Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja mei

Overzicht weer Cambodja mei

Cambodja: het weer in mei

Er vindt een duidelijke omslag plaats in het weer in Cambodja in mei. Het begin van de maand is vaak nog redelijk droog. Als de maand vordert is de kans echter groot dat het regenseizoen in volle gang is. Zo’n beetje de helft van alle dagen in mei valt er neerslag. De zuidelijke regio bij Sihanoukville en Kep ziet de meeste regen naar beneden komen. Toch regent het vaak niet de hele dag. Er vallen meestal korte, hevige buien, waarna het weer zonnig is. Vooral begin mei is een rondreis (bijvoorbeeld met 333travel) dus nog goed mogelijk.

Map weer Cambodja mei

Toptip

Huur een fiets en verken de Angkor tempels bij Siem Reap op een oer-Hollandse manier.

Phnom Penh royal palace

Cambodja

Ondanks de wisseling van het klimaat, blijft het warm in Cambodja in mei. De gemiddelde temperatuur ligt nog altijd ruim boven de 30 graden. Dankzij de neerslag loopt de gemiddelde temperatuur wel wat terug, maar voor het gevoel blijft het bijna net zo warm als in april. De luchtvochtigheid in deze tijd van het jaar ligt namelijk erg hoog in Cambodja. Voordeel van de start van het regenseizoen is dat veel toeristen wegblijven. Als je de wonderlijke tempels van Angkor Wat dus graag zonder horde toeristen wilt bekijken is mei een goede maand voor een prachtige reis op maat naar Cambodja. Wil je toch meer zekerheid op droog weer? Bekijk dan snel de beste reistijd voor Cambodja.

Wist je dat...

Het in Cambodja gênant is om boos te worden? Probeer dus altijd rustig en vriendelijk te blijven, want daarmee kom je het verst.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Visak Bochea (jaarlijks in april/mei).
Deze boeddhistische feestdag is ter ere van de geboorte, de verlichting en het overlijden van Boeddha. Veel Cambodjanen bezoeken op deze dag hun tempel. Voor specifieke data kun je kijken op Publicholidays.asia.

Verjaardag van de koning (jaarlijks op 14 mei).
Cambodjanen vieren jaarlijks de verjaardag van koning Norodom Sihamoni. Er worden verschillende ceremonies gehouden.

Start van het ploegseizoen (jaarlijks in april/mei).
Tijdens deze feestdag wordt in Phnom Penh een ceremonie gehouden, waar vaak de koning bij aanwezig is. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?