Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja oktober

Overzicht weer Cambodja oktober

Cambodja: het weer in oktober

Het einde van het regenseizoen komt in zicht, maar daar is in oktober in Cambodja nog weinig van te merken. Het is nog altijd een natte maand, waarbij het aantal dagen met regen het aantal droge dagen overstijgt. De vele neerslag van de afgelopen maanden zorgt er wel voor dat het land er in volle bloei bij ligt, met prachtig groene rijstvelden. Het Tonle Sapmeer is in oktober 5 keer groter dan in het droge seizoen. Een bezoek aan dit meer met de ondergelopen bossen en drijvende dorpen is in deze maand dan ook zeker de moeite waard.

Map weer Cambodja oktober

Toptip

Maak een boottocht op het Tonlé Sapmeer, het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Het meer ligt in de buurt van Siem Reap. Lees hier meer over op VanVerre.nl. Voor het beste weer tijdens je bezoek kijk je op onze pagina met de beste reistijd voor Cambodja.

Drijvende eilanden omgeving Battambang

Cambodja

Aangezien het weer in oktober in Cambodja nog niet optimaal is, zijn er vaak goede deals te vinden voor vliegtickets en accommodaties. De wegen rondom Phnom Penh en Siem Reap zijn vaak nog prima begaanbaar. Een bezoek aan Angkor Wat is dus zeker mogelijk in oktober, waarbij het een stuk rustiger is met toeristen dan in januari of februari. Reizen aan het eind van het regenseizoen betekent wel dat afgelegen gebieden wat moeilijker te bereizen zijn. Zo kan de omgeving van Ratanakiri en Mondulkiri wat moelijker te bereiken zijn. Als je hier echter bent, kun je in deze tijd van het jaar wel genieten van de prachtige watervallen.

Wist je dat...

Tijdens het Rode Khmer regime (tussen 1975 en 1979) zo’n 1,5 tot 3 miljoen mensen zijn omgekomen in Cambodja? Lees meer over de Rode Khmer in Cambodja op Mijncambodja.nl.

Feestdagen in oktober

Nationale feestdagen
Pchum Ben (jaarlijks in september/oktober).
Het einde van de boeddhistische vastentijd, waarin men overleden familieleden herdenkt. Cambodjanen vieren dit 3-daagse feest met hun familie. Veel winkels, overheidsgebouwen en restaurants zijn gesloten. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.asia.

Herdenking van Norodom Sihanouk (jaarlijks op 15 oktober).
De voormalige koning en vader van de huidige koning wordt herdacht.

Kroningsdag (jaarlijks op 29 oktober).
Deze dag staat in het teken van koning Norodom Sihanouk, die in 2004 gekroond werd tot koning van Cambodja. In Phnom Penh wordt het Royal Palace versierd met onder andere gekleurde lampjes en er wordt een grote ceremonie gehouden. Het is voor Cambodjanen een tijd om met de familie door te brengen.

Festivals
Bon Om Touk (jaarlijks in oktober/november).
Het Cambodjaanse waterfestival is een festival dat gevierd wordt tijdens de volle maan. Door het hele land zijn vieringen, maar vooral in Phnom Penh wordt het erg groots gevierd met onder andere bootraces en vuurwerk. De exacte data kun je vinden op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Cambodja

Rondreizen Cambodja