt de moeite waard. Er valt voldoende te doen dus in december in Oost-Canada. Door de kou staat december wat ons betreft zeker niet op de eerste plaats voor wat betreft maanden met beste reistijd.

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?