Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja september

Overzicht weer Cambodja september

Cambodja: het weer in september

In navolging van augustus is het ook in september nog erg nat in Cambodja. Zeker in het zuiden van het land valt veel neerslag. Zoals in veel landen in Zuidoost-Azië regent het hier niet hele dagen lang, alhoewel dit wel voor kan komen. Over het algemeen duren de buien één of een paar uur. De intensiteit waarmee de regen naar beneden komt is enorm. De gemiddelde temperatuur zakt iets in september, maar in grote delen van Cambodja is het nog altijd rond de 30 graden. Ontdek snel de beste reistijd voor Cambodja, als je meer kans wilt op droog weer tijdens je rondreis.

Map weer Cambodja september

Toptip

Koop lekker veel vers fruit tijdens je bezoek aan Cambodja, het is zoveel lekkerder dan het fruit in Nederland.

Angkor Cambodja

Cambodja

Wanneer je van plan bent de wat meer afgelegen gebieden van Cambodja te bezoeken, is het weer in september niet ideaal. Aangezien het regenseizoen al een tijdje onderweg is, zijn veel wegen niet of nauwelijks begaanbaar. Een bezoek aan Angkor Wat is prima mogelijk in dit jaargetijde. Weliswaar is de kans om in een regen- of onweersbui terecht te komen groot, maar dit draagt bij aan een onvergetelijke reiservaring. De Angkor tempels reflecteren prachtig in de volle baden waardoor zij omringd worden, wat zorgt voor prachtige foto’s. Vanwege de rustige tijd van het jaar bestaat zelfs de kans om bepaalde tempels helemaal voor jezelf te hebben.

Wist je dat...

Zo’n 95% van de Cambodjanen het Theravana Boeddhisme als geloof heeft?

Feestdagen in september

Nationale feestdagen
Pchum Ben (jaarlijks in september/oktober).
Het einde van de boeddhistische vastentijd, waarin men overleden familieleden herdenkt. Cambodjanen vieren dit 3-daagse feest met hun familie. Veel winkels, overheidsgebouwen en restaurants zijn gesloten. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.asia.

Dag van de Grondwet (jaarlijks op 24 september).
Men herdenkt op deze dag het tekenen van de grondwet van Cambodja in 1993.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?