Meteen naar de inhoud

Weer Canada augustus

Weer Canada augustus

Overzicht weer Canada augustus

Canada: het weer in augustus

Het is fantastisch weer in augustus in Canada. In heel het land schijnt de zon veelvuldig. Af en toe kan er echter, zeker in het oosten, wel een bui vallen. Toch is het over het algemeen echt mooi zomers weer in augustus. Bovendien is het een goede maand om beren en andere dieren te spotten. Ons advies is wel om op tijd je reis vast te leggen. Het is hoogseizoen in Canada voor toeristen, waardoor populaire hotels en campings snel duurder worden of zelfs vol zijn. Van Verre heeft vaak een uitgebreid aanbod aan reizen naar Canada in augustus.

Map weer Canada augustus

Toptip

Ga kanoën in Banff National Park. Het uitzicht op de Rocky Mountains, de dennenbomen en de prachtige reflecties in het water, veel mooier dan dit wordt het niet. Van Verre kan je helpen bij het organiseren van een kanotocht in Banff National Park.

Zonsopkomst Canada

Weer Noord-Canada augustus

In navolging van juli is ook augustus een van de maanden met de beste reistijd voor Noord-Canada. De temperatuur ligt weliswaar iets lager dan een maand eerder, maar komt nog altijd rond de 20 graden uit overdag. Ideale omstandigheden dus om een bezoek aan Dawson City, Whitehorse of een van de vele prachtige parken van deze omgeving te brengen. Ook voor vogelliefhebbers is de Canadese zomer overigens een goede reisperiode. Er vallen namelijk veel verschillende soorten vogels te spotten. Dat geldt overigens ook voor de grotere dieren, zoals beren. Het enige nadeel is dat augustus midden in het toeristenseizoen valt en het dus drukker en duurder is. Boek dus op tijd je reis bij SNP Natuurreizen of een van de andere aanbieders.

ReizenReizen

ReizenReizen

Wist je dat...

Canada een ideale bestemming is om met kinderen naartoe te reizen? Door de vele wilde dieren en outdoor activiteiten is er altijd wat te doen. SNP, Riksja Travel en Tenzing Travel bieden bijvoorbeeld speciale familiereizen naar Canada aan.

Weer Zuidwest-Canada augustus

Evenals juli is ook augustus een droge maand in het zuidwesten van Canada. Er valt slechts af en toe een beetje neerslag. Naast veelal droog weer, is ook de temperatuur nog eens erg aangenaam in deze zomermaand. Reken op temperaturen die net boven de 20 graden uitkomen. Van Calgary tot Vancouver Island mag je veel zon verwachten in augustus. Mocht je overigens Banff en de Rocky Mountains in je rondreis opnemen dan is warme kleding voor de avonden wel aan te raden. Augustus en september zijn de beste maanden om de Grizzly beren te zien. De zalmen keren dan namelijk terug vanuit de oceaan. De beren zoeken de rivieren op om zalm te gaan vangen. Wil je dit prachtige natuurverschijnsel bij de Bella Coola Valley zelf aanschouwen? Neem dan eens contact op met CanadaPLUS.

Banff
Beer

Weer Oost-Canada augustus

Het is hoogzomer in Canada en dat is ook aan het weer in het oosten van het land goed merkbaar. De temperatuur in Québec City, Toronto en Montreal schommelt zo rond de 25 graden. Augustus is wel een vrij natte maand. Reken op een bui om de dag. Toch zal het meer de zon zijn dan regen die je ziet in augustus in Oost-Canada. Een bezoek aan de Niagara watervallen is zeer de moeite waard in augustus. De enorme hoeveelheid water die er valt is indrukwekkend. Kijk eens op 333Travel.nl voor een bezoek aan de watervallen in augustus. Overigens leent het weer zich uitstekend voor een verdere rondreis door deze regio. Zo zijn Algonquin Provincial Park en St.Lawrence Bay een bezoek in de Canadese zomer zeker waard!

Rondreizen Canada

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Canada. Kijk op Publicholidays.net voor een uitgebreid overzicht van feestdagen in Canada.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel - Canada

Tenzing Travel