Meteen naar de inhoud

Weer Canada april

Weer Canada april

Overzicht weer Canada april

Canada: het weer in april

Na de lange, koude winter is het in april weer wat aangenamer weer in Canada. Toch is dit nog niet de maand met de beste reistijd voor Canada. Daarvoor is het vaak nog net te koud. Ondanks dat is een rondreis door Canada in april zeker goed mogelijk. Houd deze maand rekening met een grote variatie in het weer. Van sneeuw, kou en regen tot prachtige, zonnige dagen.

Map weer Canada april

Toptip

Een absolute aanrader is Kluane National Park in Yukon. Hier kun je genieten van de prachtige natuur met gletsjers, ijsvelden en de hoogste bergen van Canada. En dit alles nagenoeg zonder andere toeristen. Tenzing Travel biedt hier onder andere reizen naartoe aan.

Yellowknife Northwest Territories

Weer Noord-Canada april

Het is weer lente in april in het noorden van Canada. De natuur begint weer een beetje in bloei te komen. De eerste krokussen staan er kleurrijk bij en vele vogels beginnen aan de migratie. Bovendien ontwaken de beren uit hun winterslaap, waardoor er in april kans is om beren te spotten (misschien zelfs een welp). Toch is het nog altijd vrij koud in Yukon en de noordelijke provincies. De temperatuur komt overdag vaak maar een paar graden boven het vriespunt uit. Het smeltende ijs en de nog aanwezige sneeuw zorgen wel voor prachtige fotomomenten. Zeker als de lucht blauw is, wat in april regelmatig voor komt. De zon schijnt gemiddeld zo’n 7 uur per dag. Al met al is het vrij goed weer in april voor een rondreis door Noord-Canada. Neem contact op met Tenzing Travel voor de mogelijkheden.

Wist je dat...

Canada pas sinds 1982 officieel onafhankelijk is van Engeland?

Weer Zuidwest-Canada april

Met de komst van de lente in Canada in april verbeteren de weersomstandigheden zienderogen. De temperatuur loopt wat verder op (zo’n 13 graden in Vancouver) en vooral de zon laat zich weer vaker zien deze maand. Toch dien je, ook in april, wel rekening te houden met behoorlijk wat neerslag in het westen van Canada. Ook koude dagen komen zeker nog voor in deze lentemaand. Voor een wintersportvakantie zijn de omstandigheden in de Rocky Mountains, met het bekende skiresort Banff, vaak ideaal. Er valt weinig nieuwe sneeuw, maar het zonnetje schijnt weer veelvuldig. Als je toch in de Rocky Mountains bent, is een bezoek aan de Radium hotsprings in april zeker ook de moeite waard. Kijk eens op 333Travel.nl voor een camperreis die deze relaxte plaats aandoet.

Bergen in de schemering

ReizenReizen

ReizenReizen

Rotsen kust van Quebec

Weer Oost-Canada april

Ook in het oosten van Canada is een verbetering in het weer merkbaar in april. De ergste kou is uit de lucht, alhoewel er nog steeds koude dagen tussen kunnen zitten. Wel worden temperaturen in de dubbele cijfers weer gehaald in april in steden als Toronto en Montreal. Ook het zonnetje laat zich zo nu en dan weer zien. Toch dien je in april ook rekening te houden met een bui zo af en toe. Een bezoek aan de beroemde Niagara watervallen in april is zeker de moeite waard. Het Queen Victoria Park nabij de watervallen komt tot leven in april met een enorme hoeveelheid gele narcissen. Er zijn er zelfs zoveel dat de Niagara watervallen ook wel de narcissen hoofdstad genoemd wordt in april. Wil je dit graag eens met eigen ogen zien, kijk dan eens op TenzingTravel.nl.

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).
Een officiële feestdag in Canada. Kijk voor exacte data op Publicholidays.net.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Niet overal in Canada is paasmaandag een feestdag. Kijk voor meer informatie over Pasen in Canada op Publicholidays.net.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?