Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja maart

Overzicht weer Cambodja maart

Cambodja: het weer in maart

Vanwege de beperkte hoeveelheid neerslag in maart in Cambodja is ook deze maand goed geschikt om rond te reizen. Het tropische moessonklimaat zorgt er wel voor dat de temperaturen in deze periode van het jaar flink op kunnen lopen. In steden zoals Phnom Penh staat in maart vaak weinig wind, waardoor het al snel erg heet kan aanvoelen op het midden van de dag. De kans op een verfrissende regenbui in maart is nog niet zo groot, het regenseizoen laat nog een paar maanden op zich wachten.

Map weer Cambodja maart

Toptip

Ga (zoetwater) Irrawaddy dolfijnen spotten in de Mekong in het Noordoosten van Cambodja. Bij Van Verre kun je dit onderdeel maken van je rondreis.

Fruitverkoopster

Cambodja

Een bezoek aan de beroemde Angkor Wat tempels is in maart zeker mogelijk. Vanwege de temperaturen die, in sommige jaren, tot boven de 35 graden kunnen oplopen is het wel verstandig je vakantie hierop aan te passen. Vroeg in de ochtend en laat op de avond is het licht op zijn mooist en de temperatuur op haar best. Een pauze in de middag is dan zeker aan te raden. Aan de kustregio in het zuiden is het prima strandweer. Ook snorkelaars en duikers komen zeker aan hun trekken in maart in Cambodja.

Wist je dat...

Ongeveer de helft van de inwoners van Cambodja jonger dan 15 jaar oud is?

Rondreizen Cambodja

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Internationale vrouwendag (jaarlijks op 8 maart).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?