Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja juni

Overzicht weer Cambodja juni

Cambodja: het weer in juni

Met de komst van juni is het regenseizoen in Cambodja in volle gang. De temperatuur in Phnom Penh en Siem Reap komt nog altijd boven de 30 graden uit. De hoge luchtvochtigheid, die in het regenseizoen tegen de 80% aanloopt, zorgt ervoor dat alles warm en klam aanvoelt. De buien, die vaak kort en hevig zijn, zorgen gelukkig wel voor wat verlichting. Toch laat ook de zon zich met grote regelmaat zien in Cambodja in juni. Zodra het weer droog is, is het namelijk vaak mooi weer met veel zonneschijn.

Map weer Cambodja juni

Toptip

Wijk in Cambodja niet van de wandelpaden af, want er zijn nog veel landmijnen overgebleven uit de Rode Khmer periode.

Angkor wat

Cambodja

De meeste neerslag in juni in Cambodja valt in de kustregio, zoals bij Sihanoukville en Kep. Het Cardamomgebergte en Olifantgebergte bij Bokor Hill Station krijgen met de hevigste neerslag te maken. Ook het noordoosten van Cambodja, rondom Ratanakiri en Mondulkiri, krijgt flink wat regenval te verwerken. Vanwege de staat van de weg, kan reizen in deze regio in dit jaargetijde lastig zijn. Ontdek voor meer zonzekerheid wat de beste reistijd voor Cambodja is. Voordeel van reizen in juni in Cambodja is dat het minder druk is bij Angkor Wat en dat er vaak goede deals voor hotels en vluchten te vinden zijn.

Wist je dat...

Er een minder vaak bezocht alternatief voor Angkor Wat bestaat in Cambodja? Zo’n twee uur vanaf Siem Reap ligt namelijk het tempelcomplex Banteay Chhmar, wat ook zeer de moeite waard is om te bezoeken. Met Asiadirect kun je dit prachtige tempelcomplex bezoeken.

Rondreizen Cambodja

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
Verjaardag van Norodom Monineath Sihanouk (jaarlijks op 18 juni).
Op deze dag viert Cambodja de verjaardag van de moeder van de koning.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen naar Cambodja