Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja januari

Overzicht weer Cambodja januari

Cambodja: het weer in januari

Januari is een van de maanden met de beste reistijd voor Cambodja. Vanwege het gunstige klimaat in deze tijd van het jaar is het ook een van de drukste maanden met toeristen. Het kan dus druk zijn bij de tempels van Angkor Wat, maar als je vroeg gaat is het nog rustig en is het licht prachtig in dit jaargetijde. Zorg tijdens je vakantie wel voor voldoende bescherming tegen de zon, want de temperaturen kunnen flink oplopen, tot boven de 30 graden.

Map weer Cambodja januari

Toptip

Lees een boek over het Rode Khmer regime, om een idee te krijgen wat er zich allemaal heeft afgespeeld in Cambodja tussen 1975 en 1979. Deze periode heeft namelijk een grote invloed gehad op het land en dit is nog steeds merkbaar. Het boek When Broken Glass Floats van Chanrithy Him is bijvoorbeeld erg indrukwekkend.

Monniken in Cambodja

Cambodja

De eerste maand van het jaar is meteen ook de droogste in Cambodja. Januari valt midden in het droge seizoen, dat in Cambodja van oktober t/m april loopt. Het is weliswaar warm in deze maand, maar de temperatuur loopt nog niet zo hoog op als in april of mei. De stranden in het zuiden van het land blaken in het zonlicht. Van Sihanoukville tot Koh Kong zijn er blauwe luchten en temperaturen die schommelen rond de dertig graden. Ook de weersomstandigheden voor duikliefhebbers zijn gunstig in januari in Cambodja. Genoeg redenen dus voor een mooie reis naar Cambodja.

Wist je dat...

Cambodja zeer geschikt is om te ontdekken per fiets? Zo kun je bijvoorbeeld met SNP een prachtige fietsvakantie door Vietnam en Cambodja maken, waarbij je vele hoogtepunten van beide landen kunt ontdekken.

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Internationale nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Nationale overwinningsdag (jaarlijks op 7 januari).
Op deze dag herdenkt men jaarlijks het einde van het Rode Khmer regime.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?